Actions

Translations

Optional settings/9/sl

From LimeSurvey Manual

Jezik in čas

  • $defaultlang: ta možnost naj bo nastavljena na privzet jezik, ki se bo uporabljal tako v skrbniških ukaznih datotekah (admin scripts) kot tudi za javne ankete. To nastavitev za javne ankete lahko spremenite tudi na principu kopiranja iz ankete na anketo s pomočjo skrbniških ukaznih datotek. (začenši z 1.87 se ta nastavitev prepiše v oknu Globalnih nastavitev)
  • $timeadjust: če se nahaja vaš spletni strežnik za anketiranje v drugačnem časovnem območju, kot je območje, kjer se bo anketiranje izvajalo, nastavite pri tej možnosti časovno razliko. Na primer jaz živim v Sloveniji vendar uporabljam spletni strežnik iz ZDA. Spletni strežnik je v časovnem pasu, ki zaostaja za 8 ur za mojim časovnim pasom. Tako to možnost nastavim na "8". Z drugimi besedami ta nastavitev povzroči dodajanje 8 ur času, ki ga sistem pridobi na strežniku. Ta nastavitev je pomembna za časovne žige pri anketiranjih.(začenši z 1.87 se ta nastavitev prepiše v oknu Globalnih nastavitev)
  • $modrewrite: (Pomni: ta nastavitev je zastarela za različice >=2.0) če je nastavljena na 1, se zažene uporabna URL pretvorba (Primer: http://survey.example.com/123456/lang-fr/tk-sdlfkjozeiru namesto http://survey.example.com/index.php?sid=123456〈=fr&token;=sdlfkjozeiru). Pred prvo uporabo te nastavitve je potrebno preimenovati "htaccess.txt" datoteko v ".htaccess". Potrebno je zagnati Apache spletni strežnik s pravilno nameščenim mod_rewrite modulom.