Actions

Structura sondajului

From LimeSurvey Manual

Revision as of 18:33, 30 October 2023 by Maren.fritz (talk | contribs) (Created page with "În versiunile ulterioare ale LimeSurvey, au fost adăugate mai multe opțiuni în „fila Setări”. Acum, puteți obține o perspectivă mai bună asupra grupului dvs. de...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)Template:Alerta


Introducere

Când accesați un sondaj, meniul Setări sondaj este selectat implicit. Pentru a accesa „Structura sondajului”, faceți clic pe fila „Structură” de lângă fila „Setări”:Va fi afișată structura actuală a sondajului dvs. După cum puteți vedea în captura de ecran de mai sus, există trei grupuri de întrebări și patru întrebări.

Pentru a le ordona mai bine, puteți utiliza funcția regenera coduri de întrebări a LimeSurvey. Aceasta va renumerota automat întrebările și grupurile de întrebări:Template:Notă


Puteți adăuga din meniul Structura sondajului grupuri de întrebări și întrebări. Pentru a afla mai multe informații despre aceste opțiuni, continuați să citiți următoarea secțiunea wiki.

Structura unui sondaj

Un sondaj constă din întrebări și grupuri de întrebări care reprezintă coloana vertebrală a unui sondaj. Pe lângă întrebări și grupuri de întrebări, un sondaj poate conține și:

 • limbile principale și suplimentare ale sondajului
 • atribute de întrebare
 • răspunsuri
 • subîntrebări
 • răspunsuri implicite
 • evaluări
 • cote
 • membri cote
 • setări de limbă cotei
 • utilizatori de sondaj și permisiunile acestora
 • setări specifice sondajului


Tot ceea ce este menționat mai sus este inclus într-un fișier .lsa și/sau .lss. Aceste tipuri de fișiere permit utilizatorilor să importe și să exporte cu ușurință sondaje în/din instalația lor LimeSurvey.

Diferite setări, cum ar fi teme, tabele participanților la sondaj, resurse sau seturi de etichete, trebuie să fie exportate separat și apoi importate într-un alt sondaj.


  Atenție : Rețineți că fiecare întrebare este atașată unui grup de întrebări. Aceasta înseamnă că, pentru a adăuga întrebări la sondaj, trebuie să adăugați mai întâi un grup de întrebări


Grupuri de întrebări

Înainte de a adăuga întrebări la un sondaj, trebuie să creați cel puțin un grup de întrebări. Apoi, toate întrebările dvs. noi vor fi adăugate la acest grup de întrebări.

Pentru a afla mai multe despre grupurile de întrebări, citiți introducere despre grupurile de întrebări.

Întrebări

După ce ați creat un grup de întrebări, puteți începe să adăugați întrebări. Pentru a verifica rapid tipurile de întrebări pe care le puteți utiliza într-un sondaj, continuați să citiți următoarea pagina wiki.

Dacă doriți să aflați mai multe despre câmpurile de întrebări, citiți introducere la întrebări

Reordonarea întrebărilor și a grupurilor de întrebări

Sistemul prin care schimbați ordinea întrebărilor și a grupurilor de întrebări s-a schimbat ușor în LimeSurvey 3.

În LimeSurvey 2, trebuie să faceți clic pe butonul Sondaj pentru a accesa pagina de pornire a sondajului și să selectați opțiunea Organizator de întrebări. Apoi, se va încărca următoarea pagină:Puteți actualiza ordinea tuturor întrebărilor și a grupurilor de întrebări de aici sau puteți muta unele întrebări dintr-un grup în altul. Pentru a începe reordonarea întrebărilor și/sau a grupurilor de întrebări, faceți clic și trageți pe fiecare dintre ele în poziția dorită.
În LimeSurvey 3 (versiunile timpurii), puteți modifica ordinea întrebărilor și a grupurilor de întrebări din meniul „Structură sondaj”. Odată accesat, faceți clic pe simbolul cu trei linii situat în fața numelui întrebării (grupului) și trageți-l în poziția dorită.  Atenție : Întrebările sunt afișate în funcție de ordinea pe care o setați din „panoul de reordonare”. Cu toate acestea, condițiile ar putea împiedica reordonarea întrebărilor. În acest caz, va trebui mai întâi să ștergeți sau să modificați condițiile respective.

În versiunile ulterioare ale LimeSurvey, au fost adăugate mai multe opțiuni în „fila Setări”. Acum, puteți obține o perspectivă mai bună asupra grupului dvs. de întrebări și întrebări accesând panoul Reordonați întrebările și grupurile de întrebări. Un sistem similar de drag-and-drop descris mai sus vă permite să schimbați întrebarea și ordinea grupului.