Actions

Standardsvar

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Default answers and the translation is 100% complete.


Introduktion

Du kan tildele forskellige spørgsmålstyper en standardværdi, der skal registreres i det tilfælde, hvor undersøgelsesdeltageren springer spørgsmålet over eller beslutter, at han eller hun er tilfreds med det angivne standardsvar. For at få adgang til denne mulighed skal du se efter knappen rediger standardsvar på spørgsmålspanelet:Gyldige værdier

  • For enkeltvalgsspørgsmål vil du se rullefelter, hvorfra du kan vælge den ønskede standardværdi.
  • For flervalgsspørgsmål vil du se afkrydsningsfelter, hvorfra du kan vælge den ønskede standardtilstand (afkrydset eller ej markeret).
  • For spørgsmål om tekstindtastning vil du have et tekstindtastningsfelt, hvor du kan indtaste en hvilken som helst streng eller udtryk. Hvis du bruger et udtryk, skal der bruges krøllede parenteser.
  • For spørgsmål om dato og klokkeslæt, hvis du angiver en fast værdi, skal formatet på den faste værdi være ÅÅÅÅ-MM-DD (f.eks.: 2022-02- 28). Hvis du bruger et udtryk til at angive en dato, skal formatet være som dato ('Ym-d') eller dato ('Ymd H:s'). For eksempel, hvis du vil indstille det aktuelle klokkeslæt som standard i et datospørgsmål med formatet TT:MM (time og minut), skal du bruge fuldtidsformatet i standardsvarfeltet: dato (' Ymd H:s'). Formatet i udtrykket er uafhængigt af formatet fra spørgsmålsindstillingerne.
  Bemærk:
  • For skjulte spørgsmål kan en alternativ løsning være ExpressionScript med tildelingsoperator .Standardværdi med ExpressionScript

Kun "Tekst" og "Ja/Nej" spørgsmålstyper tillader undersøgelsesadministratoren at gøre brug af LimeSurvey ExpressionScript for at ændre standardværdien. For alle de andre spørgsmålstyper kan du bruge opgaveoperatorer.


Eksempel

  • Du har en ikke-anonym undersøgelse, hvor {TOKEN:ATTRIBUTE_1} er personens alder på det tidspunkt, hvor undersøgelsens deltagertabellen blev oprettet. Du vil på forhånd udfylde et spørgsmål/standardsvar med personens alder og bede dem om at validere alderen eller lade ham eller hende ændre aldersværdien, hvis den ikke er nøjagtig. For at gøre det skal du indtaste {TOKEN:ATTRIBUTE_1} i tekstindtastningsfeltet for standardsvaret.