Actions

ComfortUpdate

From LimeSurvey Manual

Revision as of 10:39, 3 April 2024 by FuzzyBot (talk | contribs) (Updating to match new version of source page)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Generelt

ComfortUpdate er en professionel service fra LimeSurvey GmbH til nemt at opdatere LimeSurvey fra din webbrowser med blot et par museklik (i stedet for at skulle udføre en manuel opdatering).

For at bruge og teste ComfortUpdate skal du tilmelde dig på LimeSurvey for at modtage en gratis prøvenøgle. Efter at prøvenøglen er udløbet, kan du enten købe en af vores premium-pakker eller opdatere din installation manuelt.


  For at kopiere og bruge din ComfortUpdate-nøgle skal du gå til din LimeSurvey-profil og se det nederste afsnit COMFORTUPDATE-NØGLER.


Krav

Din PHP-installation skal være kompileret med understøttelse af ZLib og have OpenSSL extension installeret og aktiveret. Tjek din PHPInfo eller spørg din systemadministrator om en bekræftelse.

Din server skal være i stand til at oprette forbindelse med SSL til comfortupdate.limesurvey.org for at bruge ComfortUpdate-værktøjet. Hvis du har problemer og får fejlmeddelelser såsom 10060 kunne ikke oprette forbindelse til værten 'comfortupdate.limesurvey.org', bliver du nødt til at justere/redigere dine proxy/firewall-sikkerhedsindstillinger eller bede din serveradministrator om yderligere vejledning /Hjælp.

Bruger ComfortUpdate

LimeSurvey ComfortUpdate-funktionen er sikker at bruge selv med aktive undersøgelser. Det sletter eller ødelægger ikke eksisterende data. Men af forsigtighed bør du sikkerhedskopiere din nuværende database og filer manuelt, før du fortsætter.

 • Find Opdater-knappen
  • For de ældre LimeSurvey-versioner, gå til Global Settings-ikonet, vælg den første fane, og klik på Opdateringer-knappen
  • For den seneste Limesurvey versioner, finder du knappen ComfortUpdate i dialogboksen Konfiguration under fanen Avanceret: • Skærmbilledet ComfortUpdate viser et opdateringslink, hvis en ny version af LimeSurvey er tilgængelig. Hvis ikke, skal du klikke på "Tjek nu" for at se, om en ny opdatering er tilgængelig
 • Hvis der findes en opdatering, vil LimeSurvey vise et link, så du kan opdatere. Klik her for at begynde at opdatere
 • Hvis du aldrig har brugt ComfortUpdate før, eller ComfortUpdate-opgraderingsnøglen ikke er gyldig, bliver du bedt om at indtaste en opgraderingsnøgle. • LimeSurvey vil nu bekræfte din installationsmappe for at bekræfte, at de relevante tilladelser er indstillet til at tillade en opdatering. En liste over foreslåede ændringer vil blive vist
 • Hvis der er problemer, skal du rette dem på dette tidspunkt og derefter fortsætte til næste trin
 • ComfortUpdate vil nu lave en sikkerhedskopi af din database (hvis du bruger MySQL) og gem dine gamle installationsfiler i /tmp-mappen. Hvis du bruger en anden database, bør du sikkerhedskopiere din database manuelt, før du fortsætter

ComfortUpdate vil nu opdatere din installation til den seneste version og opdaterer også databasen for at afspejle de nye (mulige) ændringer.

Please note that the database updates are not part of ComfortUpdate, but a general function of LimeSurvey, no matter how you update.

Deaktiverer ComfortUpdate

For at deaktivere ComfortUpdate for at undgå at modtage Ny udgivelse tilgængelig popup-meddelelser efter hver ny udgivelse, kan du tilføje følgende mulighed til din "config.php" fil (som er placeret i /limesurvey/application/config):

 
'updatable' => falsk

Vi anbefaler dog på det kraftigste ikke at deaktivere dette, da du kan gå glip af vigtige sikkerhedsopdateringer.

Fejlfinding

Jeg får en fejl under ComfortUpdate

Som et første trin, prøv venligst at køre det samme trin igen efter et minut. Nogle gange skal serveren først generere opdateringspakken, hvilket kan tage et minut. Hvis det stadig ikke virker, skal du kontrollere de andre løsninger i dette fejlfindingsafsnit.

Intet serversvar - ComfortUpdate-serveren svarer ikke

Fra december 2022 blev standardforbindelsen til vores opdaterede server ændret til kun at bruge SSL. Dette kræver, at OpenSSL PHP-biblioteket på din server er korrekt konfigureret og aktiveret, og at din server har tilladelse til at oprette forbindelse med HTTP SSL-forbindelse udadtil (til vores server comfortupdate.limesurvey.org). Hvis et af disse krav ikke er opfyldt, får du denne besked. A midlertidig løsning (som vi ikke anbefaler) er at deaktivere dette krav i /application/config/updater_version.php ved at indstille

 
$config['comfort_update_server_ssl'] = 0;

Blank side på trin 3

Hvis du får en tom side på trin 3, betyder det normalt, at hukommelsesgrænsen for din PHP-konfiguration er sat for lavt. Under dette trin forsøger LimeSurvey at oprette en databasesikkerhedskopiering og en filsikkerhedskopiering (af de filer, der vil blive erstattet).

Brug af en proxyserver til at oprette forbindelse til update.limesurvey.com

Hvis du står bag en proxy, skal du muligvis justere nogle indstillinger for at kunne bruge ComfortUpdate. Du kan indstille detaljerne for din proxyserver i konfigurationsfilen (se wikien med generelle indstillinger).