Actions

Statistici

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Statistics and the translation is 100% complete.


General

Scopul unui sondaj este de a „obține răspunsuri la întrebări”. După ce ați creat, activat și invitat participanții să completeze sondajul dvs., puteți utiliza funcționalitatea „Răspunsuri și statistici” pentru a colecta și analiza rezultatele sondajului pentru a obține răspunsuri.

Caracteristica de statistici este situată sub meniul de răspunsuri al unui sondaj activ: Răspunsuri > Răspunsuri și statistici Răspunsuri este disponibilă numai dacă un sondaj a fost activat.


Fișier:Location_responses_and_statistics.png


Faceți clic pe „Statistici” situat în bara de instrumente de sus.Va fi afișată următoarea pagină.


Fișier:Statistics - start page.png


Statisticile LimeSurvey pot fi afișate fie în „modul expert” fie în „modul simplu”. În mod implicit, „modul expert' este afișat când faceți clic pe Statistici

Statistici - modul expert

Sondajul dvs. s-a încheiat și acum doriți să începeți să analizați rezultatele. LimeSurvey poate exporta toate rezultatele într-o foaie de calcul Excel sau într-un fișier CSV.


Funcția statistici - modul expert vă permite să „filtrați” datele și să preluați numere și rezumate ale diferitelor câmpuri. Scriptul de statistici nu face o filtrare foarte complexă, dar există o mulțime de informații foarte utile care pot fi obținute cu ușurință.


Rularea rapidă a statisticilor

În captura de ecran de mai jos, puteți vedea că există o casetă de selectare pentru fiecare întrebare care poate fi selectată pentru a afișa un rezumat al răspunsurilor pentru fiecare întrebare și o pictogramă care, atunci când dați clic (sau dacă mouse-ul trece peste ea), vă oferă textul integral al întrebării. Pentru a vedea rezultatele pentru o întrebare sau întrebări, bifați casetele de selectare din partea de sus a întrebării și apoi faceți clic pe „Vedeți statistici”.Ca alternativă, pentru a vedea rezultatele pentru toate întrebările disponibile, activați „Vizualizați rezumatul tuturor câmpurilor disponibile” și apoi faceți clic pe „Vizualizați statisticile”.Vi se va oferi apoi un tabel „Rezultate" care va indica numărul de cazuri și un tabel „Field Summary” pentru fiecare întrebare selectată, care rezumă toate răspunsurile posibile la întrebare(e), totalurile acestora și corespunzătoare. procent.Template:Notă

Filtrarea datelor

Există două tipuri de filtre: general și filtre de răspuns.


Filtre generale

După cum sugerează și numele, „Filtrele generale” se referă la filtre la nivel general (macro).Filtrele pot fi legate de:


 • Selectarea datelor
  • Tipul de răspunsuri:
   • Răspunsuri complete: răspunsuri care conțin o dată de trimitere
   • Răspunsuri incomplete: răspunsuri care nu nu conțin o dată de trimitere
   • Toate înregistrările: numărul agregat de răspunsuri complete și incomplete.
  • „Limba raportului statistic:” dacă sunt folosite limbi suplimentare, această opțiune de filtru este utilă pentru împărțirea participanților pe baza limbajului pe care l-au folosit pentru a completa, completați sondajul..


Template:Notă


Două atribute sunt situate în caseta „Selectare date”:
 • Vedeți rezumatul tuturor câmpurilor disponibile: Dezactivat implicit. Prin activarea acesteia, toate întrebările și grupurile de sondaj vor fi luate în considerare la rularea scriptului de statistici
 • Subtotaluri bazate pe întrebările afișate: Dezactivat implicit. Numărează statistici pentru fiecare întrebare pe baza numărului total de răspunsuri pentru care a fost afișată întrebarea (o modalitate bună de a filtra răspunsurile nefinalizate/incomplete).


 • ID răspuns: Folosiți numărul ID pentru a filtra răspunsurile adunate
 • Data trimiterii:Afișată numai dacă timings este activat. Puteți filtra datele pe baza datei de trimitere a răspunsurilor dvs. colectate.

