Actions

Tip vprašanja - Besedilo - kratko

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Question type - Short free text and the translation is 100% complete.

Kratek opis

Ta vrsta vprašanja zbere eno vrstico vnesenega besedila.


Primer: Short_free_text_question.zip


Opomba: V bazi podatkov MySQL je največje število znakov lahko neomejeno. Pri Postgres in MSSQL je največje dovoljeno število znakov 255.

Splošne možnosti

Obvezno

Opis

Ta možnost skrbnikom ankete omogoča, da od svojih anketirancev zahtevajo, da odgovorijo na določena anketna vprašanja. Če na obvezna vprašanja ne odgovorijo, anketiranci ne bodo mogli nadaljevati. Če imate vprašanje z več podvprašanji in zahtevate odgovor le na določena podvprašanja, uporabite atribut minimalni odgovor, ki se nahaja pod zavihkom Logika.

Template:Opomba


Razpoložljive možnosti

 • Vklopljeno - na vprašanje je treba odgovoriti, preden lahko udeleženec nadaljuje na naslednjo stran - možnost odgovora 'Brez odgovora' ni nikoli prikazana.
 • Soft - Če na vprašanje ni odgovorjeno, se ob poskusu nadaljevanja prikaže opozorilo naslednja stran - vendar se lahko udeleženec odloči, da opozorilo prezre in nadaljuje. Upoštevajte, da je možnost 'Brez odgovora' še vedno prikazana (če je aktivirana v nastavitvah predstavitve ankete)
 • Izklopljeno (privzeto) - Vprašanje lahko ostane brez odgovora


Če je zemljevid omogočen kot google zemljevid in je vprašanje nastavljeno na obvezno, mora uporabnik ankete premakniti rdečo točko ali vnesti besedilno polje Lat/Long. Uporabnik se ne sme zanašati samo na privzeto in pritisniti gumb "NAPREJ". Priporočljivo je, da to navedete v vsebini besedila vprašanja.


Pogoj (prej "Enačba ustreznosti")

Opis

Če je rezultat pogoja »1« ali »true«, je vprašanje v kontekstu ankete »relevantno«, torej se prikaže anketirancu. Če ne, je vprašanje skrito. Vsako anketno vprašanje vam omogoča, da določite enačbo pomembnosti. Ta funkcija je naslednica pogojev in podpira veliko bolj zapleteno pogojno logiko.

Označevanje sintakse

Kadarkoli shranite pogoj, je ovrednoten in sintaktično poudarjen. Morebitne napake bodo označene z barvami, da jih boste lahko hitro odkrili in odpravili.

 Hint: Če želite preveriti, ali so vsi pogoji v vaši anketi pravilno uporabljeni, preberite o naši funkciji prikaži logično datoteko.


Veljavne vrednosti

 • Kateri koli pogoj, ki uporablja sintakso ExpressionScript brez okoliških zavitih oklepajev.

Primeri

Tu so dobri primeri označevanja sintakse.Preverjanje (z uporabo regularnih izrazov) (preg_validation)

Opis

Ta možnost vam omogoča, da določite regularni izraz, s katerim lahko potrdite vse dele vprašanja.

Če vrednost katerega koli vprašanja ali podvprašanja ne izpolnjuje zahtev za preverjanje veljavnosti, bo barva ozadja polja za vnos besedila spremenjena v rdečo, tako da lahko uporabniki zlahka vidijo, katere dele vprašanja je treba popraviti. Tako lahko opravite preverjanje na strani. Na ta način vam 'ne bo treba čakati, da uporabnik klikne na gumb za oddajo, da potrdi zadevno vprašanje.

'Veljavne vrednosti

 • Vsak veljaven regularni izraz

PrimerZaslon

Predpona (predpona)

Opis

Besedilna vrednost, ki bo prikazana kot predpona pred poljem(-i) za vnos besedila. Predpona je prikazana levo od vnosa.

Če je zaslon majhen, bo nad vnosom prikazana predpona. Če ga želite pustiti na levi strani (New in 3.0.0 ) : dodajte vprašanju razred suffix-prefix-force.

Veljavne vrednosti

 • Vsak znak ali nabor znakov, ki jih želite prikazati pred vnosom

Primer

Če bi za ta atribut vnesli vrednost "$", bi bil neposredno pred poljem za vnos besedila prikazan znak za dolar.Pripona (končnica)

Opis

Besedilna vrednost, ki bo pripona k polju za vnos besedila. Pripona je prikazana tik ob vnosu.

