Actions

QS

QS: Opțiune exclusivă

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page QS:Exclusive option and the translation is 100% complete.


Opțiune exclusivă (opțiune_exclusivă)

Descriere

Atributul exclusiv de opțiune preia codul unui răspuns într-o întrebare cu mai multe opțiuni, astfel încât, atunci când se face clic pe caseta de selectare corespunzătoare, toate celelalte opțiuni bifate anterior vor fi debifate și vor fi marcate ca doar pentru citire (=dezactivate). Această funcție a fost creată pentru a asigura integritatea datelor atunci când una dintre opțiunile multiple dintr-o întrebare cu opțiuni multiple implică faptul că nicio altă opțiune nu poate fi selectată. Practic, această caracteristică marchează celelalte atribute ca fiind irelevante.

De asemenea, este posibil să aveți mai multe opțiuni exclusive. Acestea trebuie separate prin punct și virgulă.

Exemplu

Pentru o scurtă explicație despre codurile de răspuns, verificați mai întâi următoarea secțiunea wiki. Odată înțeles, introduceți „AnswerCode” care va declanșa funcția odată selectată.

Mai jos, este posibil să vedeți un exemplu în care este folosit atributul „opțiune exclusivă”.

Puteți vedea în prima captură de ecran că unele opțiuni non-LimeSurvey sunt selectate:Dacă dați clic pe opțiunea marcată (care este introdusă în caseta opțiune exclusivă), celelalte opțiuni vor fi demarcate și dezactivate, rămânând doar cu opțiunea curentă bifată:Pentru a arunca o privire mai atentă la exemplul nostru, importați fișierul .lsq în instalarea dvs. LimeSurvey:

File:Example exclusive option question.zip.


Categoria:Setări întrebăriCategoria:Opțiuni logice întrebări