Pentru a obține răspunsurile filtrate numai în funcție de „filtrele generale”, activați opțiunea „Vizualizați rezumatul tuturor câmpurilor disponibile” și faceți clic pe butonul „Vizualizați statisticile” situat în partea din dreapta sus a ecran.

Filtre de răspuns

În funcție de tipul de întrebare utilizat, pot fi folosite diferite câmpuri pentru a filtra răspunsurile dvs.:

 • După răspuns: Faceți clic pe unul sau mai multe răspunsuri din lista de sub fiecare întrebare pentru a filtra datele după acele răspunsuri (utilizați CTRL/clic pentru a selecta mai multe răspunsuri la aceeași întrebare). Rețineți că, dacă alegeți să vizualizați rezumatul tuturor câmpurilor disponibile (caseta de selectare în partea de sus), va trebui să selectați filtrele de răspuns înainte de a bifa caseta respectivă.
 • După text:Puteți căuta răspunsurile la un tip de întrebare cu text liber (și tipuri similare) introducând un text. Dacă doriți să căutați un șir parțial, puteți utiliza semnul procentual (%) ca wildcard. De exemplu: Dacă căutați „Tom%”, va găsi intrări cu „Tomb” și „Tommy”, etc.
 • După valoare numerică: Puteți căuta răspunsurile care conțin o anumită valoare numerică dacă sunt folosite tipuri de întrebări bazate pe numere.Selectarea „Vizualizare statistici” vă va oferi apoi tabelul „Rezultate”, indicând numărul de răspunsuri care corespund criteriilor dvs. și un tabel „Rezumat câmp” pentru fiecare întrebare selectată, care rezumă toate răspunsurile posibile în întrebările, totalurile și procentajul acestora. Este important să rețineți că aceste rezultate sunt un subset al răspunsurilor dvs. totale. Deci, de exemplu, dacă criteriile dvs. afișează 146 de înregistrări dintr-un total de 180, rezumatul va afișa doar defalcarea acelor 146 de înregistrări pentru acel tabel.

Imaginile de mai jos indică faptul că utilizatorul a ales să vadă statisticile pentru „Starea de angajare” a „înregistrărilor finalizate/femeie/vârsta 18-25”’’’’. Aceasta oferă rezultate pentru 6 din 13 înregistrări.


  Lucruri la care trebuie să fiți atenți :
 • Dacă setați criterii pentru aceeași întrebare pe care o cereți pentru un rezumat, atunci întrebarea respectivă va prezenta doar răspunsuri care corespund criteriilor dvs. Prin urmare, este o practică bună să „nu” să setați niciun criteriu pentru aceeași întrebare pentru care primiți un rezumat.
 • Pentru a selecta mai multe intrări pentru o întrebare țineți apăsat butonul CTRL când faceți clic. Pentru a „deselecta” ultimele criterii (dacă doriți să ștergeți toate criteriile dintr-o întrebare) faceți clic pe răspunsul evidențiat respectiv în timp ce țineți apăsat butonul CTRL.


Grafice

Template:Notă


Pentru diagrame se folosește biblioteca pChart, care este complet inclusă și de obicei nu trebuie configurată.

După ce graficele au fost generate, le puteți exporta cu ușurință. Faceți clic dreapta pe grafic și alegeți „Salvați imaginea ca”, apoi salvați graficul ca fișier .png în locația aleasă de dvs.

De asemenea, puteți utiliza funcția „Exportați imagini” pentru a salva toate graficele.Rețineți că LimeSurvey nu poate crea grafice din anumite tipuri de întrebări. De exemplu, Tipul de întrebare de intrare numerică nu poate fi vizualizat cu ajutorul graficelor. Cu toate acestea, în cazul său este afișat un tabel simplu cu valori precum număr, sumă, abatere standard, medie, minim, median și maxim:Pentru a vedea ce întrebări pot folosi statistici și/sau grafice, citiți fiecare intrare manuală a fiecărui tip de întrebare aici. Dacă statisticile filelor sunt disponibile, verificați ce opțiuni sunt afișate sub această filă. Există trei atribute statistice: tip diagramă, display chart și statistici publice.

