Actions

Opțiuni temă

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Theme options and the translation is 100% complete.
LimeSurvey 3 introduce un nou sistem de motor de șablon, bazat pe Twig 1.29 și Bootstrap care permite moștenirea șablonului și diferite opțiuni de șablon.


Instalați Limesurvey 3.0+ pentru a obține acces la funcția „Opțiuni de temă” pentru sondaj. Această opțiune „nu” va fi disponibilă în versiunile mai vechi de LimeSurvey!


Introducere

„Opțiunile temei” oferă un set de instrumente care le permit administratorilor de sondaje să modifice rapid și ușor setările legate de teme ale sondajelor lor.

Panou de opțiuni temă

Accesați funcția „Opțiuni de temă” din Setări sondaj:Bara de instrumente a panoului conține două file: fila „Opțiuni simple” și fila „Opțiuni avansate”.


Opțiuni simple

Următoarele sunt afișate pe pagina de opțiuni Teme:  Rețineți că fiecare temă vine cu anumite opțiuni care pot fi modificate din opțiunile „tema sondajului'. În această secțiune wiki, tema implicită LimeSurvey fructat este folosită pentru a arăta cât de rapid și ușor, dar totuși puternice pot fi implementate modificări la o temă de către utilizatori fără cunoștințe prealabile în HTML, php și/sau CSS.


„Fila de opțiuni simple” este preselectată. Cele mai importante setări ale temei sondajului pot fi modificate de aici:

 • Moșteniți totul: Dacă butonul da este selectat, toate configurațiile temei vor fi moștenite de la nivelul de configurare global. Dacă faceți clic pe „nu” și faceți clic pe butonul „Salvare” situat în partea dreaptă sus a ecranului, vor fi afișate mai multe opțiuni de configurare a temei. Fiecare dintre aceste opțiuni poate fi setată la:
  • să moștenească configurațiile temei grupului de sondaj - „moștenire” (cu excepția cazului în care este neschimbată, tema sondajului dvs. va moșteni configurația temei globale);
  • nu moștenește nicio configurație globală. configurarea temei - nu;
  • sau activați o altă configurație - da. Setările temei pot fi configurate după cum doriți, dacă este aleasă această opțiune. Puteți observa că fiecare setare de temă vă permite să selectați valoarea „moștenire”.
Sistemul de moștenire se aplică pe trei niveluri:
 • la nivel global (accesibil din lista de șabloane). Celelalte două niveluri moștenesc setările globale ale temei;
 • la nivel de grup de sondaj (accesibil din panoul de setări ale sondajului). Setările temei la nivel de grup de sondaj moștenesc setările temei globale;
 • la nivel de sondaj. Setările temei sondajului moștenesc setările temei grupului de sondaj.


 • Fonturile temei: Selectați fontul pe care doriți să îl utilizați pentru tema dvs.;
 • Variațiile temei: Selectați una dintre variantele temei disponibile din lista derulantă. Schimbă fontul și culoarea pictogramelor.


Fără moștenire

După cum sa menționat mai sus, puteți alege din meniul de setări ale sondajului „să nu moșteniți” configurația globală a temei. După ce faceți clic pe butonul „Salvare”, vor fi afișate mai multe opțiuni:Pentru a arăta puterea acestei caracteristici, următoarele explicații se vor baza pe tema „fructată”. Vă rugăm să rețineți că fiecare temă vine cu propriile opțiuni personalizabile.


 • Modul Ajax: Dacă este activat, pagina sondajului va fi încărcată mai rapid prin ajax (recomandat pentru utilizatorul mediu LimeSurvey). Dacă este dezactivată, pagina va fi încărcată prin reîncărcarea paginii, ceea ce este mai bine pentru scopuri de depanare;
 • Container sondaj: Dacă este selectat da, sondajul va fi afișat într-un container - lățimea sa este limitată. Această opțiune este utilă dacă participanții la sondaj completează sondajul de pe telefoanele mobile sau tablete, deoarece lățimea sondajului este controlată. Prin urmare, este mai confortabil pentru respondenții tăi, deoarece nu vor mai trebui să deruleze spre dreapta pentru a citi întreaga întrebare sau pentru a vedea toate opțiunile de răspuns. Dacă sondajul este încorporat într-un blog și/sau forum, puteți, de asemenea, să dezactivați această opțiune, deoarece folosesc deja o anumită lățime.
 • Chenarele întrebării: Dacă este activată, fiecare întrebare va fi afișată într-un chenar. Dacă setați la „nu”, întrebările nu vor fi conținute într-o casetă (deci puteți utiliza tipuri de întrebări cu matrice mare, care sunt mai mari decât lățimea ecranului);
 • Umbra întrebare: Dacă activată, va fi afișată o umbră în jurul marginilor de întrebare in(vizibile).

 • Culoare de fundal: Selectați culoarea de fundal a întregii întrebări, inclusiv răspunsurile;
 • Culoarea fontului: Schimbați culoarea fontului selectând din meniul pop-up culoarea dorită.
 • Culoarea de fundal a întrebării: Schimbați culoarea de fundal a întrebării selectând din meniul pop-up culoarea dorită.
 • Pictogramă de verificare: Această setare vă permite să selectați culoarea dorită. pictograma de bifare când sunt folosite tipuri de întrebări cu alegere multiplă.

 • Imagine de fundal: Dacă este setată la nu, puteți selecta o imagine de fundal diferită de cea utilizată în grupul dvs. de sondaj și/sau setările globale ale temei. De asemenea, puteți „încărca” o imagine de fundal personalizată a sondajului făcând clic pe butonul „Încărcare” situat în partea de jos a panoului de setări ale temei și selectând imaginea dorită de pe computer;
 • ' Sigla mărcii:' Dacă este setată la nu, numele sondajului va fi afișat în bara de sus sau puteți selecta una dintre imaginile din directorul de fișiere pentru a fi folosită ca imagine de siglă.

 • Animează corpul: Dacă este setată la da, poți alege una dintre animațiile de aplicat atunci când „corpul” sondajului este încărcat;
 • 'Animați întrebarea:' Dacă este setată la da, alegeți una dintre animațiile pe care să o aplicați întrebărilor din sondaj atunci când acestea sunt încărcate.
 • Alerta animată: Dacă setată la da, alertele sondajului dvs. (atunci când datele sondajului nu sunt înregistrate sau este introdus un simbol greșit) vor fi animate în funcție de opțiunea de animație selectată.
 • Casa de selectare Animare: Dacă este setată la da , de fiecare dată când bifați o opțiune de răspuns, animația este declanșată.
 • Animează butoanele radio: Dacă este setată la da, de fiecare dată când selectați o opțiune dintr-o întrebare de tip radio, animația este declanșată.
Biblioteca folosită pentru animații este animate.css. Puteți fie să utilizați versiunea implicită, fie să adăugați propria bibliotecă de animații.


Template:Notă


 • Fonturi fructate: Selectați fontul pe care doriți să-l utilizați pentru tema dvs.;
 • Variații fructate:Selectați una dintre variantele de teme disponibile din lista verticală. Schimbă fontul și culoarea pictogramelor.

 • Încărcare: Răsfoiți computerul pentru a încărca o imagine care să fie folosită ca siglă sau imagine de fundal pentru tema dvs. Permisiunile de scriere pot fi solicitate în folderul „/themes/survey/fruity/files” - locația în care imaginile încărcate vor fi stocate în instalarea dvs. LimeSurvey.

Opțiuni avansate

QS:Editor de teme - opțiuni avansate