Actions

Volgorde vragen en vraaggroepen aanpassen

From LimeSurvey Manual

Revision as of 19:47, 2 May 2022 by Han (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)


Om te zien hoe je de volgorde van de vragen en vraaggroepen in LimeSurvey 2 en in vroege releases van LimeSurvey 3 kunt wijzigen, klik je hier.


Inleiding

Als je de volgorde van vragen en / of vraaggroepen wilt aanpassen, ga dan naar het tabblad Instellingen en klik op de knop Vraag/vraaggroep verplaatsen.

NB: Als het menu-item niet zichtbaar is, probeer dan uw menu-items te resetten naar de standaardwaarden.


De volgende pagina wordt getoond.De vraaggroepen worden standaard uitgeklapt weergegeven.

Je moet de wijzigingen na het slepen nog wel opslaan met een van de knoppen Bewaar.

Let op: je kunt nog steeds vragen opnieuw ordenen door de optie slepen en neerzetten te gebruiken voor vragen en vraaggroepen die worden vermeld onder het tabblad Structuur. Meer informatie over een alternatieve methode.

Volgorde vragen wijzigen

Om de volgorde van een vraag te wijzigen, klikt je op de vraag en sleep je deze naar de nieuwe locatie. Het kan een plaats zijn in dezelfde of binnen een andere vraaggroep.In dit voorbeeld is de vraag "Gender (Geslacht)" verplaatst. Hint: Met de knoppen Alles inklappen en Alles uitklappen kun je een beter zicht op de vragen krijgen. Je kunt ook het pijltje naast de naam van de vraaggroep gebruiken om alleen bepaalde vraaggroepen in of uit te klappen.


Volgorde vraaggroepen wijzigen

Als u een vraaggroep wilt verplaatsen, klik je op de vraaggroep en sleep je deze naar de gewenste plaats.In het voorbeeld is de vraaggroep "Single choice question (Enkele keuzevraag)" verplaatst: Hint: Gebruik de knop Alles inklappen naast het vak met de tip om de groepen in de enquête beter weer te geven.


Alternatieve methode

Je kunt via het zij-menu Structuur de volgorde van de vragen en vraaggroepen aanpassen. Klik daar op het symbool met drie lijnen voor de vraag(groep) en sleep het naar de gewenste positie.  Attentie : De vragen worden getoond in de volgorde die is ingesteld. Door een conditie kan een andere volgorde soms niet mogelijk zijn.