Actions

Translations

Adding answers or subquestions/4/sl

From LimeSurvey Manual

Pri dodajanju odgovora boste morali navesti "Kodo", "Možnost odgovora" in ali je "Privzet".

  1. Koda: To je podatek, ki se pri sestavljanju rezultatov ponavadi izvažajo v vašo preglednico. Izberete lahko poljubno kodo vendar lahko vsebuje maksimalno 5 alfa numeričnih znakov.
  2. Ocenjevalna vrednost: To polje vam prikaže ali je način ocenjevanja aktivirano v nastavitvah ankete (v1.81 in novejša). Nastavimo lahko na pozitivno ali negativno celo vrednost. Za več informacij preverite stran Assessments/sl.
  3. Besedilo: Prikazan odgovor ali podvprašanje.
    • V odgovoru lahko prilagodimo tako postavitev odgovora kot dodane slike ali druge večpredstavnostne elemente. To je omogočeno s klikom na ikono v obliki "svinčnika" na koncu polja, kjer vnesemo besedilo odgovora. Z WYSIWYG urejevalnikom lahko oblikujemo odgovor ali naložimo sliko oziroma večpredstavnostni element.
    • Obstaja tudi posebna funkcija, s katero lahko ustvarimo odgovor, ki se prikazuje nad lestvico zgoraj levo ali desno (deluje le pri tipu vprašanja Array ). To lahko naredimo z uporabo znaka '|' in tako razdelimo odgovor. Na primer: Če želite imeti na levi in desni strani vrstice napisano 'Odlično' in 'Slabo', napišite 'Odlično|Slabo' v to polje. To pride v poštev, ko želite narediti Semantično diferencialna vprašanja.
  4. Razvrščanje: Spremenite lahko vrstni red odgovorov, in sicer z možnostjo "povleci/spusti" nad ikono, ki se nahaja na začetku posamezne vrstice.