Na majhnem zaslonu: pripona je prikazana pod vnosom. Če ga želite pustiti desno (New in 3.0.0 ) : vprašanju dodajte razred suffix-prefix-force.

Veljavne vrednosti

 • Vsak znak ali nabor znakov, za katerega želite, da se prikaže po vnosu

Primer

Če bi za ta atribut vnesli vrednost »%«, bi bil takoj za poljem za vnos besedila prikazan znak za odstotek.Prikaži vrstice (display_rows)

Opis

Nastavi število vrstic, ki so prikazane brez uporabe drsnega traku za preverjanje celotne vsebine. Če je več vrstic, kot je navedeno v tem polju, se prikaže drsni trak. Privzeta vrednost za "Vrsta vprašanja z dolgim prostim besedilom" je 5, medtem ko je za "Vrsta vprašanja z ogromnim prostim besedilom" 30.

'Veljavne vrednosti

 • Kakršno koli pozitivno celo število, večje od 0Hide tip (hide_tip)

Description

Most questions will usually include a tip that says "Please choose one of the following options" or a hint text on how to fill out the question. This attribute allows you to turn off or on this tips/hints.

These tips/hints include validation criteria messages (such as min/max number of answers, min/max/equals sum value). If hide_tip is enabled, these messages will be hidden. However, if the user enters invalid data, the tips will appear. They will be coloured in red, getting changed to green once the validation criteria are met.

Available options

 • On - the tips/hints are hidden;
 • Off (default).Input box width (text_input_width)

Description

This attribute sets the width of the text input boxes (of the "wrapper" of the text input boxes). The input box is used to introduce an answer to the (sub)question. If the value of the width is sufficiently high, then the text input box will be displayed on the next line. Please note that this option does not set the size of the input or the width of the entire column!

Available options

 • Default: If selected, a default value will be allocated to this attribute in such a way to have both the label and its corresponding text input box on the same line. For example, if the text input box width is 41%, the value of the width of the text input box will be a value that allows both the label and the input box on the same line (58% in this case). If the width of text input box was higher than 58%, then the text input box would be displayed on the next line.
 • 8%; 17%...92%, 100%: the bigger the selected value, the larger the width of the text input box.

Example

 • If you wish to have the input part displayed below the subquestion/label, select the 100% option from the dropdown list.Text input box size (input_box_size)

 Hint: This features is available starting in version 3.0.0


Description

This function allows you to set the size of the text area (the text input box). By default, LimeSurvey forces the input box to be displayed with a default size. This can be overridden by making use of this function.

To move the box on the next line, you need to increase the size of the wrapper. To do so, increase the value of the text input width attribute.

Valid values

 • Any numeric value


QS:Tema vprašanja

QS:Skrito

QS:CSS razred

Vnos

Največje število znakov (maximum_chars)

Opis

To vam omogoča, da nastavite največje število znakov, ki jih lahko vnesete za besedilno vprašanje. Vnos vrednosti, na primer 20, pomeni, da udeleženec ne more vnesti več kot 20 znakov.

'Veljavne vrednosti

 • Katera koli cela vrednost nad 0


Lokacija

Naslednja vrsta vprašanja vam omogoča, da ustvarite vprašanja "zemljevida", pri katerih morajo anketiranci natančno določiti določeno lokacijo na zemljevidu openstreet/google. Poleg tega je v bazi podatkov mogoče shraniti vrsto podatkov, kot so: poštna številka, država, regija in mesto. Navedete lahko tudi privzete koordinate.


Za bolj prilagojene rešitve uporabnikom LimeSurvey priporočamo, da obiščejo naš forum in si ogledajo prilagoditve, ki so jih izvedli člani naše skupnosti. Na primer, uporabnik Hulotte je predlagal naslednji prilagojeni skript: data-google-maps#181594 povezava na forum. Druge rešitve lahko najdete tako, da v iskalno poizvedbo limesurvey.org vnesete "maps".