"Răspunsurile incomplete", „fără răspunsuri” și „nefinalizate/neafișate” se numără

 • răspunsuri incomplete: Toate întrebările au început, dar nu au fost completate - participantul a făcut clic pe butonul „Următorul” din sondaj, dar nu a făcut clic pe butonul „Trimite” (nu a ajuns pe pagina finală a sondajului dvs.).

Nu există SubmitDate în tabel de răspunsuri pentru această intrare, dar un nou set de date a fost deja creat.

 • niciun răspuns: întrebarea a fost afișată, dar participantul nu a răspuns.

Întrebarea nu este obligatorie, a fost afișată, nu a primit niciun răspuns și utilizatorul a făcut clic pe „Next” sau „Submit”. Consecința este că câmpul bazei de date pentru acest răspuns este setat la „” (șir gol). Această stare „fără răspuns” nu poate fi calculată cu adevărat pentru „Dată” sau pentru „Întrebări numerice” pure, unde câmpul bazei de date nu poate înregistra un șir.

 • nefinalizat/nefișat: Pagina care conține întrebarea nu a fost afișată. Acest lucru se poate întâmpla din cauza unor condiții sau pentru că participantul a părăsit sondajul înainte ca această pagină să fie afișată (sau în timp ce această pagină este afișată, dar fără a face clic pe butonul Următorul).

Câmpul bazei de date pentru această întrebare este completat cu o valoare NULL.

Format de ieșire și opțiuni

Statisticile pot fi afișate în trei formate diferite: • HTML (opțiune implicită): statisticile sunt afișate în LimeSurvey.
 • PDF: va fi afișată o fereastră pop-up, prin care se solicită salvarea statisticilor ca fișier PDF.
 • Excel: Pentru a lucra în continuare cu datele dvs. (filtrate), alegeți Excel. Puteți exporta fișierul dintr-o aplicație de foaie de calcul în CSV pentru a lucra cu instrumente statistice mai avansate, cum ar fi SPSS sau R.


Opțiunile de ieșire pot fi folosite pentru a modifica modul în care sunt afișate statisticile. Sunt disponibile următoarele opțiuni: • Afișați răspunsurile text în linie: Dezactivat implicit. Afișează răspunsurile la întrebările text fără a fi nevoie să faceți clic pe un buton de răsfoire (dacă este activat; util pentru versiunea HTML a formatului de ieșire)
 • Afișați grafice: Dezactivat implicit. Dacă este activat, vor fi afișate grafice.
 • Numărul de coloane: Doi este numărul implicit. Dacă doriți să aveți statistici și grafice afișate doar pe una sau trei coloane, alegeți valoarea dorită din această opțiune. Se aplică statisticilor HTML.
 • Etichete grafice: Alegeți cum ar trebui să arate eticheta în grafic.
  • Codul întrebării
  • Textul întrebării
  • Ambele
 • Tip de diagramă: sunt disponibile următoarele setări de tip de diagramă:
  • Așa cum este definit în setările întrebării: Util dacă nu doriți ca graficul să fie afișat. Dacă acesta este cazul, dezactivează-l din setările întrebării și selectează din panoul „Statistici” această opțiune.
  • Diagramă cu bare
  • Diagrama circulară
  • Diagrama radar
  • Diagrama cu linii
  • Diagrama polară
  • Diagrama gogoși

Incorporați sigla personalizată în PDF statistic

Dacă doriți să încorporați propriul logo în PDF-ul de statistici, asigurați-vă că un fișier numit în mod special „statistics.jpg” este plasat în folderul „imagini” al temei de administrare utilizat pentru sistemul dumneavoastră. Tema de administrare pe care doriți să o utilizați poate fi setată în Setări globale.

Statistici - mod simplu

Modul simplu a fost creat pentru a oferi statistici simple cu diagrame cu bare care pot fi exportate și salvate rapid și apoi incluse într-o prezentare:Sunt afișate mai puține grafice decât în modul expert. În modul de export puteți afișa grafice cu privire la cei care au completat sondajul, nu au răspuns sau nu l-au completat. modul simplu afișează numai statistici care se bazează pe datele „numărabile” trimise de participanți (de exemplu, întrebări cu alegere unică sau multiplă, precum și întrebări tip matrice).

