Actions

Tegye kompatibilissé bővítményét az LS4-gyel

From LimeSurvey Manual

Revision as of 07:45, 9 October 2023 by Maren.fritz (talk | contribs) (Created page with "'''Példa:'''")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)


Műszaki változások

Az új XML konfigurációs fájl

A LimeSurvey 4.0 óta a beépülő moduloknak XML konfigurációs fájlra van szükségük az alkalmazásban való futtatáshoz.

Ennek oka a metaadatok tárolásának lehetősége, például a bővítmény szerzője, a támogatási e-mail vagy a frissítők adatai.

Ez az XML-fájl kötelező a LimeSurvey 4-ben. A beépülő modul gyökérkönyvtárában kell lennie. További információért tekintse meg a bővítmény fejlesztését plugins

Példa:

Az új beépülő modul könyvtára

A beépülő modulok könyvtára megváltozott a LimeSurvey 4-ben. Biztonsági okokból a beépülő modul könyvtára most a feltöltési könyvtárban (/upload/plugins) található az új beépülő modul-kezelő (Plugin uploader) miatt. Kézi feltöltés esetén azt javasoljuk, hogy a szoftver hibás működésének elkerülése érdekében töltse fel fájljait az új könyvtárba.

Ügyeljen arra, hogy módosítsa vagy adja hozzá az új könyvtárat, ha az be van kódolva a beépülő modulban.

Példa:Az új bővítmény események

Néhány beépülő modul esemény az LS3-ból elavult. Használja az LS4-ben bevezetett új beépülő modul-eseményeket a régi beépülő modul-események lecserélésére. További információért tekintse meg a bővítményesemények című fejlesztési kézikönyvünket.

Elavult függvények és módszerek

Mióta a LimeSurvey 4 kódbázisa vagy szerkezete megváltozott, sok olyan módszer vagy funkció van, amelyet már nem használnak. A probléma megoldásához először engedélyeznie kell a hibakeresési módot a config.php fájlban, majd lépjen a beépülő modul oldalára. Minden olyan metódus, amely már nem lép ki, megjelenik a hibaoldalon.

Néhány metódust átneveztek az LS4-ben, vagy már nem használják őket. Annak érdekében, hogy a beépülő modul LS3 és LS4 rendszerhez is működjön, ellenőrizze az LS verzióját, mielőtt meghívná a kívánt metódust.


Példa:Legjobb gyakorlat

Kerülje az SVG-fájlokat

Biztonsági (XSS) okokból az SVG-fájlok feltöltése nem lehetséges. A bővítményfeltöltő figyelmen kívül hagyja az SVG fájlokat. Cserélje le őket PNG vagy JPEG fájlokra. Az SVG fájlok feltöltése csak akkor lehetséges, ha ftp-n vagy más szervereszközön keresztül hozzáfér a telepítési könyvtárhoz (Fájlokat csak saját felelősségére tölthet fel).


Kerülje a globális állandókat

Kerülje a globális konstansok használatát, amelyek összeomolhatnak az alapalkalmazás változóival vagy más beépülő modulokkal, mint például a „ROOT_PATH”. Általában ne használja a globális konstanst a bővítmények fejlesztéséhez.

Névterek használata

Használja a névteret a jobb rendszerezés érdekében azáltal, hogy csoportosítja azokat az osztályokat, amelyek együttműködve hajtanak végre egy feladatot a bővítményben. Így elkerülheti az olyan osztályok használatát, amelyeket már az alapalkalmazásban használnak.


Példa: