Actions

Configurare meniu

From LimeSurvey Manual

Revision as of 09:25, 3 November 2023 by Maren.fritz (talk | contribs) (Created page with "Pentru a face acest lucru, trebuie să configurați intrările din meniul LimeSurvey. Pentru a face acest lucru, vă rugăm să continuați să citiți următoarea Configura...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)


  În construcție


General

Pentru a crea un meniu nou sau pentru a adăuga intrări noi la un meniu preexistent: Configurare -> Setări -> Configurare meniuPuteți modifica meniurile de sondaj existente sau puteți crea un meniu de anchetă special pentru un anumit grup de utilizatori. De asemenea, puteți adăuga intriri de meniu sau editați-le pe cele existente.

Meniu Sondaj

Panoul Configurare meniu are un tabel cu toate meniurile de sondaj existente.Sunt disponibile patru acțiuni:

Creează un meniu

Pentru a crea un nou meniu, apăsați butonul verde (+ Nou) situat în partea din stânga sus a ferestrei. Va fi afișată următoarea fereastră:


Create a New Menu.png


Este disponibil un grup de opțiuni:

 • Părinte: Folosiți această opțiune pentru a selecta meniul părinte al altui meniu de sondaj. În acest fel, un meniu de sondaj va fi afișat într-un alt meniu odată ce ați făcut clic. De exemplu, meniul de plugin este un meniu de sondaj care are ca meniu părinte mainmeniu, fiind afișat în partea de jos a acestuia datorită ordinei.
 • Survey : Puteți alege sondajul pentru care va fi disponibil meniul. Este configurat automat pentru „Toate sondajele”;
 • Comandări: Dacă utilizați mai multe meniuri care au aceeași poziție, comandarea acestora vă va ajuta să le organizați mai bine.
 • ' Titlu': Tigla meniului;
 • Descriere: Se poate adăuga un scurt rezumat al intrărilor care vor fi adăugate la acel meniu - util pentru alți administratori LimeSurvey care doresc să ulterior modificați configurația meniurilor sondajului;
 • Poziție: Sunt disponibile patru poziții:
  • Meniu lateral: Meniul va fi situat în partea stângă a ferestrei;
  • Meniu restrâns: Un meniu restrâns va afișa doar pictogramele intrărilor din meniul sondajului;
  • Bara de sus: Meniul va fi pe o bară situată în partea superioară a ferestrei;
  • Bara de jos: Meniul va fi pe o bară situată în partea de jos a ferestrei.

Editați un meniu

Pentru a modifica detaliile unui meniu deja existent, faceți clic pe butonul verde situat în coloana „Acțiune”.


Ștergeți un meniu

Pentru a șterge un meniu, faceți clic pe butonul roșu al coșului de gunoi care corespunde meniului respectiv (situat în coloana Acțiune). Dacă faceți clic pe „Ștergeți acum”, toate intrările de meniu ale acelui meniu vor fi, de asemenea, șterse.

Resetați la valorile implicite

Dacă editați meniurile implicite și doriți să inversați modificările, faceți clic pe butonul „Resetare” situat în partea dreaptă sus a ferestrei. Odată făcut clic, vi se va cere să confirmați acțiunea. Vă rugăm să rețineți că toate meniurile personalizate se vor pierde dacă decideți să continuați.  Atenție : Vă rugăm să rețineți că, pentru a crea o copie de rezervă a configurației meniurilor sondajului, creați o Backup de rezervă a bazei de date LimeSurvey. O opțiune separată va fi introdusă în viitorul apropiat pentru a facilita doar copierea de rezervă a meniurilor sondajului.


Exemple

Consultați următoarele exemple pentru a înțelege mai bine cum puteți edita meniurile sondajelor.

Doresc ca meniul restrâns implicit să devină noul meniu lateral

Meniul lateral implicit (situat sub fila Setări sondaj) este:Pentru a-l schimba, accesați panoul de configurare a meniului. Editați „meniul principal” și schimbați-i poziția din „meniu lateral” în „meniu restrâns” și poziția „meniului rapid” din „restrâns” la meniul lateral.

Odată ce modificările sunt efectuate, meniul lateral al sondajului (opțiunile afișate în fila de setări) va deveni următorul:Afișează meniul unui buton de listă

Să presupunem că doriți să adăugați un nou (sub)meniu pentru a accesa cu ușurință din fila de setări opțiunile de întrebări din listă și grupuri de întrebări. Pentru a face acest lucru, trebuie să creați opțiunea de meniu:Dorim ca acesta să fie afișat în fața „Meniului Plugin”, așa că selectăm „Meniu Sondaj” pentru a fi meniul părinte, comanda „2”, pentru a fi afișat înainte de „Meniul Plugin” , și poziția „sidemenu” (similar cu poziția meniului părinte).

Acum, meniul este gol. Trebuie să adăugăm intrări de meniu în meniul nou creat. Pentru a face asta, trebuie să accesăm menu entries panel și să adăugăm cele două link-uri care corespund „liste întrebări” și „liste grupuri de întrebări”:

 • Listă întrebări • Listează grupurile de întrebări

Doresc să schimb pictogramele și să adaug noi intrări de meniu în meniul principal implicit

Pentru a face acest lucru, trebuie să configurați intrările din meniul LimeSurvey. Pentru a face acest lucru, vă rugăm să continuați să citiți următoarea secțiune wiki.