Există o singură opțiune de filtrare a datelor în modul simplu - prin intermediul răspunsurilor care urmează să fie incluse în statistici. Ca rezultat, statisticile pot include răspunsurile complete, răspunsurile incomplete sau toate răspunsurile (suma agregată a primelor două opțiuni). Această opțiune este situată în partea din dreapta sus a panoului.

Pentru a reveni la mod expert, faceți clic pe butonul „Mod expert” situat în partea din dreapta sus a ecranului:Template:Notă

Statistici publice

LimeSurvey include funcționalitatea de a afișa statistici simple pentru publicul larg sau pentru participanții dvs. după ce au completat un sondaj online.

Două componente trebuie să fie activate pentru a activa și afișa statisticile participanților dvs. Prima se referă la statisticile publice ale sondajului dvs. care trebuie să fie activate (este dezactivată implicit). Se află sub fila Prezentare. Pentru a afișa și grafice, căutați pe aceeași pagină Afișați grafice în atributul statistici publice și activați-l (este dezactivat implicit).


Fișier:Presentation - public statistics.png


După ce ați setat sondajul pentru a afișa statistici, trebuie să indicați întrebare cu întrebare care statistici doriți să fie afișate respondenților dvs. În mod implicit, nu vor fi afișate întrebări. Pentru a le afișa, accesați întrebarea dorită, căutați fila „Statistici” și activați atributul Afișați în statistici publice.Ce văd participanții

Odată ce ați activat statisticile publice și ați selectat câteva întrebări de afișat, o opțiune suplimentară va fi vizibilă pentru participanți când vor completa sondajul. Pe lângă mulțumirile obișnuite, va exista un link către „Vizualizați statisticile pentru acest sondaj”:Statisticile sondajului vor fi afișate pe această pagină. Graficele pot fi afișate și prin activarea atributului de întrebare Display chart:Template:Notă


Schimbarea aspectului paginii publice de statistici

Aspectul paginii publice de statistici poate fi modificat prin template.css (căutați „#statsContainer”). Cu toate acestea, în prezent nu există un șablon propriu care să poată fi editat în Editorul de teme LimeSurvey.

Sfaturi și sfaturi

Simțiți-vă liber să editați următoarele secțiuni wiki pentru a permite altor utilizatori LimeSurvey să învețe despre sfaturi și sfaturi legate de statistici.


Font greșit când exportați statistici - ce să faceți?

Pentru unele limbi (cum ar fi chineza), fontul obișnuit utilizat (Vera) nu acoperă setul de caractere necesar. În acest caz, puteți utiliza setarea $chartfontfile pentru a seta un nou fișier de font TTF în config.php (Verificați config-defaults.php pentru setarea corectă). Pentru limba chineză (simplificată și tradițională), trebuie utilizat un alt font, cum ar fi fontul FireFlySung, care poate fi descărcat de la github .


Întrebări frecvente

5 Tip de întrebare pentru alegerea punctului - ce reprezintă valorile situate sub coloana „suma”?

În captura de ecran de mai jos, observați că coloana "Suma" arată valorile agregate în următorul mod:Gruparea din coloana "Suma" s-a făcut în acest fel deoarece, atunci când evaluează întrebările, administratorii sondajului interpretează de obicei rezultatele în acest fel:

 • Y la sută dintre participanți „DISLIKE” itemul ABC, unde Y reprezintă procentul celor care au răspuns „1” și „2”
 • X la sută dintre participanți „LIKE” itemul ABC , unde X reprezintă procentul celor care au răspuns „4” și „5”
 • Z procente dintre participanți au o opinie „NEUTRĂ” despre itemul ABC, unde Z reprezintă procentul celor care au răspuns „ 3"


Răspuns Număr Suma
1 0 50% (procentul celor care au răspuns „1” și „2”)
2 2
3 1 25% (procentul celor care au selectat „3” - varianta neutră)
4 0
5 1 25% (suma celor care au răspuns „4” și „5”)
Suma (Răspunsuri) 4 100%
Fără răspuns 1 0% (întotdeauna „0%”)
Nefinalizat sau afișat 0 0% (întotdeauna „0%”)