Actions

Versiunea de instalare 1.92 sau mai veche

From LimeSurvey Manual

Revision as of 17:06, 2 April 2024 by FuzzyBot (talk | contribs) (Updating to match new version of source page)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Pagini suplimentare:{toc}

1. Asigurați-vă că puteți utiliza LimeSurvey pe site-ul dvs.

Asigurați-vă că serverul dvs. îndeplinește următoarele cerințe suplimentare:

Necesar:

  • Minim 80 MB spațiu pe disc
  • MySQL 4.1.0 sau o versiune ulterioară „SAU Microsoft SQL Server 2000 sau o versiune ulterioară „SAU Postgres 8.1 sau o versiune ulterioară
  • PHP 5.1.2 sau o versiune ulterioară cu următoarele module/biblioteci activate:
    • biblioteca de extensii mbstring (Multibyte String Functions) (consultați, de asemenea, Întrebări frecvente despre instalare )
    • biblioteca PHP mysql5 sau pgsql (care este standard cu furnizorii de găzduire - dacă v-ați configurat propriul server asigurați-vă că este instalat)

Notă: Presupunem că nu aveți nicio bibliotecă standard PHP dezactivată explicit (cum ar fi sessions, pcre, ctype sau altele).

Extensii opționale PHP:

În cele mai multe cazuri, furnizorul de spațiu web sau administratorul de sistem vă va putea ajuta cu aceste componente opționale.

Dacă doriți să încercați LimeSurvey pe computerul dvs. local, vă recomandăm XAMPP care este un pachet software ușor de instalat care conține un server web complet cu Apache, MySQL, PHP și Perl. LimeSurvey va rula pe XAMPP fără a fi necesară configurarea.

Dacă doriți să rulați serverul Microsoft IIS, aruncați o privire la „Instalarea pe XP cu IIS”.

1.1 Găzduire pentru LimeSurvey

LimeSurvey ar trebui să funcționeze cu majoritatea companiilor de găzduire care furnizează PHP și MYSQL. Dacă doriți o versiune gata instalată de LimeSurvey, luați în considerare utilizarea LimeSurvey Cloud, în caz contrar, consultați lista companiilor de găzduire compatibile cu LimeSurvey.

2. Descărcați pachetul LimeSurvey

Download cel mai recent pachet zip stabil LimeSurvey (există și pachete gzip, bz2 și 7zip disponibile pentru confortul dvs.) și salvați-l pe discul local.

3. Despachetați pachetul LimeSurvey

Decomprimați fișierul zip într-un director/dosar dedicat folosind software-ul de compresie preferat. Când decomprimați fișierul, asigurați-vă că decomprimați structura directoarelor cu fișierele (acesta este comportamentul implicit pentru majoritatea programelor de compresie). Numele căii pentru directorul de instalare nu trebuie să includă caractere „(' sau ), dar poate include caracterul spațiu

4. Colectați informații despre serverul dvs.

Va trebui să cunoașteți următoarele lucruri pentru a instala corect LimeSurvey pe serverul dvs. web:

  • Adresa URL a site-ului web intenționat, unde vor locui scripturile dvs. (de exemplu: http://my.domain.com/limesurvey)
  • Locația discului fizic de pe serverul dvs. unde vor locui scripturile dvs. (de exemplu: /home/usr/htdocs/limesurvey)
  • Locația IP/net a serverului dumneavoastră de bază de date (de exemplu: localhost)
  • Dacă serverul dvs. de baze de date utilizează un port non-standard, aflați ce port este acesta.
  • Numele dvs. de utilizator și parola pentru serverul dvs. de baze de date
  • La majoritatea furnizorilor nu puteți lăsa scriptul creați baza de date, dar trebuie să o faceți singur. Dacă utilizați un astfel de furnizor, vă rugăm să creați singur o bază de date (de exemplu, limesurvey).

5. Configurați LimeSurvey

Acum deschideți fișierul config.php în directorul rădăcină /limesurvey/ cu editorul de text preferat.

5.1 Setări de bază

Treceți prin config.php și verificați/configurați următoarele setări:

  • $databasetype: Acesta este tipul bazei de date. Momentan puteți seta aici „mysql” pentru serverul de baze de date MySQL, „odbc_mssql” sau „mssqlnative” (necesită driverul nativ MSSQL PHP de la Microsoft) pentru Microsoft SQL server și „postgres” pentru Postgres SQL Server. Cel puțin acestea sunt cele care au fost testate. (:biggrin:)
Important: Dacă aveți un server Microsoft SQL, asigurați-vă că baza de date folosește o colare care nu ține seama de majuscule și minuscule (ar trebui să fie setată implicit).
  • $databaselocation: Setați această locație IP/net a serverului dumneavoastră de baze de date. În cele mai multe cazuri, „localhost” va funcționa. Dacă utilizați MSSQL, încercați să utilizați<MACHINENAME> /<SERVERNAME> în schimb.
  • $databasename: Numele bazei de date de pe serverul dumneavoastră de baze de date pe care o veți folosi pentru LimeSurvey. Dacă aveți permisiuni de nivel înalt pe server, puteți crea o bază de date din LimeSurvey. În acest caz, puneți orice baza de date va fi apelată în această setare. Alternativ, puteți utiliza aici numele unei baze de date create anterior. Dacă furnizați un nume de bază de date existent, asigurați-vă că baza de date nu conține tabele vechi ale LimeSurvey.
  • $databaseuser: Numele dvs. de utilizator al serverului bazei de date.
Important: Dacă utilizați Postgres, asigurați-vă că utilizatorul este și proprietarul bazei de date.
  • $databasepass: Parola pentru serverul dvs. de baze de date
  • $dbprefix: Puteți lăsa această setare necompletată (adică: $dbprefix="";) dacă utilizați o bază de date separată numai pentru LimeSurvey. Dacă doriți să partajați o bază de date între LimeSurvey și alte aplicații de bază de date, adăugați un prefix la această setare. Prefixul recomandat este „lime_”, dar într-adevăr - asta depinde de tine. Notă: Crearea unei baze de date și a unui nume de utilizator în MySQL cu linia de comandă este descrisă în Installation FAQ.
  • $rooturl: Aceasta ar trebui să fie setată la locația URL a dvs. Scripturi LimeSurvey. Dacă ați copiat fișierele LimeSurvey în folderul „limesurveyfolder”, trebuie să redenumiți „{$_SERVER” [ „SERVER_NAME”]}/limesurvey” la numele folderului pe care l-ați ales („{$_SERVER [ „SERVER_NAME”]}dosarul limesurvey’’). Variabila {$_SERVER [ „SERVER_NAME”]} va încerca să determine automat numele dvs. de domeniu, așa că de obicei nu îl schimbați. Dacă nu funcționează, setați această adresă URL a serverului complet. (Exemplu „http://www.mydomain.com/limesurvey”). Dacă doriți ca LimeSurvey să folosească „doar” SSL, schimbați http în https (cu condiția să aveți certificate SSL instalate și configurate corect pe serverul dvs.). Dacă doriți să utilizați http și https în același timp, lăsați această setare la http.
  • $rootdir: De obicei, nu trebuie să schimbați acest lucru. Ar trebui să fie setat la locația discului fizic al scripturilor dvs. Setarea implicită va încerca să facă acest lucru pentru dvs., așa că cel mai probabil nu va trebui să schimbați nimic aici (secțiunea "dirname('''FILE''');" încearcă să facă acest lucru automat). Dacă nu funcționează, introduceți manual locația discului - de exemplu /home/public_html/limesurvey.
  • $defaultuser: Când scriptul are controlul accesului activat, acesta este utilizatorul implicit care este creat când LimeSurvey setează pentru prima dată setările dvs. de securitate.
  • $defaultpass: Când scriptul are controlul accesului activat, aceasta este parola implicită care este creată atunci când LimeSurvey setează prima dată dvs. setări de securitate.
Notă: Ambele setări ($defaultuser și $defaultpass) sunt folosite doar pentru configurarea inițială. După ce LimeSurvey a configurat baza de date, aceste setări nu sunt utilizate deloc.

