Actions

Конфигурация на менюто

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Menu configuration and the translation is 100% complete.


  В процес на разработка


Общо

За да създадете ново меню или да добавите нови записи към вече съществуващо меню: Конфигурация -> Настройки' -> Конфигурация на менютоМожете да промените съществуващите менюта за проучване или да създадете специално меню за проучване за определени потребителски групи. Можете също да добавите нови записи в менюто или редактиране на съществуващите.

Меню за анкета

Панелът за конфигуриране на менюто има таблица с всички съществуващи менюта за проучване.Налични са четири действия:

Създаване на меню

За да създадете ново меню, натиснете зеления бутон (+ Ново), намиращ се в горната лява част на прозореца. Ще се покаже следният прозорец:


Create a New Menu.png


Налична е група от опции:

 • Parent: Използвайте тази опция, за да изберете родителското меню на друго меню за проучване. По този начин менюто за анкета ще се покаже в друго меню, след като се щракне върху него. Например, менюто на приставката е меню за анкета, което има като родителско меню mainmenu, което се показва в долната му част поради своя ред'.
 • 'Анкета' : Можете да изберете анкетата, за която ще бъде достъпно менюто. Той идва автоматично настроен за „Всички проучвания“;
 • Поръчване: Ако използвате повече менюта, които имат една и съща позиция, подреждането им ще ви помогне да ги организирате по-добре.
 • ' Заглавие': Плочката на менюто;
 • Описание: Може да се добави кратко резюме на записите, които ще бъдат добавени към това меню - полезно за други администратори на LimeSurvey, които желаят по-късно променете конфигурацията на менютата на проучването;
 • Position': Налични са четири позиции:
  • Sidemenu : Менюто ще бъде разположено от лявата страна на прозореца;
  • Свито меню : Свито меню ще показва само иконите на записите в менюто на проучването;
  • Горна лента : Менюто ще бъде на лента, разположена в горната част на прозореца;
  • Долна лента : Менюто ще бъде на лента, разположена в долната част на прозореца.

Редактиране на меню

За да промените детайлите на вече съществуващо меню, щракнете върху зеления бутон, намиращ се в колоната „Действие“.


Изтриване на меню

За да изтриете меню, щракнете върху червения бутон за боклук, който съответства на съответното меню (разположен в колоната Действие). Ако щракнете върху Изтрий сега, всички записи в това меню също ще бъдат изтрити.

Нулирайте стойностите по подразбиране

Ако редактирате менютата по подразбиране и искате да отмените промените, щракнете върху бутона Нулиране, разположен в горната дясна част на прозореца. След като щракнете, ще бъдете помолени да потвърдите действието. Моля, имайте предвид, че всички персонализирани менюта ще бъдат загубени, ако решите да продължите.  Внимание : Моля, имайте предвид, че за да направите резервно копие на конфигурацията на менютата на вашето проучване, създайте Архивиране на база данни на LimeSurvey. Отделна опция ще бъде въведена в близко бъдеще, за да се улесни само архивирането на менютата на проучването.


Примери

Разгледайте следните примери, за да разберете по-добре как можете да редактирате менютата на анкетата.

Искам свитото меню по подразбиране да стане новото странично меню

Страничното меню по подразбиране (разположено под раздел настройки на анкетата) е:За да го промените, влезте в панела за конфигуриране на менюто. Редактирайте главното меню и променете позицията му от странично меню на свито меню и позицията на бързото меню от свито' към страничното меню.

След като промените бъдат направени, страничното меню на анкетата (опциите, показани под раздела с настройки) ще стане следното:Показване на меню с бутон за списък

Да предположим, че искате да добавите ново (под)меню за лесен достъп от раздела с настройки до списъка с въпроси и опциите за групи въпроси. За да направите това, трябва да създадете опцията от менюто:Искаме да го покажем пред менюто на приставките, така че избираме "менюто на анкетата" да бъде менюто родител, ред "2", което да се показва преди менюто на приставките' и позиция "sidemenu" (подобно на позицията на родителското меню).

Сега менюто е празно. Трябва да добавим записи от менюто към новосъздаденото меню. За да направим това, трябва да влезем в панел за записи в менюто и да добавим двете връзки, които съответстват на „списък с въпроси“ и „списък с групи въпроси“:

 • Списък с въпроси • ' Избройте групи въпроси'

Искам да променя иконите и да добавя нови записи в менюто към главното меню по подразбиране

За да направите това, трябва да конфигурирате записите в менюто на LimeSurvey. За да направите това, моля, продължете да четете следния wiki раздел.