Actions

SGQA identifier

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page SGQA identifier and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎français • ‎日本語


Vanaf versie 4 is het gebruik van SGQA-identifiers en INSERTANS niet meer mogelijk in expressies. Gebruik nu ExpressionScript compatibele vraagcodes. (naam conventies).


Hint: Op deze pagina wordt beschreven hoe je de SGQA-identifier kunt bepalen. Bij vragen introductie staat beschreven hoe je het kunt gebruiken.


Algemene beschrijving

De SGQA (Survey/Group/Question/Answer) identifier is een referentie naar het antwoord op een vraag. Elke enquête, groep en vraag die je maakt krijgt een uniek nummer toegewezen. Je kunt dit nummer zien in de administratie-interface in de titel van de enquête, groep, vraag en de bijbehorende taakbalken.


SGQA.png


Om de SGQA te bepalen voeg je deze nummers samen met telkens een 'X' ertussen.


NB: Gebruik altijd een hoofdletter "X".


Gebruik editor om placeholder toe te voegen

De geïntegreerde editor heeft een functie om de placeholder voor een bepaalde vraag te selecteren. Op het wijzigscherm van een vraag zie je het icoon "LimeSurvey replacement fields properties". Deze functie toont alleen de vragen van voorafgaande pagina's, het is dus afhankelijk van de enquête mode.


Lime replacement editor.png


Lime replacement editor window.png


Enkelekeuzevragen

Voorbeeld: Enquête heeft een ID 1, Groep heeft een ID 6, Vraag heeft een ID 12. De SGQA is dan:

1X6X12


Meerkeuzevragen

Bij een meerkeuzevraag moet het betreffende antwoord ook aangegeven worden. Voeg de antwoordcode toe zonder een "X". Voorbeeld: Enquête heeft ID 1, Groep heeft ID 6, Vraag heeft ID 12. Het betreffende antwoord heeft de code 'ber1'.

De SGQA is dan:

1X6X12ber1


Array vraagtypes

Bij een array vraagtype moet ook de betreffende subvraag binnen de cel aangegeven worden. Voeg de code van de subvraag van de rij toe zonder een X. Voorbeeld: Enquête heeft ID 1, Groep heeft ID 6, Vraag heeft ID 12. De betreffende subvraag heeft de code 'ber1'. De SGQA is dan:

1X6X12ber1


Array (Teksten) en Array (Getallen)

Bij een gecombineerd array vraagtype moet ook het betreffende antwoord binnen de cel aangegeven worden. Voeg de code van de subvraag van de rij toe zonder een X. Voeg daarna een "_" toe en de code van de subvraag die de kolom aangeeft. Voorbeeld: Enquête heeft ID 1, Groep heeft ID 6, Vraag heeft ID 12. De betreffende subvraag heeft de code 'ber1' en de kolom behorend bij de subvraag heeft code 'lab1'

De SGQA is dan:

1X6X12ber1_lab1


Gebruik

De SGQA kan worden gebruikt om het gegeven antwoord van een al eerder gestelde vraag in de vraagtekst van een nog te tonen vraag te gebruiken.

Je kunt het ook gebruiken in de query URL van een enquête om antwoorden vooraf in te vullen in de enquête. Voorbeeld: voor SGQA 1X6X121ab1, kan je query URL bevatten "&1X6X121ab1=J" om dat antwoord alvast in te vullen met een "J".


Help.pngMeer informatie over URL-velden.


De SGQA is ook de veldnaam waaronder de ingevulde gegevens bij elke vraag worden opgeslagen in de database.


Dynamische referentie

Sommige mensen willen mogelijk dynamisch refereren aan een vraag. Stel, je wilt een invoer tekstveld verbergen van een korte tekst antwoord. Je kunt dit vanaf build 9755, doen met de {SGQ} identifier. LimeSurvey zal dit vervangen door de volledige Id van die vraag, voorbeeld: 3583X84X249.