Če iščete strokovno pomoč, stopite v stik z enim od naših uradnih partnerjev: https://limesurvey.com.Uporabi kartografsko storitev (location_mapservice)

Opis

Če je ta možnost aktivirana, bo vrsta vprašanja s prostim besedilom anketirancem prikazala zemljevid in ne polje z besedilom (obojega ni mogoče uporabiti hkrati).

'Razpoložljive možnosti

 • Izklopljeno (privzeto)
 • OpenStreetMap prek MapQuest
 • Google Maps


Template:Opozorilo


Template:Opomba


'Napredno


Template:Opomba
IP kot privzeta lokacija (location_defaultfromip)

Opis

Če je omogočeno, mora privzeti položaj na zemljevidu temeljiti na naslovu IP uporabnika.

Da bo to delovalo, morate nastaviti veljaven ključ v IP Info DB API Key.

'Razpoložljive možnosti

 • Da (privzeto)
 • NeShrani poštno številko (location_postal)

Opis

Omogočite to možnost, če želite, da se poštna številka shrani v tabeli rezultatov ankete. Uporabno samo z google map in veljavnim google map API ključem.

'Razpoložljive možnosti

 • Da
 • NeShrani mesto (location_city)

Opis

Če je aktivirana, bodo informacije o mestu shranjene v tabeli rezultatov ankete. Uporabno samo z Google Zemljevidi in veljavnim ključem API za Google Zemljevide.

'Razpoložljive možnosti

 • Da
 • Ne (privzeto)Shrani stanje (location_state)

Opis

Če je aktivirana, bodo informacije o stanju shranjene v tabeli rezultatov ankete. Uporabno samo z Google Zemljevidi in veljavnim ključem API za Google Zemljevide.

'Razpoložljive možnosti

 • Ne (privzeto)
 • DaShrani državo (location_country)

Opis

Če je omogočeno, bodo podatki o državi shranjeni v tabeli rezultatov ankete. Uporabno samo z google map in veljavnim google map API ključem.

'Razpoložljive možnosti

 • Da
 • Ne (privzeto)Stopnja povečave (location_mapzoom)

Ta možnost omogoča skrbniku ankete, da nastavi stopnjo povečave za zemljevid.

'Veljavne vrednosti

 • Najmanjša vrednost, ki jo lahko vstavite, je 0, največja pa 11.

Primer

Spodnja slika prikazuje zemljevid velikosti 500 x 300 z uporabo stopnje povečave = 5:

Datoteka:map_zoom_level.pngPrivzeti položaj (location_defaultcoordinates)

Opis

Tukaj vnesite zemljepisno širino in dolžino, kjer bo zemljevid ob nalaganju osredotočen.

Primer

Širina [prostor] dolžina: 52,1605 9,8438Širina zemljevida (location_mapwidth)

V tem polju nastavite širino zemljevida v slikovnih pikah. Privzeta vrednost je 500 slikovnih pik.Višina zemljevida (location_mapheight)

V tem polju nastavite višino zemljevida v slikovnih pikah. Privzeta vrednost je 300.


Logika

Ime naključne skupine (random_group)

Opis

Vprašanja postavi v določeno naključno skupino, pri čemer so vsa vprašanja, vključena v navedeno skupino, prikazana v naključnem vrstnem redu anketirancem.

V ExpressionScript sample survey lahko najdete vzorec ankete z imenom skupine za naključno izbiranje.

Veljavne vrednosti

Samo vnesite poljuben niz (na primer: 'group1'). Vsa vprašanja, ki so v polju 'ime skupine za naključno izbiro nastavili isti niz, bodo imela svoje mesto v anketi randomizirana (=naključno izmenjana med seboj).


Predogled Za predogled vprašanj uporabite predogled ankete namesto funkcije predogled skupine vprašanj, saj so poročali, da druga ne prikazuje vprašanj v naključnem vrstnem redu.Enačba za preverjanje veljavnosti vprašanja (em_validation_q)

Opis

To je enačba, ki se uporablja za potrditev celotnega vprašanja (npr. vseh njegovih delov skupaj za vprašanje z več odgovori). Če vprašanje ne izpolnjuje meril za preverjanje veljavnosti, bo prikazano sporočilo em_validation_q_tip (uporablja slog CSS .error). Ta nasvet uporablja slog CSS .em_q_fn_validation, ki je privzeto skrit v template.css.

