Actions

Preuredite vprašanja in skupine vprašanj

From LimeSurvey Manual

Revision as of 10:05, 12 December 2023 by Maren.fritz (talk | contribs) (Created page with "{{Alert|title=Pozor|text=Vprašanja so prikazana v skladu z vrstnim redom, ki ste ga nastavili v "plošči za preurejanje". Vendar lahko razmere preprečijo prerazporeditev vp...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)


Template:Opomba


Uvod

Če želite preurediti vprašanja in/ali skupine vprašanj, na zavihku Nastavitve kliknite Prerazporedi vprašanja/skupine vprašanj'.

Opomba: če menijski element ni viden, poskusite ponastaviti svoje menijske elemente na privzeto stanje.

Datoteka:Reoreder_questions_panel_button.png


Prikaže se stran 'Organiziraj skupine vprašanj/vprašanja.


Datoteka:Save_when_reordering_questions.png


Skupine vprašanj so privzeto prikazane v razširjenem načinu.

Ko končate z urejanjem vrstnega reda vprašanj in skupin vprašanj, ne pozabite pritisniti shrani'/'shrani in zapri.

Template:Opomba

Prerazporeditev vprašanj

Če želite spremeniti vrstni red vprašanja, kliknite vprašanje in ga povlecite na novo lokacijo. Lahko se postavi v skupino vprašanj, ki ji že pripada, ali v drugo skupino vprašanj.V tem primeru je bil spremenjen položaj vprašanja »Spol«. Hint: Uporabite gumba Strni vse in Razširi vse za boljši prikaz anketnih vprašanj. Uporabite lahko tudi puščico poleg imena skupine vprašanj, da razširite ali strnete samo določene skupine vprašanj.


Preurejanje skupin vprašanj

Če želite preurediti skupine vprašanj, kliknite skupino in jo povlecite na želeno mesto.V primeru je bil spremenjen položaj skupine "Vprašanje z eno izbiro": Hint: Uporabite gumb Strni vse, ki se nahaja zraven zelenega polja z nasveti, da bolje vizualizirate skupine, uporabljene v vaši anketi.


Alternativna možnost za preurejanje vprašanj in skupin vprašanj

Prav tako lahko spremenite vrstni red vprašanj in skupin vprašanj v Struktura ankete, ki se nahaja pod zavihkom Struktura'. Kliknite simbol treh vrstic, ki se nahaja pred imenom vprašanja (skupine), in ga začnite vleči na želeno mesto.  Pozor : Vprašanja so prikazana v skladu z vrstnim redom, ki ste ga nastavili v "plošči za preurejanje". Vendar lahko razmere preprečijo prerazporeditev vprašanj. V tem primeru boste morali najprej izbrisati ali spremeniti ustrezne pogoje.