Actions

Faceți pluginul compatibil cu LS4

From LimeSurvey Manual

Revision as of 10:22, 31 October 2023 by Maren.fritz (talk | contribs) (Created page with "'''Exemplu:'''")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)


Modificări tehnice

Noul fișier de configurare XML

Începând cu LimeSurvey 4.0, pluginurile au nevoie de un fișier de configurare XML pentru a fi rulat în aplicație.

Motivul pentru aceasta este posibilitatea de a stoca informații despre metadate, cum ar fi autorul pluginului, e-mailul de asistență sau informațiile de actualizare.

Acest fișier XML este obligatoriu în LimeSurvey 4. Ar trebui să fie localizat în directorul rădăcină al pluginului. Pentru mai multe informații, verificați dezvoltarea pluginurilor plugins

Exemplu:

Noul director de pluginuri

Directorul de pluginuri este modificat în LimeSurvey 4. Din motive de securitate, directorul de pluginuri se află acum în directorul de încărcare (/upload/plugins) datorită noului manager de plugin (Plugin uploader). Pentru încărcările manuale, vă recomandăm să încărcați fișierele în noul director pentru a evita funcționarea defectuoasă a software-ului.

Asigurați-vă că modificați sau adăugați noul director dacă acesta este codificat în plugin-ul dvs.

Exemplu:Evenimentele noului plugin

Unele evenimente plugin din LS3 au fost depreciate. Utilizați noile evenimente plugin introduse în LS4 pentru a înlocui vechile evenimente plugin. Pentru mai multe informații, consultați manualul nostru de dezvoltare despre plugin events.

Funcții și metode depreciate

Deoarece baza de cod sau structura LimeSurvey 4 s-a schimbat, există o mulțime de metode sau funcții care nu mai sunt folosite. Pentru a remedia această problemă, trebuie să activați mai întâi modul de depanare în fișierul config.php și apoi să mergeți la pagina de plugin. Orice metodă care nu se mai iese va fi afișată pe pagina de eroare.

Unele dintre metode sunt redenumite în LS4 sau nu mai sunt folosite. Pentru a vă asigura că pluginul dvs. funcționează atât pentru LS3, cât și pentru LS4, verificați versiunea LS înainte de a apela metoda de care aveți nevoie.


Exemplu:Cele mai bune practici

Evitați fișierele SVG

Din motive de securitate (XSS), încărcarea fișierelor SVG nu este posibilă. Instrumentul de încărcare a pluginului va ignora fișierele SVG. Înlocuiți-le cu fișiere PNG sau JPEG. Încărcarea fișierelor SVG este posibilă numai dacă aveți acces la directorul de instalare prin ftp sau alte instrumente de server (Încărcați orice fișiere pe propriul risc).


Evitați constantele globale

Evitați utilizarea constantelor globale care se pot prăbuși cu variabile ale aplicației de bază sau alte plugin-uri precum „ROOT_PATH”. Nu utilizați constanta globală în general pentru dezvoltarea pluginurilor.

Utilizați spațiile de nume

Utilizați spațiul de nume pentru o organizare mai bună prin gruparea claselor care lucrează împreună pentru a îndeplini o sarcină în pluginul dvs. În acest fel, evitați utilizarea claselor care sunt deja folosite în aplicația de bază.


Exemplu: