Actions

Uporabniki LimeSurvey

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page LimeSurvey Users and the translation is 100% complete.

Obstaja več razredov možnih ljudi, ki dostopajo do namestitve LimeSurvey. Toda samo ena skupina ljudi spada v kategorijo uporabnik, kategorijo, ki je opisana v kodi in dokumentaciji. Torej, poglejmo, kaj za nas pomeni kategorija uporabnik, da bomo lahko bolje razumeli terminologijo programa.

Razred Opis
Skrbnik namestitve Tisti ljudje, ki ustvarijo uporabniške račune, da drugim omogočijo ustvarjanje, urejanje, aktiviranje in/ali ogled anket in njihovih rezultatov. Lahko bi jim omogočili dostop do urejanja predlog, naborov oznak in/ali drugih ključnih funkcij, neodvisnih od katere koli posamezne shranjene ankete.
Skrbnik ankete Oseba z računom, ki ima določen dostop za upravljanje do določene ankete. Vsaka anketa ima lahko svoj niz uporabnikov s posebnimi pravicami za manipulacijo z njo. Te pravice so lahko tako široke, da lahko aktivirate anketo in po možnosti uredite njeno bazo vprašanj. Lahko imajo minimalno možnost, da preprosto pregledajo dosedanje rezultate.
Udeleženec Tisti ljudje, ki preprosto odgovorijo ali sodelujejo pri izpolnjevanju ankete. Lahko imajo dostop do žetonov ali pa ne. Ne potrebujejo računa za prijavo v skrbniški vmesnik in se zato ne imenujejo uporabniki.
Namestitveni program Poseben razred oseb, ki ima dostop do strežnika baze podatkov MySQL (ali podobnega) in (po možnosti) do vmesnika ukazne vrstice (CLI) operacijskega sistema za namestitev in konfiguracijo programske opreme za raziskovanje. Ta oseba je običajno pozvana, da nastavi začetni uporabniški račun Superadmin, iz katerega je mogoče ustvariti druge uporabniške račune.
Razvijalec Poseben razred oseb, ki ima dostop do izvorne kode in lahko z njo manipulira, da spremeni vedenje programa.

'Upoštevajte: Kmalu bo dodan izčrpen seznam.