Actions

ComfortUpdate

From LimeSurvey Manual

Revision as of 10:39, 3 April 2024 by FuzzyBot (talk | contribs) (Updating to match new version of source page)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Splošno

ComfortUpdate je profesionalna storitev LimeSurvey GmbH za enostavno posodobitev LimeSurvey iz vašega spletnega brskalnika z le nekaj kliki miške (namesto da bi morali izvajati ročno posodobitev).

Če želite uporabljati in preizkusiti ComfortUpdate, se morate prijaviti na LimeSurvey, da prejmete brezplačni preizkusni ključ. Ko ta preizkusni ključ poteče, lahko kupite enega od naših premium paketov ali ročno posodobite namestitev.


Template:Opozorilo

Zahteve

Vaša namestitev PHP mora biti prevedena s podporo za ZLib in imeti .php razširitev OpenSSL nameščena in omogočena. Preverite svoj PHPInfo ali vprašajte skrbnika sistema za potrditev.

Za uporabo orodja ComfortUpdate mora biti vaš strežnik sposoben vzpostaviti povezavo s SSL na comfortupdate.limesurvey.org. Če imate težave in prejemate sporočila o napakah, kot je »10060 se ni mogel povezati z gostiteljem 'comfortupdate.limesurvey.org, boste morali spremeniti/urediti varnostne nastavitve proxyja/požarnega zidu ali vprašati skrbnika strežnika za nadaljnja navodila / pomoč.

Uporaba orodja ComfortUpdate

Funkcija LimeSurvey ComfortUpdate je varna za uporabo tudi z aktivnimi anketami. Ne izbriše ali uniči obstoječih podatkov. Vendar pa morate iz previdnosti pred nadaljevanjem ročno varnostno kopirati trenutno zbirko podatkov in datoteke.

 • Poiščite gumb Posodobi
  • Za starejše različice LimeSurvey pojdite na ikono Globalnih nastavitev, izberite prvi zavihek in kliknite gumb Posodobitve
  • Za nedavni LimeSurvey različicah boste našli gumb ComfortUpdate v pogovornem oknu Configuration pod zavihkom Advanced: • Na zaslonu ComfortUpdate bo prikazana povezava za posodobitev, če je na voljo nova različica LimeSurvey. Če ne, kliknite »Preveri zdaj«, da vidite, ali je na voljo nova posodobitev
 • Če je najdena posodobitev, bo LimeSurvey prikazal povezavo, ki vam bo omogočila posodobitev. Kliknite to za začetek posodabljanja
 • Če še nikoli niste uporabljali ComfortUpdate ali ključ za nadgradnjo ComfortUpdate ni veljaven, boste morali vnesti ključ za nadgradnjo. • LimeSurvey bo zdaj preveril vaš namestitveni imenik, da preveri, ali so nastavljena ustrezna dovoljenja za omogočanje posodobitve. Prikazal se bo seznam predlaganih sprememb
 • Če pride do kakršnih koli težav, jih morate odpraviti na tej točki in nato nadaljujte z naslednjim korakom
 • ComfortUpdate bo naredil varnostno kopijo vaše baze podatkov (če uporabljate MySQL) in shranite stare namestitvene datoteke v imenik /tmp. Če uporabljate drugo zbirko podatkov, pred nadaljevanjem ročno varnostno kopirajte svojo zbirko podatkov

ComfortUpdate bo zdaj posodobil vašo namestitev na najnovejšo različico in posodobil tudi zbirko podatkov, da bo odražala nove (morebitne) spremembe.

Please note that the database updates are not part of ComfortUpdate, but a general function of LimeSurvey, no matter how you update.

Onemogočanje ComfortUpdate

Če želite onemogočiti ComfortUpdate in se izogniti prejemanju pojavnih sporočil Na voljo je nova izdaja po vsaki novi izdaji, lahko dodate naslednjo možnost v datoteko "config.php" (ki se nahaja v /limesurvey/application/config):

 
'updatable' => false

Vendar močno priporočamo, da tega ne onemogočite, saj lahko zamudite pomembne varnostne posodobitve.'

Odpravljanje težav

Med ComfortUpdate dobim napako

Kot prvi korak poskusite znova zagnati isti korak čez eno minuto. Občasno mora strežnik najprej ustvariti posodobitveni paket, kar lahko traja nekaj minut. Če še vedno ne deluje, preverite druge rešitve v tem razdelku za odpravljanje težav.

Ni odgovora strežnika – strežnik ComfortUpdate se ne odziva

Od decembra 2022 je bila privzeta povezava z našim posodobljenim strežnikom spremenjena tako, da uporablja samo SSL. To zahteva, da je knjižnica OpenSSL PHP na vašem strežniku pravilno konfigurirana in aktiviran ter da je vašemu strežniku dovoljeno povezovanje prek povezave HTTP SSL z zunanjostjo (z našim strežnikom comfortupdate.limesurvey.org). Če ena od teh zahtev ni izpolnjena, boste prejeli to sporočilo. A začasna rešitev (ki je ne priporočamo) je onemogočanje te zahteve v /application/config/updater_version.php z nastavitvijo

 
$config['comfort_update_server_ssl'] = 0;

Prazna stran v 3 koraku

Če v 3. koraku dobite prazno stran, to običajno pomeni, da je omejitev pomnilnika vaše konfiguracije PHP nastavljena prenizko. Med tem korakom poskuša LimeSurvey ustvariti varnostno kopijo baze podatkov in varnostno kopijo datoteke (datotek, ki bodo zamenjane).

Uporaba proxy strežnika za povezavo na stran update.limesurvey.com

Če ste za proxyjem, boste morda morali prilagoditi nekatere nastavitve, da boste lahko uporabljali ComfortUpdate. Podrobnosti svojega proxy strežnika lahko nastavite v konfiguracijski datoteki (glejte wiki za splošne nastavitve).