Actions

QueXML PDF izvoz

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page QueXML PDF Export and the translation is 100% complete.

Uvod

Funkcija queXML PDF Export vam omogoča izvoz trenutne ankete v strukturirano datoteko PDF, ki je primerna za obdelavo s programsko opremo Optical Mark Recognition (OMR), kot je [1].

Če želite uporabiti to funkcijo, odprite katero koli nastavitve, povezane z anketo, izberite Prikaži/izvozi menijski vnos in izberite možnost izvoza queXML PDF:V izvoženo datoteko ZIP je vključena anketa v obliki PDF, datoteka XML s pasovi (ta opisuje lokacijo polj na papirnatem obrazcu), slogovna datoteka XML (opisuje nastavitve, uporabljene za izdelavo datoteke PDF) in [https ://quexml.acspri.org.au/ queXML] (strukturiran opis strukture vprašalnika).


Možnosti LimeSurvey


Nastavitve, predstavljene na tej strani, so privzete za programsko opremo za izvoz queXML PDF. Te je mogoče spremeniti, da ustvarite drugačen papirni vprašalnik.

Izbira jezika
Če je anketa prevedena v več jezikov - lahko tukaj izberete jezik za izvoz.
Style
Uporabi slog za elemente na papirnatem obrazcu s pomočjo CSS.
Dovoli, da se vprašanja v slogu niza razdelijo na več strani
Če imaš v svoji anketi nize z veliko podvprašanji, bo to omogočilo, da se niz razdeli na več strani. Tako se izognete stranem z zelo dolgimi vprašanji ali preveč praznega prostora na strani. Na dnu strani se prikaže puščica, ki označuje, da se vprašanje nadaljuje na naslednji strani.
Dovoli razdelitev vprašanj z eno izbiro na več strani
Vprašanj z eno izbiro, kot so vprašanja v slogu "radio", je mogoče dovoliti razdelitev na več strani. Uporabno, če imate vprašanja z dolgim seznamom možnih odgovorov. Na dnu strani se prikaže puščica, ki označuje, da se vprašanje nadaljuje na naslednji strani.
Dovoli razdelitev več kratkih besedilnih/številskih vprašanj na več strani
Kjer se uporablja več kratkih besedilnih ali večštevilskih vrst vprašanj – dovoli, da so njihova podvprašanja prikazana razdeljena na več strani (na dnu strani se prikaže puščica da se vprašanje nadaljuje na naslednji strani).
Dovoli, da se vprašanja z drsniki razdelijo na več strani
Vprašanja z drsniki so predstavljena kot elementi vizualne analogne lestvice (VAS) na straneh queXML PDF. To bo omogočilo, da se seznam drsnikov razdeli na več strani. Na dnu strani se prikaže puščica, ki označuje, da se vprašanje nadaljuje na naslednji strani.
Najmanjša višina odgovorov z eno izbiro
To nastavi najmanjšo višino v milimetrih vsakega elementa odgovora na eno izbiro (npr. radijsko) vprašanje. To vrednost nastavite nižje, da se na stran prilega več vprašanj.
Najmanjša višina elementov podvprašanja
Najmanjša višina v milimetrih podvprašanj v vprašanju v slogu niza. Nastavite to vrednost nižjo, da se prilega več postavk podvprašanja v vprašanje sloga niza. Bodite previdni, če nastavite to prenizko vrednost, lahko izrežete konec dolgih elementov besedila podvprašanja.
Rob pred elementom questionnaireInfo (mm)
Element questionnaireInfo je »Pozdravno« besedilo ali »Končno besedilo« ankete. Ta nastavitev nastavi rob v milimetrih pred prikazom besedila.
Velikost pisave možnosti odgovora/podvprašanja
Velikost pisave v točkah možnosti odgovora ali besedila podvprašanja.
Velikost pisave oznake odgovora (normalno)
Velikost pisave v točkah oznake odgovora, ko je prikazana v podvprašanjih.
Velikost pisave oznake odgovora (majhna)
Velikost pisave v točkah oznak odgovorov, ko so prikazane v podvprašanjih, kjer so uporabljene dolge besede, ki ne sodijo v območje, podane brez razdelitve.
Najmanjša višina odseka (mm)
Vsaka skupina v anketi LimeSurvey se pojavi kot nov odsek v dokumentu PDF queXML. Ta nastavitev nastavi najmanjšo višino v milimetrih naslova za nov razdelek.
Barva ozadja za razdelke (0 črna - 255 bela)
Količina sivine za naslovom razdelka.
Barva ozadja za vprašanja (0 črna - 255 bela)
Količina sivine za vprašanji. Dobra zasnova oblike predlaga svetlo sivo ozadje, da se izognete naprezanju oči in da so področja za odgovore jasno opredeljena (območja za odgovore so vedno bela).
Page orientation
Pokončna ali ležeča orientacija papirnatega vprašalnika.
Format strani
Velikost uporabljenega papirja (A4, A3, US Letter).
Format zaznavanja robov
Kakšen slog robov je treba uporabiti na strani, da se omogoči poravnava pri skeniranju.


S klikom na gumb "queXML PDF izvoz" se ustvari ZIP arhiv, ki vsebuje vprašalnik PDF in povezane datoteke.


Če ste spremenili zgornje nastavitve in jih želite ponastaviti nazaj na privzete nastavitve queXML PDF, kliknite gumb »Ponastavi na privzete nastavitve«:


Splošne konfiguracijske nastavitve

Morda boste našli nekaj dodatnih konfiguracijskih nastavitev pod datoteko application/config/config-defaults.php. 


Ta datoteka vsebuje privzete nastavitve za LimeSurvey. Ne urejajte te datoteke, ker se lahko spremeni v prihodnjih revizijah programske opreme. Pravilni postopek za nastavitev LimeSurvey je naslednji:

  • kopirajte vrstice, ki ustrezajo parametru, ki ga želite spremeniti, iz te datoteke v konfiguracijo. php file
  • uredi te vrstice v config.php

Tako bodo privzete vrednosti preglasene.

TODO: Primer

quexmlshowprintablehelp

Če je nastavljen na true, bo atribut printable_help viden v izvoženi anketi PDF. Če je uporabljen, se lahko videz (velikost pisave, poravnava itd.) prilagodi z urejanjem td.questionHelpBefore in $helpBeforeBorderBottom od quexml.

quexmlusequestiontitleasid (New in 4.3 )

Če je nastavljeno na true, bo vsako vprašanje v PDF-ju označeno z naslovom vprašanja namesto s samodejnim razdelkom in številko, ustvarjeno za poročilo.

quexmlkeepsurveydateformat (New in 4.3 )

Če je nastavljeno na true, bodo odgovori Podatki/Čas oblikovani z obliko datuma ankete, namesto s privzeto obliko DB.