Actions

Válaszok importálása

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Import responses and the translation is 100% complete.


Bevezetés

A válaszok importálása funkció arra utal, hogy a LimeSurvey képes a régi válaszokat importálni és megjeleníteni saját Response table-ba. Néhány forgatókönyv, amikor használhatja:

 • két vagy több LimeSurvey példányban összegyűjtött összes adatát egyetlen LimeSurvey példányban szeretné egyesíteni. Ez általában azért történik, hogy jobb perspektívát kapjon az összes, tovább elemezni kívánt válaszról.
 • Egyes kérdések nem a megfelelő típusúak. Mivel a LimeSurvey nem teszi lehetővé a kérdéstípus megváltoztatását, amíg a felmérés aktív, deaktiválnia kell. Deaktiválásával egy választábla jön létre és tárolódik a LimeSurvey telepítéséhez társított adatbázisban. Ha végzett a módosításokkal, aktiválja újra a felmérést, és importálja újra válaszait a régi válaszadatbázisból.
 • több sort szeretne köteggel szerkeszteni egy táblázatkezelő szoftverben, majd később újra importálni szeretné őket a telepítésbe. Ez általában az az eset, amikor megváltoztatott egy kérdéstípust, és a régi tárolt válaszokat az új formátumhoz szeretné "igazítani".


Az importálási funkció eléréséhez válassza a Válaszok és statisztikák lehetőséget a fő eszköztáron (amely minden felméréshez kapcsolódó panelen megjelenik), majd kattintson a Válaszok elemre:Az alapértelmezett oldal, a Válaszösszegzés betöltődik. Most keresse meg az „Importálás” opciót a felső felső eszköztáron:Két importálási lehetőség áll rendelkezésre:


Importálás

A válaszok importálása deaktivált felmérési táblázatból

Miután rákattintott a Válaszok importálása deaktivált felmérési táblázatból lehetőségre, a következő oldal töltődik be:Ezen az oldalon két lehetőség közül választhat:

 • Forrástábla: válassza ki az importálni kívánt táblát. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a táblázatok a „kompatibilis” vagy a „kompatibilis a típuskényszerrel” fül alatt találhatók. Kérjük, folytassa az alábbi olvasást, hogy megértse, mi az utolsó lehetőség, valamint a választáblázat kikényszerítésének lehetséges kockázatai.
 • Importálási időzítések (ha léteznek): az időzítések nem a választáblázatban, hanem az időzítési táblázatban jelennek meg. Ha engedélyezve van, az időzítések is importálva lesznek.


Template:Megjegyzés


Az oldal második részében egy figyelmeztető üzenet jelenik meg, amely leírja, hogy miként kerül meghatározásra a kompatibilitás két választábla között (a jelenlegi és a régi/második tábla között).


  Figyelmeztetés :

Importálhat minden olyan régi választ, amely kompatibilis a jelenlegi felmérésével. A kompatibilitást az oszloptípusok és -nevek összehasonlítása határozza meg, az azonosító mezőt mindig figyelmen kívül hagyja.

'A típuskényszer használata tönkreteheti az Ön adatait; lehetőleg óvatosan használja, vagy egyáltalán ne használja.

A LimeSurvey a következő változásokat észleli és kezeli:

 • A kérdés átkerült egy másik csoportba (az eredmény helyesen importálva).
 • A kérdés eltávolítva a célból (az eredményt figyelmen kívül hagyja).
 • A kérdés hozzáadva a célhoz (az eredmény az adatbázis alapértelmezett értékére van állítva).


VV felmérési fájl importálása

Ha rákattint a VV felmérés fájl importálása gombra, a következő oldal töltődik be: • Válaszadatfájl: válassza ki a gépéről feltöltendő fájlt. Az elfogadott fájlformátumok a következők: *.csv, *.vv, *.txt.


Template:Megjegyzés


 • Rekordazonosítók kizárása?: Ha az 'id' oszlop létezik a fájlban, kizárhatja ezt a sort vagy sem. Ha ez a beállítás be van jelölve, akkor a .vv fájl minden sorához új rekord kerül hozzáadásra. Ha nincs bejelölve, választhat: • 'Ha egy importált rekord megegyezik egy létező rekordazonosítóval (megjelenik, ha a rekordazonosítók kizárása le van tiltva, lásd a fenti képernyőképet):
  • kihagyás: jelentés és átugorja az új rekordot. Feltöltés után látni fogja, hogy a rekord már létezett - ha igen, akkor nem importálják.
  • újraszámozás: számozza át az új rekordot. Új rekord kerül hozzáadásra a választáblázathoz a VV fájl válaszával.
  • csere: cserélje ki a meglévő rekordot. A régi rekord törlődik és teljesen lecserélődik a VV fájl rekordjával.
  • válasz csere: cserélje ki a válasz részleteit a vv fájlból a meglévő rekordba. A régi rekord frissül a VV-fájl új válaszával.
 • 'Nem véglegesített válaszként importálni?: Ha be van jelölve, a küldés NULL-ra van állítva - a válasz nem fejeződött be.
 • A fájl karakterkészlete: kiválaszthatja a fájl karakterkészletét - az alapértelmezett és ajánlott érték az UTF-8, de néhány táblázatkezelő program nem teszi lehetővé a karakterkészlet kiválasztását.
 • 'Az első sor kérdéskódokat tartalmaz: Alapértelmezés szerint a VV fájl első sora az ember által olvasható kérdést tartalmazza, a valódi oszlopnevek a második sorban találhatók. Alapvetően az első sor a valódi oszlopneveket tartalmazza.
 • Kényszerített importálás: ha a kérdéskódok nem találhatók az adatbázis nevében vagy az Qcode Variable Naming-ban, akkor az oszlopok a sorrendtől függően kerülnek hozzárendelésre. Ez használható a VV-fájl importálására különböző LimeSurvey-példányokból. Ettől függetlenül minden felmérésnek pontosan azonosnak kell lennie. Erősen javasoljuk, hogy csak akkor használja ezt a lehetőséget, ha tudja, mit csinál. Nagyon veszélyes lehet – az eredmények rossz oszlopba kerülhetnek.


Fenntartott nevek

A fenntartott nevek a bal és a jobb oldali zárójelek között találhatók. Amikor a .VV fájlt visszaimportálják a LimeSurvey-be, a karakterláncok a következőre cserélődnek:

 • {question_not_shown} : NULL érték az adatbázisban. A LimeSurvey az [üres karakterláncot] használja a meg nem válaszolt kérdésekhez, a NULL értéket pedig a nem megjelenített kérdésekhez (pl. ExpressionScript használatakor).
 • {quote} : " (két idézőjel)
 • {cr} : Carriage return
 • {newline} : Egy új sor
 • {lbrace} : Bal zárójel (ha például azt szeretné, hogy a {cr} legyen válaszul, használja {lbrace}cr} )

Lehetséges problémák és megoldások a VV fájllal

Ha Microsoft Excelt használt az exportált 'vv fájl szerkesztéséhez, előfordulhat, hogy a fájl adatszerkezete sérült, így a LimeSurvey nem tudja importálni a szerkesztett fájlt. Megpróbálhatja a következő megoldást, hogy az importálás hiba nélkül működjön:

 1. Nyissa meg az exportált vv-fájlt Excelben, és végezze el a szerkesztéseket.
 2. Mentse el tabulátorral elválasztott szövegfájlként (új fájlt hoz létre .txt kiterjesztéssel).
 3. Vegyen egy másik "tiszta" vv-exportálást LimeSurvey.
 4. Nyissa meg ezt az új exportált vv-fájlt szövegszerkesztővel, például jegyzettömbbel (vagy bármi hasonlóval).
 5. Nyomja meg a CTRL + A billentyűkombinációt az összes tartalom kijelöléséhez és törléséhez.
 6. Nyissa meg az Excelt szerkesztve vv fájlt (a tabulátorral elválasztott .txt fájlt) egy szövegszerkesztővel, és nyomja le a CTRL + A billentyűkombinációt az összes tartalom megjelöléséhez.
 7. Nyomja meg a CTRL + C billentyűkombinációt a tartalom másolásához és beillesztéséhez az új (most üres) vv fájlba.
 8. Nyomja meg a CTRL + S billentyűkombinációt a fájl mentéséhez (.csv formátumban).
 9. Próbálja most importálni ezt a fájlt.


  Figyelem : A lehetséges importálási hibák közé tartozik a dátumformátum – egyes rendszerdátummezők nem engedélyezik a NULL értéket, mások viszont igen. Ha a dátum megfelelőnek tűnik, de hibát jelez, használja a „2009-12-01” Excel cellaformátumot.Template:Megjegyzés