Actions

ComfortUpdate

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page ComfortUpdate and the translation is 100% complete.

Algemeen

ComfortUpdate is een dienst van LimeSurvey GmbH waarmee u de installatie van LimeSurvey met een paar klikken in de webbrowser kunt updaten, een alternatief voor het handmatig upgraden.

Om ComfortUpdate te kunnen gebruiken moet u zich registreren op LimeSurvey, u krijgt dan een gratis code waarmee u de functie tijdelijk kunt uitproberen. Na het verlopen van de code kunt u of een code kopen of uw installatie weer handmatig gaan updaten.


  Om de ComfortUpdate key te verkrijgen, ga u naar uw profiel en klik op COMFORTUPDATE KEYS, aan de onderkant van de pagina.


Vereisten

Uw PHP-installatie moet zijn gecompileerd met ondersteuning voor ZLib en de [1] hebben .php OpenSSL-extensie geïnstalleerd en ingeschakeld. Controleer uw PHPInfo of vraag uw systeembeheerder om een bevestiging.

De webserver moet wel een connectie via SSL kunnen maken met comfortupdate.limesurvey.org om de ComfortUpdate applicatie te gebruiken. Als u een foutmelding krijgt als: 10060 could not connect to the host 'comfortupdate.limesurvey.org', dan moet u de proxy/firewall instellingen controleren en aanpassen of contact opnemen met uw systeembeheerder.

Gebruik van ComfortUpdate

De LimeSurvey ComfortUpdate kan veilig gebruikt worden, ook als u actieve enquêtes heeft draaien. Het verwijdert of vernietigt geen data. Maak voor de zekerheid toch een back-up van data en bestanden voordat u verder gaat.

 • Zoek de knop Update.
  • Klik bij oudere versies van LimeSurvey versies op het icoon Instellingen, kies de eerste tab en klik op de knop Update.
  • In meer recente versies staat de knop ComfortUpdate op het scherm Configuratie op de tab Geavanceerd. Dit is het beginscherm als u als beheerder inlogt: • Het ComfortUpdate scherm zal een updatelink laten zien als er een nieuwe versie beschikbaar is. Als u op het vak Comfort Update klikt ziet u meer informatie.
 • Klik de link om te beginnen met het updateproces.
 • Als u nog nooit ComfortUpdate heeft gebruikt of de upgrade-key is ongeldig, dan moet u nu een upgrade-key intoetsen. • LimeSurvey gaat nu de rechten van de installatie om te updaten verifiëren, en komt met een lijst met voorgestelde wijzigingen
 • Mochten er problemen op de lijst staan, verhelp deze dan eerst voordat u verder gaat
 • ComfortUpdate maakt nu een back-up van de database (als u MySQL gebruikt) en plaatst de huidige installatie in de /tmp-directory. Als u geen MySQL gebruikt, maak dan een handmatige back-up voordat u ComfortUpdate draait.
 • ComfortUpdate zal dan uw installatiebestanden bijwerken naar de laatste versie en voltooien.

Bij grote versie-updates wordt u doorgestuurd naar een pagina voor eventuele noodzakelijke database-updates.

Houd er rekening mee dat de database-updates geen deel uitmaken van ComfortUpdate, maar een algemene functie van LimeSurvey zijn, ongeacht hoe u updatet.

Uitschakelen ComfortUpdate

Als u wilt dat ComfortUpdate niet de "Nieuwe versie beschikbaar" pop-up berichten geeft als er een nieuwe versie is, dan kunt u de volgende optie aan uw "config.php" bestand in de map "/limesurvey/application/config" toevoegen. (Maak wel eerst een back-up!)

'updatable' => false

We raden aan ComfortUpdate niet uit te schakelen, u kunt dan belangrijke updates missen.

Problemen oplossen

Ik krijg een foutmelding tijdens ComfortUpdate

Probeer als eerste stap dezelfde stap na een minuut opnieuw uit te voeren. Af en toe moet de server eerst het updatepakket genereren, wat een minuut kan duren. Als het nog steeds niet werkt, controleer dan de andere oplossingen in dit gedeelte over probleemoplossing.

Geen serverantwoord - De ComfortUpdate-server reageert niet

Vanaf december 2022 is de standaardverbinding met onze bijgewerkte server gewijzigd om alleen SSL te gebruiken. Dit vereist dat de OpenSSL PHP-bibliotheek op uw server correct is geconfigureerd en geactiveerd en dat uw server via een HTTP SSL-verbinding verbinding mag maken met de buitenwereld (met onze server comfortupdate.limesurvey.org). Als aan één van deze vereisten niet wordt voldaan, krijgt u deze melding. A tijdelijke oplossing (wat we niet aanbevelen) is het uitschakelen van deze vereiste in /application/config/updater_version.php door

 
$config['comfort_update_server_ssl'] = 0;

Lege pagina bij stap 3

Als u een lege pagina krijgt bij stap 3, dan bent u zeer waarschijnlijk tegen een PHP geheugentekort aangelopen. Tijdens deze stap probeert LimeSurvey een back-up van de database en de te vervangen bestanden te maken.

Een proxyserver gebruiken om naar update.limesurvey.com te gaan

Als u achter een proxy zit, kan het zijn dat u enkele instellingen moet aanpassen om ComfortUpdate te kunnen gebruiken. U kunt de details van uw proxyserver instellen in het configuratiebestand (zie de wiki met algemene instellingen).