Actions

Naj bo vaš vtičnik združljiv z LS4

From LimeSurvey Manual

Revision as of 10:07, 12 December 2023 by Maren.fritz (talk | contribs) (Created page with "==Uporabite imenske prostore== Uporabite imenski prostor za boljšo organizacijo tako, da združite razrede, ki skupaj izvajajo nalogo v vašem vtičniku. Na ta način se izog...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)


Tehnične spremembe

Nova konfiguracijska datoteka XML

Od različice LimeSurvey 4.0 vtičniki potrebujejo konfiguracijsko datoteko XML za zagon v aplikaciji.

Razlog za to je možnost shranjevanja informacij o metapodatkih, kot so avtor vtičnika, e-pošta za podporo ali informacije o posodobitvah.

Ta datoteka XML je obvezna v LimeSurvey 4. Nahajati se mora v korenskem imeniku vtičnika. Za več informacij si oglejte razvoj vtičnika vtičniki

Primer:

Nov imenik vtičnikov

Imenik vtičnikov je spremenjen v LimeSurvey 4. Iz varnostnih razlogov se imenik vtičnikov zdaj nahaja v imeniku za nalaganje (/upload/plugins) zaradi novega upravitelja vtičnikov (Plugin uploader). Za ročno nalaganje priporočamo, da svoje datoteke naložite v nov imenik, da preprečite okvaro programske opreme.

Ne pozabite spremeniti ali dodati novega imenika, če je v vašem vtičniku trdo kodiran.

Primer:Novi dogodki vtičnika

Nekateri dogodki vtičnikov iz LS3 so bili opuščeni. Uporabite nove dogodke vtičnika, predstavljene v LS4, da nadomestite stare dogodke vtičnika. Za več informacij si oglejte naš razvojni priročnik o dogodkih vtičnikov.

Opuščene funkcije in metode

Odkar se je kodna baza ali struktura LimeSurvey 4 spremenila, obstaja veliko metod ali funkcij, ki se ne uporabljajo več. Če želite odpraviti to težavo, morate najprej omogočiti način za odpravljanje napak v datoteki config.php in nato iti na stran vtičnika. Vsaka metoda, ki ne zapre več, bo prikazana na strani z napako.

Nekatere metode so v LS4 preimenovane ali pa se ne uporabljajo več. Če želite biti prepričani, da vaš vtičnik deluje tako za LS3 kot LS4, preverite različico LS, preden pokličete metodo, ki jo potrebujete.


Primer:Najboljša praksa

Izogibajte se datotekam SVG

Zaradi varnosti (XSS) nalaganje datotek SVG ni mogoče. Program za nalaganje vtičnikov bo prezrl datoteke SVG. Zamenjajte jih z datotekami PNG ali JPEG. Nalaganje datotek SVG je možno le, če imate dostop do namestitvenega imenika prek ftp ali drugih strežniških orodij (datoteke naložite na lastno odgovornost).


Izogibajte se globalnim konstantam

Izogibajte se uporabi globalnih konstant, ki se lahko zrušijo s spremenljivkami jedrne aplikacije ali drugih vtičnikov, kot je „ROOT_PATH“. Na splošno ne uporabljajte globalne konstante za razvoj vtičnikov.

Uporabite imenske prostore

Uporabite imenski prostor za boljšo organizacijo tako, da združite razrede, ki skupaj izvajajo nalogo v vašem vtičniku. Na ta način se izognete uporabi razredov, ki se že uporabljajo v osnovni aplikaciji.


Primer: