Actions

Installationsversion 1.92 eller ældre

From LimeSurvey Manual

Revision as of 17:04, 2 April 2024 by FuzzyBot (talk | contribs) (Updating to match new version of source page)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Yderligere sider:{toc}

1. Sørg for, at du kan bruge LimeSurvey på din hjemmeside

Sørg for, at din server opfylder følgende yderligere krav:

Påkrævet:

  • Minimum 80 MB diskplads
  • MySQL 4.1.0 eller nyere ELLER Microsoft SQL Server 2000 eller nyere ELLER Postgres 8.1 eller nyere
  • PHP 5.1.2 eller nyere med følgende moduler/biblioteker aktiveret:
    • mbstring (Multibyte String Functions) udvidelsesbibliotek (se også Installation FAQ )
    • mysql5 eller pgsql PHP-bibliotek (som er standard hos hostingudbydere - hvis du har opsat din egen server, så sørg for at den er installeret)

Bemærk: Vi antager, at du ikke har nogen PHP-standardbiblioteker eksplicit deaktiveret (såsom sessioner, pcre, ctype eller andre).

Valgfri PHP-udvidelser:

I de fleste tilfælde vil din webhoteludbyder eller systemadministrator være i stand til at hjælpe dig med disse valgfrie komponenter.

Hvis du vil prøve LimeSurvey på din lokale maskine anbefaler vi XAMPP, som er en nem at installere softwarepakke, der indeholder en komplet webserver med Apache, MySQL, PHP og Perl. LimeSurvey vil køre på XAMPP uden behov for konfiguration.

Hvis du vil køre Microsofts IIS-server, så kig på "Installation på XP med IIS".

1.1 Hosting for LimeSurvey

LimeSurvey burde fungere med de fleste hostingfirmaer, der leverer PHP og MYSQL. Hvis du vil have en færdiginstalleret version af LimeSurvey, så overvej at bruge LimeSurvey Cloud, ellers tjek vores liste over LimeSurvey-kompatible hostingvirksomheder.

2. Download LimeSurvey-pakken

Download den seneste stabile LimeSurvey zip-pakke (der er også gzip-, bz2- og 7zip-pakker tilgængelige for din bekvemmelighed) og gem den på din lokale disk.

3. Pak LimeSurvey-pakken ud

Udkomprimer zip-filen til en dedikeret mappe/mappe ved hjælp af din foretrukne komprimeringssoftware. Når du udkomprimerer filen, skal du sørge for at udkomprimere mappestrukturen med filerne (dette er standardadfærd for de fleste komprimeringsprogrammer). Stinavnet til installationsmappen bør ikke indeholde ( eller )-tegn, men kan indeholde tegnet mellemrum

4. Indsaml information om din server

Du bliver nødt til at vide følgende ting for at installere LimeSurvey på din webserver korrekt:

  • Din tilsigtede webadresse, hvor dine scripts vil ligge (f.eks.: http://my.domain.com/limesurvey)! N!*Den fysiske diskplacering på din server, hvor dine scripts vil ligge (dvs.: /home/usr/htdocs/limesurvey)
  • IP/net-placeringen af din databaseserver (dvs.: localhost )
  • Hvis din databaseserver bruger en ikke-standard port, find ud af hvilken port det er.
  • Dit brugernavn og adgangskode til din databaseserver
  • Hos de fleste udbydere kan du ikke lade scriptet oprette databasen, men skal gøre det selv. Hvis du bruger en sådan udbyder, skal du oprette en database (for eksempel limesurvey) selv.

5. Konfigurer LimeSurvey

Åbn nu filen config.php i /limesurvey/ rodmappen med din foretrukne teksteditor.

5.1 Grundlæggende indstillinger

Gå gennem config.php og kontroller/indstil følgende indstillinger:

  • $databasetype: Dette er databasetypen. I øjeblikket kan du her indstille "mysql" for MySQL-databaseserveren, "odbc_mssql" eller "mssqlnative" (kræver den oprindelige MSSQL PHP-driver fra Microsoft) til Microsoft SQL-server og "postgres" for Postgres SQL Server. Det er i hvert fald dem, der er blevet testet. (:stort smil:)
Vigtigt: Hvis du har en Microsoft SQL-server, skal du sørge for, at din database bruger en sortering, der ikke skelner mellem store og små bogstaver (skal være indstillet som standard).
  • $databaselocation: Indstil dette til IP/net-placeringen af din databaseserver. I de fleste tilfælde vil "localhost" virke. Hvis du bruger MSSQL, prøv at bruge<MACHINENAME> /<SERVERNAME> i stedet.
  • $databasename: Navnet på databasen på din databaseserver, som du vil bruge til LimeSurvey. Hvis du har tilladelser på højt niveau på serveren, kan du oprette en database fra LimeSurvey. I dette tilfælde skal du sætte det, som databasen vil blive kaldt ind i denne indstilling. Alternativt kan du bruge navnet på en tidligere oprettet database her. Hvis du angiver et eksisterende databasenavn, skal du sørge for, at databasen ikke indeholder gamle tabeller af LimeSurvey.
  • $databaseuser: Dit databaseserverbrugernavn
Vigtigt: Hvis du bruger Postgres, sørg for at din bruger også er databaseejeren.
  • $databasepass: Din databaseserver-adgangskode
  • $dbprefix: Du kan lade denne indstilling være tom (dvs.: $dbprefix="";), hvis du bruger en separat database til LimeSurvey alene. Hvis du vil dele en database mellem LimeSurvey og andre databaseapplikationer, skal du tilføje et præfiks til denne indstilling. Det anbefalede præfiks er "lime_", men egentlig - dette er op til dig. Bemærk: Oprettelse af en database og et brugernavn i MySQL med kommandolinje er beskrevet i Installation FAQ.
  • $rooturl: Dette skal indstilles til URL-placeringen af din LimeSurvey scripts. Hvis du kopierede LimeSurvey-filerne til mappen limesurveyfolder skal du omdøbe {$_SERVER [ 'SERVER_NAME']}/limesurvey til det mappenavn, du har valgt ({$_SERVER [ 'SERVER_NAME']}limesurveyfolder). Variablen {$_SERVER [ 'SERVER_NAME']} vil forsøge at bestemme dit domænenavn atomisk, så du skal normalt ikke ændre det. Hvis det ikke virker, skal du indstille dette til fuld server-URL. (Eksempel "http://www.mydomain.com/limesurvey"). Hvis du ønsker, at LimeSurvey kun skal bruge SSL, skal du ændre http til https (forudsat at du har SSL-certifikater korrekt installeret og konfigureret på din server). Hvis du vil bruge http & https på samme tid, skal du bare lade denne indstilling stå på http.
  • $rootdir: Normalt behøver du ikke at ændre dette. Den skal indstilles til den fysiske diskplacering af dine scripts. Standardindstillingen vil forsøge at gøre dette for dig, så du behøver sandsynligvis ikke at ændre noget her (afsnittet "dirname('''FIL''');" forsøger at gøre dette automatisk). Hvis det ikke virker, skal du indtaste diskplaceringen manuelt - for eksempel /home/public_html/limesurvey.
  • $defaultuser: Når scriptet har adgangskontrol slået til, er dette standardbrugeren, der oprettes, når LimeSurvey første gang opsætter dine sikkerhedsindstillinger.
  • $defaultpass: Når scriptet har adgangskontrol slået til, er dette standardadgangskoden, der oprettes, når LimeSurvey første gang opsætter din sikkerhedsindstillinger.
Bemærk: Begge indstillinger ($defaultuser og $defaultpass) bruges kun til den indledende opsætning. Efter at LimeSurvey har sat databasen op, bruges disse indstillinger slet ikke.

5.2 Valgfri indstillinger

Der er mange flere valgfrie indstillinger, du kan indstille i config.php. De fleste af dem er kun til installation og kan senere ændres i dialogen Globale indstillinger. For mere information om disse valgfrie indstillinger, se venligst denne side. Men for en grundlæggende opsætning skal du bare fortsætte med næste trin.

6. Upload filerne til din webserver

Brug dit FTP-program til at oprette forbindelse til din webserver og oprette en mappe til at gemme dine scripts. Upload derefter filerne ved hjælp af den mappestruktur, de er i. Sørg for at uploade filerne i binær tilstand (tjek indstillingerne for dit FTP-program). Bemærk venligst, at upload i ASCII-tilstand kan føre til ualmindelige fejl (f.eks. 'class not found'-fejl under installationen), også billeder uploades muligvis ikke korrekt.

7. Indstil mappetilladelser

For at scriptet skal fungere korrekt, skal det have en vis adgang til nogle mapper - dette gælder især for Linux/*nix-systemer.

  • "/limesurvey/tmp"-mappen bruges til import og upload og bør indstilles til Læs og skriv for din webserver.
  • "/limesurvey/upload/" biblioteket og alle dets undermapper skal også have Læs og skriv til din webserver for at muliggøre upload af billed- og mediefiler.
  • De andre mapper kan indstilles til Read Only eller i Linux/Unix. Du ønsker måske at indstille tilladelserne på hver fil i mappen /limesurvey/admin til Skrivebeskyttet.
Tip: Hvis du bruger Linux, skal du afhængigt af din webserver-konfiguration ændre rettighederne på de skrivbare mapper til 755 eller 777. Prøv først 755 - hvis det virker ikke 'opgrader' til 777.

8. Kør installationsscriptet

Gå til "http://dit.domæne.com/limesurvey/admin/install". Hvis du har konfigureret alt korrekt, bliver du bedt om at oprette databasen og/eller oprette tabellerne inde i databasen. LimeSurvey opretter derefter de nødvendige tabeller i databasen.

Efter scriptet viser, at det lykkedes at oprette tabellerne, vil du blive bedt om at omdøbe eller slette /admin/install-mappen - så bare gør det (:biggrin:).

9. Opret forbindelse til administrationsscriptet for første gang

Du er færdig! Åbn din browser og indtast URL'en til dit admin.php-script. Forudsat at du brugte LimeSurvey som mappenavn til at gemme filerne i, vil dette være noget i stil med "http://dit.domæne.com/limesurvey/admin/admin.php".

Du bør få en login-skærm. Standard login-legitimationsoplysningerne er

Bruger: admin

Adgangskode: adgangskode

Du vil blive bedt om at ændre standardadgangskoden, når du er logget ind. God fornøjelse!

10. Hvad hvis jeg har problemer...

Som alle computerprogrammer vil tingene for det meste fungere ligesom instruktionerne siger, men nogle gange vil de bare ikke. Der er for mange mulige årsager til, at tingene ikke går efter planen til at beskrive her. Hvis du har problemer, så tjek først Installation FAQ. Hvis du ikke finder dit svar der, bedes du skrive dit problem og eventuelle fejlmeddelelser i LimeSurvey-fora på limesurvey.org eller tilmelde dig freenode.net/limesurvey|LimeSurvey IRC-kanal: