Actions

Telepítés átvitele

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Transferring an installation and the translation is 100% complete.

Előfordulhat, hogy a LimeSurvey telepítését át kell helyezni egy új kiszolgálóra. A folyamatnak egyszerűnek kell lennie, de más tényezők miatt bonyolult lehet. Az alábbiakban információkat találhat arról, hogyan kell végrehajtani az átvitelt és mire kell figyelni, valamint információkat találhat arról, hogyan lehet helyreállítani a problémákat.

Általánosságban elmondható, hogy az új és tiszta telepítéshez képest csak a következő változások történtek:

 1. config.php általában az alapvető telepítési paraméterek, valamint az egyéni beállítások tárolására módosul;
 2. ' A upload/*'' tartalmazhat egyéni sablonokat vagy feltöltött fájlokat;
 3. Az SQL adatbázis-táblázatok-ban adatokat kellett volna hozzáadni a telepítéskor létrehozott táblákhoz. Vegye figyelembe azt is, hogy egyes új táblák hozhatók létre a korábbi vagy jelenleg aktív felmérések jogkivonatának és eredményadatainak másolatainak mentésére. Ezek az új táblák általában lime_survey_nnn..., lime_tokens_nnn..., lime_oldsurvey_nnn... és lime_oldtokens_nnn... .

Ellenkező esetben, hacsak nem ment be és nem végzett egyéni javításokat a kódon, a változtatásokat ezekre a területekre kell korlátozni.

A telepítés új rendszerre átvitelének célja hasonló a frissítéshez. A legnagyobb különbség az, hogy egyszerűen megpróbáljuk újra létrehozni a meglévő telepítést az új számítógépen. Ha szeretne frissíteni egy újabb verzióra, akkor ezt inkább a telepítés átvitele és működésének ellenőrzése után tegye meg.

Bármely verzió átvitele

 • Készítse elő és mentse el a régi kiadást
  • Készítsen biztonsági másolatot a telepítési könyvtár fájljairól és az SQL-alapú adatbázisról
   • Parancssori szinten készítsen egy .zip fájlt vagy hasonló archívum a fájlok teljes telepítési könyvtárfájából
   • Az összes tábla exportálásához használja a phpMyAdmin vagy hasonlót; vagy használja a 'LimeSurvey biztonsági másolata a teljes adatbázist gombot, amely a Konfiguráció párbeszédpanelen található, a Speciális lapon
  • Másolja külön a config.php fájlt. a szerkesztési folyamat megkönnyítése érdekében
 • Helyezze át a mentett kiadást az új gépre
  • Csomagolja ki a telepítőfájlokat
   • Hozd létre az új telepítési könyvtárat (ugyanaz a név kényelmes)
   • Csomagold ki /bontsa ki a telepítő fájlokat ugyanabba a mappába
  • Állítsa be SQL adatbázisát
   • Hozzon létre új adatbázist a phpMyAdmin vagy egy parancssori felület segítségével
   • Töltse be a mentett SQL-alapú adatbázist a hozza létre újra a táblákat és a tartalmat
 • Szerkessze a config.php fájlt, hogy tükrözze a régi kiadás változásait, és ellenőrizze a telepítést
  • Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze az adatbázis nevét, felhasználónevét és jelszavát is mint a telepítési kiszolgáló neve, URL elérési útja és a telepítés fizikai könyvtárának elérési útja
  • Látogassa meg a felmérés adminisztrációs oldalát vagy egy aktív felmérés oldalát, és ellenőrizze, hogy minden működik-e
 • Most már indulhat :)
Ha nem módosítja a LimeSurvey telepítésének helyét, és csak frissíteni szeretné, hajtsa végre ugyanazt a folyamatot, amely a Frissítés egy újabb verzióra .


Amik elromolhatnak

Amilyen egyszerűnek tűnik, a dolgok néha rosszul sülnek el. Vegyünk egy mély lélegzetet. Ellenőrizze, hogy alaposan követte-e a lépéseket. Ellenkező esetben olvassa el lent, hogy megtudja, hol akadtak el mások az út során.

Minden gépen más-más PHP telepítés

Eltérő SQL-adatbázis a gépek között

Eltérő LimeSurvey verzió (a telepítés és a DB biztonsági mentési fájl archívuma nem egyezik)

Előfordulhat, hogy nem rendelkezett a megfelelő biztonsági mentési kóddal, amely megfelelne a biztonsági másolat SQL-adatbázisának. Lehetséges, hogy ezeket a különálló biztonsági másolatokat összekeverik, nem szinkronizálják, vagy más módon szétválasztják. Néhány dolog segíthet kideríteni, hogy az egyes biztonsági másolatok milyen verziójúak lehetnek. A LimeSurvey SQL biztonsági mentési opció használatakor az általa létrehozott alapértelmezett fájlnévben szerepel a biztonsági mentés dátuma. Ezenkívül, ha az SQL-adatbázis biztonsági mentési fájljában keres, az alábbi példához hasonló részt fog találni, ahol az adatbázis verziója tárolva van:

#---------------------------------------------- -------------------------
# Táblázatadatok a lime_settings_global
#-------------- -------------------------------------------------- --------
INSERT INTO lime_settings_global VALUES("DBVersion","126");
....

'Ezt az értéket használja a telepítő annak meghatározására, hogyan alkalmazza a változtatásokat a táblákon frissítéskor.