Actions

Прехвърляне на инсталация

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Transferring an installation and the translation is 100% complete.

Може да получите задачата да преместите инсталацията на LimeSurvey на нов сървър. Процесът трябва да е прост, но може да се усложни поради други фактори. По-долу можете да намерите информация за това как да направите прехвърлянето и за какво да внимавате, както и информация за това как да се възстановите след срещане на проблеми.

Като цяло, единствените промени от нова и чиста инсталация са следните:

 1. config.php обикновено се променя, за да съхранява основни параметри на инсталация, както и всички направени персонализирани настройки;
 2. ' upload/*' може да съдържа персонализирани шаблони или качени файлове;
 3. Таблиците на SQL бази данни трябва да имат добавени данни към таблиците, създадени по време на инсталацията. Обърнете внимание също, че може да са създадени някои нови таблици, за да се запазят копия на токени и данни за резултати от предишни или текущи активни проучвания. Тези нови таблици обикновено се наричат lime_survey_nnn..., lime_tokens_nnn..., lime_oldsurvey_nnn... и lime_oldtokens_nnn... .

В противен случай, освен ако не сте влезли и сте направили персонализирани корекции в кода, промените трябва да бъдат ограничени до тези области.

Целта при прехвърляне на инсталация към нова система е подобна на надграждането. Най-голямата разлика е, че просто се опитваме да пресъздадем съществуващата инсталация на новия компютър. Ако желаете да надстроите до по-нова версия, по-скоро направете това, след като сте прехвърлили инсталацията и сте проверили, че работи.

Прехвърляне на всяка версия

 • Подгответе и запазете старата версия
  • Архивирайте файловете на вашата инсталационна директория и SQL-базирана база данни
   • На ниво команден ред направете .zip или подобен архив на цялата инсталационна директория с файлове
   • Използвайте phpMyAdmin или подобен, за да експортирате всички таблици; или използвайте бутона LimeSurvey архивиране на цялата база данни, който се намира в диалоговия прозорец Конфигурация, под раздела Разширени
  • Копирайте вашия config.php файл отделно за да улесните процеса на редактиране
 • Преместете запазената версия на новата машина
  • Разопаковайте вашите инсталационни файлове
   • Създайте вашата нова инсталационна директория (със същото име е удобно)
   • Разопаковайте /разархивирайте инсталационните файлове в същата папка
  • Настройте вашата SQL база данни
   • Създайте новата база данни с помощта на phpMyAdmin или интерфейс на командния ред
   • Заредете запазената SQL базирана база данни в пресъздайте таблиците и съдържанието
 • Редактирайте config.php, за да отразите промените от старата версия и проверете вашата инсталация
  • Внимавайте да проверите също и името на базата данни, потребителското име и паролата като името на инсталационния сървър, URL пътя и пътя на физическата директория към инсталацията
  • Посетете страницата за администриране на проучването или страницата на активно проучване и проверете дали всичко работи
 • Вече сте готови :)
Ако не промените местоположението на вашата инсталация на LimeSurvey и искате само да я надстроите, преминете през същия процес, описан в раздела, свързан с Надстройка на LimeSurvey до по-нова версия .


Неща, които могат да се объркат

Колкото и просто да изглежда това, понякога изглежда нещата се объркват. Поеми си дълбоко въздух. Уверете се, че сте следвали стриктно стъпките. В противен случай прочетете по-долу, за да видите къде други хора са заседнали по пътя.

Различна PHP инсталация на всяка машина

Различна SQL база данни между машини

Различна версия на LimeSurvey (архивите на инсталационните и архивните файлове на DB не съвпадат)

Има възможност да не сте разполагали с правилния резервен код за инсталация, който да съответства на архивираната SQL база данни. Може да е лесно тези отделни резервни копия да се объркат, да не се синхронизират или да бъдат разделени по друг начин. Има няколко неща, които могат да ви помогнат да разберете коя версия може да е всеки архив. Когато използвате LimeSurvey SQL опцията за архивиране, името на файла по подразбиране, което създава, съдържа датата на архивирането в името. Освен това, ако търсите във файла с резервно копие на SQL базата данни, ще намерите раздел, който изглежда подобен на дадения по-долу пример, където се съхранява версията на базата данни:

!Н!#---------------------------------------------- ------------------------
# Таблица с данни за lime_settings_global
#------------- -------------------------------------------------- --------
INSERT INTO lime_settings_global VALUES("DBVersion","126");
....

Тази стойност се използва от инсталатора, за да определи как да се приложат промените към таблиците при надграждане.