Glavna razlika med to funkcijo in enačbami potrjevanja podvprašanja (em_validation_sq možnost) je v tem, da se za to funkcijo lahko prikaže sporočilo o napaki, če vprašanje (ali deli vprašanja) ne uspejo prestati preverjanja. Za preverjanje veljavnosti podvprašanja bo vsaka celica za vnos besedila (npr. v matrični vrsti vprašanja, lahko pa se uporabi tudi za vrste vprašanj z enim vnosom) oblikovana tako, da bo barva ozadja (svetlo) rdeča.

Veljavne vrednosti

 • Katera koli enačba, ki uporablja sintakso ExpressionScript brez okoliških zavitih oklepajev.

Primer

 • Od uporabnikov želite zbrati demografske podatke z več kratkimi besedilnimi vprašanji in želite potrditi, da je uporabnik vnesel veljaven e-poštni naslov in telefonsko številko.

Ta primer prikazuje, kako izgleda vprašanje z neveljavnimi odgovori:

Datoteka:validation-invalid-both.jpg

In tako izgleda z enim neveljavnim odgovorom:

Datoteka:validation-invalid-phone.jpg

Tukaj je, kako uredite vprašanje, da vnesete te podatke:

Datoteka:validation-gui.jpg

Tukaj je del Pokaži logično datoteko, ki vam omogoča, da preverite točnost svojega izraza in zagotovite, da ni sintaksičnih napak:

Datoteka:validation-logic.jpg

Kot lahko vidite, enačba preverjanja preverja, ali sta e-poštni naslov in telefonska številka prazna ali se ujemata s filtrom regularnega izraza.

Namig za preverjanje prikaže opozorilno sporočilo samo, če se telefon ali e-pošta zdita neveljavna.

 Hint: Če želite ustvariti zapletena potrditvena sporočila, preberite o uporabi ExpressionScript.


Če želite uvoziti zgornji primer v svojo namestitev LimeSurvey, prenesite to datoteko .lsq: Em_validation_q_example.zip.

 Hint: Ne pozabite, LimeSuvey uporablja sintakso Perl za regularne izraze, zato se morajo začeti in končati z / (poševnica)!Namig za enačbo potrjevanja celotnega vprašanja (em_validation_q_tip)

Opis

Če uporabljate enačbo za preverjanje veljavnosti vprašanja, lahko uporabite to polje, da prikažete izbirno sporočilo kot nasvet vprašanja o tem, kako je treba vprašanje izpolniti.

Veljavne vrednosti

Primer

Glej primer iz enačba validacije vprašanja razdelek wiki – prikazuje, kako je mogoče namig prilagoditi tako, da pokaže, kateri deli vprašanja z več kratkimi besedili ne izpolnjujejo kriterijev validacije.


Drugo

Vstavi prelom strani v pogledu za tiskanje (page_break)

Opis

Ta atribut je aktiven le, ko dejansko natisnete anketo iz »Pogleda za tiskanje«. Vsili prelom strani pred vprašanjem.

Razpoložljive možnosti

 • Vklopljeno
 • Izklopljeno (privzeto)


Samo številke (samo številke)

Opis

Če omogočite to možnost, lahko udeleženec vnaša samo številke v besedilna polja.

Za vrste vprašanj z enačbo ta nastavitev nakazuje, da je lahko rezultat samo število, ne pa niz. To bo zagotovilo pravilne izračune/pretvorbe v nadaljnjih enačbah glede decimalne oznake.

Vedenje glede na vrsto vprašanja

 1. Privzeto: Če subjekt vnese vrednost, ki ni številka, se ta vrednost takoj počisti iz besedilnega polja, tako da subjekt lahko vnese ustrezno vrednost.
 2. Array (Texts): Če je možnost samo številke onemogočena, bosta možnosti "Prikaži vsote za" in "Prikaži skupno vsoto" preglasovani, medtem ko skupna besedilna polja ne bodo prikazana.
 3. Enačba: Če omogočite to možnost, bodo rezultati enačbe pretvorjeni v številsko vrednost. Če rezultat enačbe ni število (in ni prazno), bo enačba vrnila NaN in bo shranjena kot prazen niz v tabeli odgovorov.

'Razpoložljive možnosti

 • Vklopljeno
 • Izklopljeno (privzeto)


Statistika

QS:Prikaži zemljevid

QS:Prikaži grafikon

QS:Vrsta grafikona

Časovnik

Časovna omejitev (time_limit)

Opis

Nastavitev atributa time_limit za vprašanje bo povzročila, da bo odštevalnik začel odštevati takoj, ko se to vprašanje/stran naloži. Po izteku odštevalnika se bo vprašanje samodejno premaknilo na naslednjo stran ali pa bo postalo samo za branje.

'Veljavne vrednosti

 • Katero koli pozitivno celo število

Primer

Nastavite na 240 za odštevanje od 4 minut (240 sekund).


<onlyinclude>

Dejanje časovne omejitve (time_limit_action)

Opis


Nastavi dejanje, ki se izvede, ko time_limit poteče. Privzeto je dejanje za časovno omejitev »Opozori in pojdi naprej«, kar pomeni, da bo sistem izdal kratko opozorilo, da je časovna omejitev potekla, preden shrani vprašanje in dejansko samodejno klikne »Naprej >>«. Nadomestne možnosti so:

 • »Naprej brez opozorila«, ki samodejno klikne gumb »Naprej >>«, ko se časovnik konča, vendar brez kakršnega koli opozorilnega sporočila.
 • »Samo onemogoči«, ki onemogoči spremembe v vprašanju, tako da udeleženec ne more ničesar spremeniti, vendar samodejno ne klikne gumba »Naprej >>«.

Ta nastavitev je uporabna le, če je aktivirana splošna nastavitev časovna omejitev.

'Razpoložljive možnosti

 • Opozori in pojdi naprej (privzeto): udeleženca bo opozoril, da je čas potekel, nato pa kliknil gumb Naprej
 • Nadaljuj brez opozorila: takoj kliknil Naslednji gumb po poteku časovne omejitve
 • Samo onemogoči: onemogoči odgovor po poteku časovne omejitve, vendar ne bo samodejno kliknil naprej


Dodatne informacije


  Pozor : Če je vprašanje obvezno ali je vprašanje v skupini obvezno, bo ustvarjena zanka JavaScript, če na obvezno vprašanje(a) ni odgovor(a). Posledično se bo na zaslonu izpisala napaka, da določena vprašanja niso bila izpolnjena, kar bo sprožilo osvežitev strani.
Namesto da bi se zanašali na obvezna vprašanja, lahko uporabite izraze (preberite več o vprašanju in podvprašanju validacijskih enačbah), da uporabnik ne polja za odgovore pustite prazna. Če si želite ogledati, kako delujejo validacijske enačbe, preverite naslednji primer.V primeru, da želite uporabiti časovnik za skupino vprašanj, aktivirajte način anketiranja po skupinah, nastavite vprašanje za uporabo funkcije časovne omejitve in izberite možnost opozorila in nadaljevanja (privzeto) kot dejanje časovne omejitve. Ko poteče časovnik za vprašanja, se anketa premakne na naslednjo stran.


Kategorija:Nastavitve vprašanjKategorija:Možnosti časovnika vprašanj


Naslednje onemogočanje časovne omejitve (time_limit_disable_next)

Opis

Omogoča onemogočanje gumba "naprej", medtem ko poteka odštevanje časovne omejitve. Običajno lahko udeleženec, tudi če je odštevanje časovne omejitve aktivno, klikne »Naprej« in se premakne na naslednje vprašanje ali skupino vprašanj, preprosto klikne gumb »Naprej« (tako skrajša čas, porabljen za vprašanje ali skupina vprašanj). Če aktivirate to funkcijo, bo naslednji gumb zatemnjen in ne bo na voljo, dokler se odštevalnik ne konča.

Ta nastavitev je uporabna le, če je aktivirana splošna nastavitev časovna omejitev.

'Razpoložljive možnosti

 • Vklopljeno - gumb "Naprej" bo onemogočen, dokler se odštevanje časovne omejitve ne konča.
 • Izklopljeno (privzeto)
Datoteka:help.png Opomba: Če vaša anketa uporablja oblik po skupinah, ta funkcija velja za celotno skupino, ki ji to vprašanje pripada.Onemogoči časovno omejitev prej (time_limit_disable_prev)

Opis

Omogoča onemogočanje gumba »prejšnji«, medtem ko poteka odštevanje časovne omejitve. Običajno, tudi če je odštevanje časovne omejitve aktivno, če želi udeleženec klikniti »Prejšnje« in se premakniti na prejšnje vprašanje ali skupino vprašanj, lahko preprosto klikne gumb »Prejšnje« (tako skrajša čas, porabljen za vprašanje ali skupina vprašanj). Če aktivirate to funkcijo, bo prejšnji gumb prikazan sivo in ne bo na voljo, dokler se odštevalnik ne konča.

Ta nastavitev je uporabna le, če je aktivirana splošna nastavitev časovna omejitev.

'Razpoložljive možnosti

 • Vklopljeno - gumb »Prejšnji« bo onemogočen, dokler se odštevanje časovne omejitve ne zaključi.
 • Izklopljeno (privzeto)
Datoteka:help.png Opomba: Če vaša anketa uporablja format po skupinah, ta funkcija velja za celotno skupino, ki ji to vprašanje pripada.Sporočilo o odštevanju časovne omejitve (time_limit_countdown_message)

Opis

V to polje vpišite besedilno sporočilo, za katerega želite, da se prikaže v odštevalniku med odštevanjem. Ta nastavitev je uporabna le, če je aktivirana splošna nastavitev časovne omejitve. Če ni nič zapisano, bo polje uporabilo privzeto vrednost: "Preostali čas".Slog CSS časovnika (time_limit_timer_style)

Opis

Omogoča (in preglasi privzeto) oblikovanje css, ki se uporablja za prikaz odštevalnika časa. Privzeta vrednost sloga za ta atribut bo uporabljena, če ne obstaja, kar je: 'width: 150px; rob-levo: samodejno; rob-desno: samodejno; obroba: 1px polna #111; poravnava besedila: sredina; barva ozadja: #EEE; rob-spodaj: 5px; velikost pisave: 8pt;'.

Vsako besedilo, vneseno v ta atribut, bo prepisalo celoten privzeti slog css, zato poskrbite, da bodite previdni pri vnosu vrednosti za ta atribut. Preprost način, da to skrijete, je, da kopirate privzeti slog v ta atribut in dodate 'display: none;' do konca.

Ta nastavitev je uporabna le, če je aktivirana splošna nastavitev časovne omejitve.Čas prikaza sporočila o izteku časovne omejitve (time_limit_message_delay)

Opis

Ta atribut določa, koliko sekund je time_limit_message prikazano, preden pride do time_limit_action. Če ta atribut ni nastavljen, je privzeta vrednost 1 (1 sekunda).

Ta nastavitev je uporabna le, če so aktivirane splošne nastavitve časovne omejitve.

Primer

time_limit_message_delay: 5 = sporočilo se prikaže 5 sekundSporočilo o izteku časovne omejitve (time_limit_message)

Opis

To je besedilo sporočila, ki se prikaže udeležencu, ko poteče time_limit'. Privzeto je to sporočilo »Vaš čas za odgovor na to vprašanje je potekel«. Če je atribut time_limit_action nastavljen na "Nadaljuj brez opozorila", to sporočilo ni prikazano. Slog CSS za to besedilo lahko nastavite v atributu time_limit_message_style (glejte spodaj).

Ta nastavitev je uporabna samo, če so aktivirane splošne nastavitve časovne omejitve.

Primer

time_limit_message: Časovna omejitev za odgovor na to vprašanje je zdaj potekla.Slog CSS sporočila o časovni omejitvi (time_limit_message_style)

Opis

Omogoča (in preglasi privzeto) oblikovanje css, ki se uporablja za prikaz sporočila o časovni omejitvi. Privzeta vrednost sloga za ta atribut bo uporabljena, če ne obstaja, kar je: 'top: 10px; levo: 35 %; širina: 30 %; višina: 60px; oblazinjenje: 16px; obroba: 8px polna #555; barva ozadja: bela; z-indeks: 1002; poravnava besedila: sredina; overflow: auto'.

Vsako besedilo, vneseno v ta atribut, bo prepisalo celoten privzeti slog css, zato poskrbite, da bodite previdni pri vnosu vrednosti za ta atribut. Močno priporočamo, da ponovno uporabite vrednost z-indeksa ali da je vsaj vrednost z-indeksa višja od tiste, ki se uporablja za atribut time_limit_warning_message_style (ki je privzeto 1001).

Primer

Nastavi na: top: 10px; levo: 35 %; širina: 30 %; višina: 60px; oblazinjenje: 16px; obroba: 8px polna #555; barva ozadja: črna; barva: bela; z-indeks: 1010; poravnava besedila: sredina; preliv: avtoČasovnik opozorilnega sporočila o časovni omejitvi (time_limit_warning)

Opis

S pomočjo tega atributa lahko nastavite čas (v sekundah), ko bo prikazano time_limit_warning_message preden poteče time limit'. Nastavitev vrednosti za ta atribut aktivira opozorilno sporočilo o časovni omejitvi.

Ta nastavitev je uporabna le, če je aktivirana splošna časovna omejitev. Ta nastavitev obstaja tudi za drugo opozorilno sporočilo.

Primer

Če to nastavite na '20', se bo opozorilno sporočilo o časovni omejitvi pojavilo 20 sekund preden odštevanje časovne omejitve doseže nič.Čas prikaza opozorilnega sporočila o časovni omejitvi (time_limit_warning_display_time)

Opis

Določa, kako dolgo je opozorilno_sporočilo o časovni omejitvi prikazano, preden se odstrani/skrije z zaslona. Če se prikaže opozorilno_sporočilo o časovni omejitvi, bo privzeto ostalo vidno, dokler odštevalnik ne zaključi odštevanja. Če je v to polje vnesena vrednost večja od nič, bo sporočilo po toliko sekundah skrito.

Ta nastavitev je uporabna le, če je aktivirana splošna nastavitev časovne omejitve. Ta nastavitev obstaja tudi za drugo opozorilno sporočilo.

Primer

time_limit_warning_display_time: 10 = Opozorilno sporočilo o časovni omejitvi bo izginilo 10 sekund po trenutku, ko se prikaže.Opozorilno sporočilo o časovni omejitvi (time_limit_warning_message)

Opis

Če je nastavljen, prikaže besedilo opozorilnega sporočila, ki je prikazano za določeno časovno obdobje pred potekom časovne omejitve. Privzeto besedilo je "Vaš čas za odgovor na to vprašanje je skoraj potekel. Imate še {TIME}." {TIME} je nadomeščen z oblikovanim opisom, ki predstavlja količino preostalega časa (tj. "30 sekund", "1 minuta ali 5 sekund"). To sporočilo se prikaže le, če obstaja atribut time_limit_warning. Iz atributa time_limit_warning lahko nastavite, kdaj se pojavi sporočilo (time_limit_warning_message).

Ta atribut vprašanja je uporaben samo, če je aktivirana nastavitev časovne omejitve in nastavite nekaj besedila v opozorilnem sporočilu o časovni omejitvi. Ta nastavitev obstaja tudi za drugo opozorilno sporočilo.

Primer

Pozor: čez {TIME} bo potekel rok za odgovor na vprašanje.Slog CSS opozorila o časovni omejitvi (time_limit_warning_style)

Opis

Omogoča (in preglasi privzeto) oblikovanje css, ki se uporablja za prikaz opozorilnega sporočila o časovni omejitvi. Privzeta vrednost sloga za ta atribut bo uporabljena, če ne obstaja, kar je: 'top: 10px; levo: 35 %; širina: 30 %; višina: 60px; oblazinjenje: 16px; obroba: 8px polna #555; barva ozadja: bela; z-indeks: 1001; poravnava besedila: sredina; overflow: auto'.

Vsako besedilo, vneseno v ta atribut, bo prepisalo celoten privzeti slog css za opozorilno sporočilo, zato poskrbite, da bodite previdni pri vnosu vrednosti za ta atribut. Močno priporočamo, da ponovno uporabite vrednost z-indeksa ali da je vsaj vrednost z-indeksa nižja od tiste, uporabljene za atribut time_limit_message_style (ki je privzeto nastavljen na 1002).

Ta nastavitev je uporabna le, če je aktivirana splošna nastavitev časovne omejitve. Ta nastavitev obstaja tudi za drugo opozorilno sporočilo.

Primer

zgoraj: 10px; levo: 35 %; širina: 30 %; višina: 60px; oblazinjenje: 16px; obroba: 8px polna #555; barva ozadja: siva; barva: bela; z-indeks: 1001; poravnava besedila: sredina; preliv: avto


Kategorija: Vrste vprašanjKategorija: Besedilna vprašanja