Actions

Export PDF QueXML

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page QueXML PDF Export and the translation is 100% complete.

Introducere

Funcția de export PDF queXML vă permite să exportați sondajul curent într-un fișier PDF structurat, care este potrivit pentru procesare folosind software-ul de recunoaștere optică a mărcilor (OMR), cum ar fi queXF.

Pentru a utiliza această funcție, accesați orice setare legată de sondaj, selectați Intrare din meniu Afișare/exportare și selectați opțiunea de export PDF queXML:În fișierul ZIP exportat este inclus sondajul în formă PDF, un fișier XML cu bandă (acesta descrie locația câmpurilor pe formularul de hârtie), un fișier XML de stil (descrie setările utilizate pentru a produce fișierul PDF) și un [https ://quexml.acspri.org.au/ queXML] (o descriere structurată a structurii chestionarului).


Opțiuni LimeSurvey


Setările prezentate pe această pagină sunt valorile implicite ale software-ului de export PDF queXML. Acestea pot fi modificate pentru a produce un chestionar de hârtie cu aspect diferit.

Selectarea limbii
Dacă sondajul a fost tradus în mai multe limbi - puteți alege limba pentru export aici.
Style
Aplicați stilul elementelor de pe formularul de hârtie folosind CSS.
Permiteți ca întrebările tip matrice să fie împărțite pe mai multe pagini
Dacă aveți matrice cu multe subîntrebări în sondaj, acest lucru va permite ca matricea să fie împărțită pe mai multe pagini. Acest lucru evită să ai pagini cu întrebări foarte lungi sau prea mult spațiu alb pe o pagină. O săgeată va apărea în partea de jos a paginii pentru a indica că întrebarea continuă pe pagina următoare.
Permiteți împărțirea întrebărilor cu o singură alegere pe mai multe pagini
Întrebările cu o singură alegere, cum ar fi întrebările în stil „radio”, pot fi împărțite pe mai multe pagini. Util dacă aveți întrebări cu o listă lungă de răspunsuri posibile. O săgeată va apărea în partea de jos a paginii pentru a indica faptul că întrebarea continuă pe pagina următoare.
Permiteți împărțirea mai multor întrebări cu text scurt/numeric pe mai multe pagini
Acolo unde sunt utilizate mai multe tipuri de text scurt sau mai multe întrebări numerice - permiteți subîntrebărilor lor să apară împărțite pe mai multe pagini (va apărea o săgeată în partea de jos a paginii pentru a indica întrebarea continuă pe pagina următoare).
Permiteți împărțirea întrebărilor cu glisare pe mai multe pagini
Întrebările cu glisor sunt prezentate ca elemente Visual Analog Scale (VAS) în paginile PDF queXML. Acest lucru va permite ca o listă de glisoare să fie împărțită pe mai multe pagini. O săgeată va apărea în partea de jos a paginii pentru a indica că întrebarea continuă pe pagina următoare.
Înălțimea minimă a casetelor de răspuns cu o singură alegere
Aceasta setează înălțimea minimă în milimetri a fiecărui element de răspuns la o singură întrebare (de exemplu, radio). Setați această valoare mai mică pentru a încadra mai multe întrebări pe o pagină.
Înălțimea minimă a elementelor subîntrebării
Înălțimea minimă în milimetri a subîntrebărilor dintr-o întrebare în stil matrice. Setați această valoare mai mică pentru a se potrivi mai multe subîntrebări într-o întrebare în stil matrice. Vă rugăm să fiți atenți că setarea prea scăzută poate tăia sfârșitul articolelor de text subîntrebării lungi.
Marja înaintea elementului chestionarInfo (mm)
Elementul chestionarInfo este textul „Bun venit” sau „Textul final” al sondajului. Această setare setează marginea în milimetri înainte ca textul să fie afișat.
Dimensiunea fontului pentru opțiunea de răspuns/subîntrebare
Mărimea fontului în puncte de opțiuni de răspuns sau textul subîntrebării.
Dimensiunea fontului etichetei răspunsului (normală)
Mărimea fontului în puncte de etichete de răspuns când este afișată în subîntrebări.
Dimensiunea fontului etichetei de răspuns (mică)
Mărimea fontului în puncte de etichete de răspuns atunci când sunt afișate în subîntrebări în care cuvintele lungi utilizate care nu pot încadra în zonă sunt furnizate fără a fi împărțite.
Înălțimea minimă a secțiunii (mm)
Fiecare grup dintr-un sondaj LimeSurvey apare ca o secțiune nouă în documentul PDF queXML. Această setare setează înălțimea minimă în milimetri a direcției pentru noua secțiune.
Culoare de fundal pentru secțiuni (0 negru - 255 alb)
Cantitatea de gri din spatele unui titlu de secțiune.
Culoare de fundal pentru întrebări (0 negru - 255 alb)
Cantitatea de gri din spatele întrebărilor. Un design bun al formei sugerează un fundal gri deschis pentru a evita oboseala ochilor și pentru a face zonele pentru răspunsuri clar definite (zonele pentru răspunsuri sunt întotdeauna albe).
Orientarea paginii
Orientarea portret sau peisaj pentru chestionarul pe hârtie.
Format pagină
Dimensiunea hârtiei de utilizat (A4, A3, US Letter).
Format de detectare a marginilor
Ce stil de margine va fi folosit pe pagină pentru a permite alinierea la scanare.


Făcând clic pe butonul „queXML PDF export” va genera o arhivă ZIP care conține chestionarul PDF și fișierele asociate.


Dacă ați modificat setările de mai sus și doriți să le resetați la setările implicite queXML PDF, faceți clic pe butonul „Resetați la setările implicite”:


Setări generale de configurare

Puteți găsi câteva setări de configurare suplimentare în fișierul application/config/config-defaults.php.


Acest fișier conține setările implicite pentru LimeSurvey. Nu editați acest fișier deoarece se poate modifica în viitoarele revizuiri ale software-ului. Procedura corectă de configurare a LimeSurvey este următoarea:

  • copiați liniile corespunzătoare parametrului pe care doriți să îl modificați din acest fișier în configurația. php
  • editați aceste linii în config.php

În acest fel, valorile implicite vor fi suprascrise.

TODO: Exemplu

quexmlshowprintablehelp

Dacă este setat la true, atributul printable_help va fi vizibil în sondajul PDF exportat. Dacă este utilizat, aspectul (dimensiunea fontului, justificarea etc.) poate fi ajustat prin editarea td.questionHelpBefore și $helpBeforeBorderBottom de quexml.

quexmlusequestiontitleasid (New in 4.3 )

Dacă este setată la adevărat, fiecare întrebare din PDF va fi identificată prin titlul întrebării în loc de secțiunea automată și numărul generat pentru raport.

quexmlkeepsurveydateformat (New in 4.3 )

Dacă este setată la true, răspunsurile Date/Time vor fi formatate cu formatul de dată al sondajului, în loc să utilizeze formatul DB implicit.