Actions

QueXML PDF exportálás

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page QueXML PDF Export and the translation is 100% complete.

Bevezetés

A queXML PDF Export funkció lehetővé teszi, hogy az aktuális felmérést strukturált PDF-fájlba exportálja, amely alkalmas az optikai jelfelismerő (OMR) szoftverrel történő feldolgozásra, például [1].

A funkció használatához nyissa meg a felméréssel kapcsolatos beállítást, válassza a Menübejegyzés megjelenítése/exportálása lehetőséget, és válassza a queXML PDF exportálási lehetőséget:Az exportált ZIP fájl tartalmazza a kérdőívet PDF formátumban, egy sávos XML fájlt (ez írja le a mezők helyét a papírformán), egy stílus XML fájlt (leírja a PDF fájl előállításához használt beállításokat) és egy [https ://quexml.acspri.org.au/ queXML] fájl (a kérdőív szerkezetének strukturált leírása).


LimeSurvey Options


Az ezen az oldalon bemutatott beállítások a queXML PDF exportáló szoftver alapértelmezett beállításai. Ezek megváltoztathatók, hogy más megjelenésű papíralapú kérdőívet készítsenek.

Nyelvválasztás
Ha a felmérést több nyelvre is lefordították - itt választhatja ki az exportálás nyelvét.
Stílus
Stílus alkalmazása a papírűrlap elemeire CSS használatával.
Engedélyezze a tömbstílusú kérdések több oldalra való felosztását
Ha a felmérésében sok részkérdést tartalmazó tömbök vannak, ez lehetővé teszi a tömb több oldalra való felosztását. Ezzel elkerülhető, hogy nagyon hosszú kérdéseket tartalmazó oldalak legyenek, vagy túl sok szóköz legyen az oldalon. Az oldal alján egy nyíl jelenik meg, jelezve, hogy a kérdés a következő oldalon folytatódik.
Engedélyezi az egyválasztós kérdések több oldalra való felosztását
Az egyválasztós kérdések, például a "rádió" stílusú kérdések több oldalra is feloszthatók. Hasznos, ha kérdései vannak a lehetséges válaszok hosszú listájával. Egy nyíl jelenik meg az oldal alján, jelezve, hogy a kérdés a következő oldalon folytatódik.
Több rövid szöveges/numerikus kérdés több oldalra történő felosztását engedélyezheti
Ahol több rövid szöveges vagy több numerikus kérdéstípust használnak – engedélyezze, hogy az alkérdéseik több oldalra felosztva jelenjenek meg (egy nyíl jelenik meg az oldal alján jelezve, hogy a kérdés a következő oldalon folytatódik).
Engedélyezze a csúszkakérdések több oldalra való felosztását
A csúszkás kérdések Visual Analog Scale (VAS) elemként jelennek meg a queXML PDF-oldalakon. Ez lehetővé teszi a csúszkák listájának több oldalra való felosztását. Egy nyíl jelenik meg az oldal alján, jelezve, hogy a kérdés a következő oldalon folytatódik.
Minimális magassága az egyválasztós válaszdobozok számára
Ez beállítja az egyes válaszelemek minimális magasságát milliméterben egy egyetlen választási (pl. rádiós) kérdéshez. Állítsa alacsonyabbra ezt az értéket, hogy több kérdés elférjen az oldalon.
Az alkérdések minimális magassága
Az alkérdések minimális magassága milliméterben egy tömb stílusú kérdésben. Állítsa ezt az értéket alacsonyabbra, hogy több alkérdéselem elférjen egy tömbstílusú kérdésben. Ügyeljen arra, hogy ha ezt túl alacsonyra állítja, akkor ez levághatja a hosszú alkérdések szöveges elemeinek végét.
Margó a kérdőívInfo elem előtt (mm)
A kérdőívInfo elem a felmérés "Üdvözlő szövege" vagy "Vége szövege". Ez a beállítás milliméterben adja meg a margót a szöveg megjelenítése előtt.
Válasz opció / alkérdés betűmérete
A betűméret a válaszlehetőségek vagy az alkérdés szövegének pontjaiban.
Válaszcímke betűmérete (normál)
A válaszcímkék betűmérete az alkérdésekben megjelenített pontokban.
Válaszcímke betűmérete (kicsi)
A válaszcímkék betűmérete pontokban, ha olyan alkérdésekben jelenik meg, ahol a használt hosszú szavak, amelyek nem férnek el a területen, felosztás nélkül vannak megadva.
Minimális metszetmagasság (mm)
A LimeSurvey felmérésben minden csoport új szakaszként jelenik meg a queXML PDF dokumentumban. Ez a beállítás beállítja az új szakasz fejlécének minimális magasságát milliméterben.
Részletek háttérszíne (0 fekete - 255 fehér)
Egy szakaszfejléc mögötti szürkeség mértéke.
A kérdések háttérszíne (0 fekete - 255 fehér)
A kérdések mögötti szürkeség mértéke. A jó formatervezés világosszürke hátteret javasol, hogy elkerülje a szem megerőltetését, és hogy a választerületek egyértelműen meghatározottak legyenek (a választerületek mindig fehérek).
Oldaltájolás
Álló vagy fekvő tájolás a papír kérdőívhez.
Oldalformátum
A használandó papír mérete (A4, A3, US Letter).
Élérzékelési formátum
Milyen élstílust kell használni az oldalon, hogy lehetővé tegye az igazítást beolvasáskor.


A "queXML PDF export" gombra kattintva egy ZIP archívum jön létre, amely tartalmazza a PDF kérdőívet és a kapcsolódó fájlokat.


Ha módosította a fenti beállításokat, és vissza szeretné állítani őket az alapértelmezett queXML PDF-beállításokra, kattintson a "Visszaállítás az alapértelmezett beállításokra" gombra:


Általános konfigurációs beállítások

Az application/config/config-defaults.php fájlban további konfigurációs beállításokat találhat.


Ez a fájl tartalmazza a LimeSurvey alapértelmezett beállításait. Ne szerkessze ezt a fájlt, mert változhat a szoftver jövőbeli verzióiban. A LimeSurvey beállításának helyes eljárása a következő:

  • másolja át a módosítani kívánt paraméternek megfelelő sorokat ebből a fájlból a konfigurációba. php fájl
  • szerkessze ezeket a sorokat a config.php

ben!Így az alapértelmezett értékek felülíródnak.

TODO: Példa

quexmlshowprintablehelp

Ha igazra van állítva, akkor a printable_help attribútum látható lesz az exportált PDF felmérésen. Ha használja, a megjelenés (betűméret, igazítás stb.) módosítható a td.questionHelpBefore és $helpBeforeBorderBottom szerkesztésével a quexml-ből.

quexmlusequestiontitleasid (New in 4.3 )

Ha igazra van állítva, a PDF-ben minden kérdés a kérdés címe alapján lesz azonosítva a jelentéshez generált automatikus szakasz és szám helyett.

quexmlkeepsurveydateformat (New in 4.3 )

Ha igazra van állítva, az Adat/Idő válaszok a felmérés dátumformátumával lesznek formázva, az alapértelmezett DB formátum helyett.