5.2 Setări opționale

Există multe alte setări opționale pe care le puteți seta în config.php. Cele mai multe dintre ele sunt doar pentru instalare și pot fi modificate ulterior în dialogul Setări globale. Pentru mai multe informații despre aceste setări opționale, vă rugăm să consultați această pagină. Cu toate acestea, pentru o configurare de bază, continuați cu următorul pas.

6. Încărcați fișierele pe serverul dvs. web

Folosind programul dvs. FTP, conectați-vă la serverul dvs. web și creați un director pentru a vă stoca scripturile. Apoi încărcați fișierele folosind structura de directoare în care se află. Asigurați-vă că „încărcați fișierele în modul binar” (verificați setările programului dvs. FTP). Vă rugăm să rețineți că încărcarea în modul ASCII poate duce la erori neobișnuite (de exemplu, eroarea „clasa nu a fost găsită” în timpul instalării), de asemenea, imaginile pot să nu fie încărcate corect.

7. Setează permisiunile directorului

Pentru ca scriptul să funcționeze corect, este nevoie de un anumit acces la unele directoare - acest lucru se aplică în special sistemelor Linux/*nix.

  • Directorul "/limesurvey/tmp" este folosit pentru importuri și încărcări și ar trebui să fie setat la „Citire și scriere” pentru serverul dvs. web.
  • Directorul „"/limesurvey/upload/"' și toate subdirectoarele sale trebuie să aibă, de asemenea, „Citire și scriere” pentru serverul dvs. web pentru a permite încărcarea imaginilor și a fișierelor media.
  • Celelalte directoare pot fi setate la „Numai citire” sau în Linux/Unix. Poate doriți să setați permisiunile pentru fiecare fișier din directorul /limesurvey/admin la „Numai citire”.
Sugestie: Dacă utilizați Linux, atunci, în funcție de configurația serverului dvs. web, va trebui să modificați drepturile de pe folderele care pot fi scrise la 755 sau 777. Încercați mai întâi 755 - dacă este nu funcționează „upgrade” la 777.

8. Rulați scriptul de instalare

Accesați „http://your.domain.com/limesurvey/admin/install”. Dacă ați configurat totul corect, vi se va cere să creați baza de date și/sau să creați tabelele în interiorul bazei de date. LimeSurvey creează apoi tabelele necesare în baza de date.

După ce scriptul arată că a creat cu succes tabelele, vi se va cere să „redenumiți sau să ștergeți directorul „/admin/install” – așa că faceți-o (:biggrin:).

9. Conectați-vă la scriptul de administrare pentru prima dată

Esti gata! Deschideți browserul și introduceți adresa URL a scriptului admin.php. Presupunând că ați folosit LimeSurvey ca nume de director pentru a stoca fișierele, acesta va fi ceva de genul „http://your.domain.com/limesurvey/admin/admin.php”.

Ar trebui să primiți un ecran de conectare. Acreditările implicite de conectare sunt

Utilizator: admin

Parola: parola

Vi se va solicita să schimbați parola implicită după ce v-ați conectat. Distrați-vă!

10. Dacă am probleme...

Ca toate programele de calculator, de cele mai multe ori lucrurile vor funcționa exact așa cum spun instrucțiunile, dar uneori pur și simplu nu. Există prea multe motive posibile pentru care lucrurile nu merg conform planului descris aici. Dacă aveți probleme, consultați mai întâi Întrebările frecvente despre instalare. Dacă nu găsiți răspunsul acolo, vă rugăm să postați problema dvs. și orice mesaje de eroare în forumurile LimeSurvey de pe limesurvey.org sau alăturați-vă la freenode.net/limesurvey|Canal IRC LimeSurvey: