Actions

Struktura ankete

From LimeSurvey Manual

Revision as of 10:13, 12 December 2023 by Maren.fritz (talk | contribs) (Created page with "V kasnejših izdajah LimeSurvey je bilo dodanih več možnosti pod zavihkom '''Nastavitve''. Zdaj lahko dobite boljši pogled na svoja vprašanja in skupino vprašanj z dostop...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)Template:Opozorilo


Uvod

Ko dostopate do ankete, je privzeto izbran meni Nastavitve ankete. Za dostop do Strukture ankete kliknite zavihek Struktura poleg zavihka Nastavitve:Prikazana bo trenutna struktura vaše ankete. Kot lahko vidite na zgornjem posnetku zaslona, obstajajo tri skupine vprašanj in štiri vprašanja.

Če jih želite bolje razvrstiti, lahko uporabite funkcijo regeneriraj kode vprašanj LimeSurvey. To bo samodejno preštevilčilo vaša vprašanja in skupine vprašanj:Template:Opomba


Iz menija Struktura ankete lahko dodate skupine vprašanj in vprašanja. Če želite izvedeti več informacij o teh možnostih, nadaljujte z branjem naslednjega wiki razdelek.

Struktura ankete

Anketa je sestavljena iz vprašanj in skupin vprašanj, ki predstavljajo hrbtenico ankete. Poleg vprašanj in skupin vprašanj lahko anketa vsebuje tudi:

 • glavni in dodatni jezik ankete
 • atribute vprašanja
 • odgovore
 • podvprašanja
 • privzete odgovore
 • ocene
 • kvote
 • kvota članov
 • kvota jezikovne nastavitve
 • anketni uporabniki in njihova dovoljenja
 • nastavitve, specifične za anketo


Vse zgoraj omenjeno je vključeno v datoteki .lsa in/ali .lss. Te vrste datotek uporabnikom omogočajo enostaven uvoz in izvoz anket v/iz njihove namestitve LimeSurvey.

Različne nastavitve, kot so teme, tabele udeležencev ankete, viri ali nabori oznak, je treba posebej izvoziti in nato uvoziti v drugo anketo.


  Pozor : Upoštevajte, da je vsako vprašanje priloženo skupini vprašanj. To pomeni, da morate za dodajanje vprašanj svoji anketi najprej dodati skupino vprašanj


Skupine vprašanj

Preden dodate vprašanja v anketo, morate ustvariti vsaj eno skupino vprašanj. Nato bodo vsa vaša nova vprašanja dodana v to skupino vprašanj.

Če želite izvedeti več o skupinah vprašanj, preberite naše uvod v skupine vprašanj.

Vprašanja

Ko ustvarite skupino vprašanj, lahko začnete dodajati vprašanja. Če želite hitro preveriti vrste vprašanj, ki jih lahko uporabite v anketi, nadaljujte z branjem naslednje wiki strani.

Če želite izvedeti več o vprašanjih, preberite uvod v vprašanja

Preurejanje vprašanj in skupin vprašanj

Sistem, prek katerega spreminjate vrstni red vprašanj in skupin vprašanj, se je v LimeSurvey 3 nekoliko spremenil.

V LimeSurvey 2 morate klikniti gumb Anketa za dostop do domače strani ankete in izbrati možnost Organizator vprašanj'. Nato se bo naložila naslednja stran:Tu lahko posodobite vrstni red vseh svojih vprašanj in skupin vprašanj ali premaknete nekaj vprašanj iz ene skupine v drugo. Če želite začeti preurejati vprašanja in/ali skupine vprašanj, kliknite in povlecite vsako izmed njih na želeno mesto.
V LimeSurvey 3 (zgodnje izdaje) lahko spremenite vrstni red vprašanj in skupin vprašanj v meniju Struktura ankete. Ko dostopate do njega, kliknite simbol treh vrstic, ki se nahaja pred imenom vprašanja (skupine), in ga povlecite na želeno mesto.  Pozor : Vprašanja so prikazana v skladu z vrstnim redom, ki ste ga nastavili v "plošči za preurejanje". Vendar lahko razmere preprečijo prerazporeditev vprašanj. V tem primeru boste morali najprej izbrisati ali spremeniti ustrezne pogoje.

V kasnejših izdajah LimeSurvey je bilo dodanih več možnosti pod zavihkom Nastavitve. Zdaj lahko dobite boljši pogled na svoja vprašanja in skupino vprašanj z dostopom do plošče Prerazporedite vprašanja in skupine vprašanj'. Podoben sistem povleci in spusti, kot je opisan zgoraj, vam omogoča spreminjanje vrstnega reda vprašanj in skupin.