Actions

LimeSurvey felhasználók

From LimeSurvey Manual

Revision as of 06:34, 9 October 2023 by Maren.fritz (talk | contribs) (Created page with "''''Kérjük, vegye figyelembe''': Egy átfogó lista hamarosan hozzáadásra kerül.")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

A LimeSurvey telepítéséhez számos lehetséges embercsoport tartozik. De csak egy embercsoport tartozik a felhasználó kategóriába, a kódban és a dokumentációban leírt kategóriába. Tehát nézzük meg, mit jelent számunkra a user kategória, hogy jobban megérthessük a program terminológiáját.

Osztály Leírás
Telepítési adminisztrátor Azok az emberek, akik felhasználói fiókokat hoznak létre, hogy lehetővé tegyék másoknak felmérések és eredményeik létrehozását, szerkesztését, aktiválását és/vagy megtekintését. Hozzáférést kaphatnak a sablonok, címkekészletek és/vagy egyéb kulcsfontosságú szolgáltatások szerkesztéséhez, függetlenül a tárolt konkrét felmérésektől.
Felmérés adminisztrátora Olyan személy, akinek olyan fiókja van, amely felügyeleti hozzáférést kapott egy adott felméréshez. Minden felmérésnek saját felhasználói csoportja lehet, akiknek meghatározott jogai vannak a felméréshez. Ezek a jogok olyan tágak lehetnek, mint egy felmérés aktiválása és a kérdésbázis szerkesztése. Legalább egyszerűen áttekinthetik az eddigi eredményeket.
Résztvevő Azok az emberek, akik egyszerűen válaszolnak egy felmérésre, vagy részt vesznek abban. Lehet, hogy rendelkeznek jogkivonat-hozzáféréssel, de lehet, hogy nem. Nincs szükségük bejelentkezési fiókra az adminisztrációs felületre, ezért nem nevezik őket felhasználóknak.
Telepítő Olyan személyek speciális csoportja, akik hozzáférnek a MySQL (vagy hasonló) adatbázis-kiszolgálóhoz és (esetleg) az operációs rendszer parancssori felületéhez (CLI) a felmérési szoftver telepítése és konfigurálása érdekében. Ezt a személyt általában felkérik, hogy állítsa be a kezdeti Superadmin felhasználói fiókot, amelyből további felhasználói fiókok hozhatók létre.
Fejlesztő Azok egy speciális csoportja, akik hozzáférnek a forráskódhoz, és manipulálhatják azt a program viselkedésének megváltoztatása érdekében.

'Kérjük, vegye figyelembe: Egy átfogó lista hamarosan hozzáadásra kerül.