Actions

Tip vprašanja - Številski vnos

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Question type - Numerical input and the translation is 100% complete.

Kratek opis

Ta tip vprašanja od anketiranca zahteva vnos števila.Primer: Question_example_numerical_input.zip.

Splošne možnosti

Obvezno

Opis

Ta možnost skrbnikom ankete omogoča, da od svojih anketirancev zahtevajo, da odgovorijo na določena anketna vprašanja. Če na obvezna vprašanja ne odgovorijo, anketiranci ne bodo mogli nadaljevati. Če imate vprašanje z več podvprašanji in zahtevate odgovor le na določena podvprašanja, uporabite atribut minimalni odgovor, ki se nahaja pod zavihkom Logika.

Template:Opomba


Razpoložljive možnosti

 • Vklopljeno - na vprašanje je treba odgovoriti, preden lahko udeleženec nadaljuje na naslednjo stran - možnost odgovora 'Brez odgovora' ni nikoli prikazana.
 • Soft - Če na vprašanje ni odgovorjeno, se ob poskusu nadaljevanja prikaže opozorilo naslednja stran - vendar se lahko udeleženec odloči, da opozorilo prezre in nadaljuje. Upoštevajte, da je možnost 'Brez odgovora' še vedno prikazana (če je aktivirana v nastavitvah predstavitve ankete)
 • Izklopljeno (privzeto) - Vprašanje lahko ostane brez odgovora


Preverjanje (z uporabo regularnih izrazov) (preg_validation)

Opis

Ta možnost vam omogoča, da določite regularni izraz, s katerim lahko potrdite vse dele vprašanja.

Če vrednost katerega koli vprašanja ali podvprašanja ne izpolnjuje zahtev za preverjanje veljavnosti, bo barva ozadja polja za vnos besedila spremenjena v rdečo, tako da lahko uporabniki zlahka vidijo, katere dele vprašanja je treba popraviti. Tako lahko opravite preverjanje na strani. Na ta način vam 'ne bo treba čakati, da uporabnik klikne na gumb za oddajo, da potrdi zadevno vprašanje.

'Veljavne vrednosti

 • Vsak veljaven regularni izraz

PrimerPogoj (prej "Enačba ustreznosti")

Opis

Če je rezultat pogoja »1« ali »true«, je vprašanje v kontekstu ankete »relevantno«, torej se prikaže anketirancu. Če ne, je vprašanje skrito. Vsako anketno vprašanje vam omogoča, da določite enačbo pomembnosti. Ta funkcija je naslednica pogojev in podpira veliko bolj zapleteno pogojno logiko.

Označevanje sintakse

Kadarkoli shranite pogoj, je ovrednoten in sintaktično poudarjen. Morebitne napake bodo označene z barvami, da jih boste lahko hitro odkrili in odpravili.

 Hint: Če želite preveriti, ali so vsi pogoji v vaši anketi pravilno uporabljeni, preberite o naši funkciji prikaži logično datoteko.


Veljavne vrednosti

 • Kateri koli pogoj, ki uporablja sintakso ExpressionScript brez okoliških zavitih oklepajev.

Primeri

Tu so dobri primeri označevanja sintakse.


Zaslon

Predpona (predpona)

Opis

Besedilna vrednost, ki bo prikazana kot predpona pred poljem(-i) za vnos besedila. Predpona je prikazana levo od vnosa.

Če je zaslon majhen, bo nad vnosom prikazana predpona. Če ga želite pustiti na levi strani (New in 3.0.0 ) : dodajte vprašanju razred suffix-prefix-force.

Veljavne vrednosti

 • Vsak znak ali nabor znakov, ki jih želite prikazati pred vnosom

Primer

Če bi za ta atribut vnesli vrednost "$", bi bil neposredno pred poljem za vnos besedila prikazan znak za dolar.Pripona (končnica)

Opis

Besedilna vrednost, ki bo pripona k polju za vnos besedila. Pripona je prikazana tik ob vnosu.

Na majhnem zaslonu: pripona je prikazana pod vnosom. Če ga želite pustiti desno (New in 3.0.0 ) : vprašanju dodajte razred suffix-prefix-force.

Veljavne vrednosti

 • Vsak znak ali nabor znakov, za katerega želite, da se prikaže po vnosu

Primer

Če bi za ta atribut vnesli vrednost »%«, bi bil takoj za poljem za vnos besedila prikazan znak za odstotek.


QS:Tema vprašanja


Širina vnosnega polja (text_input_width)

Opis

Ta atribut nastavi širino polj za vnos besedila ("ovija" polj za vnos besedila). V polje za vnos vnesemo odgovor na (pod)vprašanje. Če je vrednost širine dovolj visoka, se polje za vnos besedila prikaže v naslednji vrstici. Upoštevajte, da ta možnost ne nastavi velikosti vnosa ali širine celotnega stolpca!

Razpoložljive možnosti

 • Privzeto: če je izbrano, bo temu atributu dodeljena privzeta vrednost tako, da sta oznaka in njeno ustrezno polje za vnos besedila v isti vrstici. Če je na primer širina polja za vnos besedila 41 %, bo vrednost širine polja za vnos besedila vrednost, ki omogoča, da sta oznaka in polje za vnos v isti vrstici (v tem primeru 58 %). Če bi bila širina polja za vnos besedila višja od 58 %, bi bilo polje za vnos besedila prikazano v naslednji vrstici.
 • 8%; 17 %...92% , 100 %: večja kot je izbrana vrednost, večja je širina polja za vnos besedila.

Primer

 • Če želite, da se vnosni del prikaže pod podvprašanjem/oznako, na spustnem seznamu izberite možnost 100 %.


Hide tip (hide_tip)

Description

Most questions will usually include a tip that says "Please choose one of the following options" or a hint text on how to fill out the question. This attribute allows you to turn off or on this tips/hints.

These tips/hints include validation criteria messages (such as min/max number of answers, min/max/equals sum value). If hide_tip is enabled, these messages will be hidden. However, if the user enters invalid data, the tips will appear. They will be coloured in red, getting changed to green once the validation criteria are met.

Available options

 • On - the tips/hints are hidden;
 • Off (default).Text input box size (input_box_size)

 Hint: This features is available starting in version 3.0.0


Description

This function allows you to set the size of the text area (the text input box). By default, LimeSurvey forces the input box to be displayed with a default size. This can be overridden by making use of this function.

To move the box on the next line, you need to increase the size of the wrapper. To do so, increase the value of the text input width attribute.

Valid values

 • Any numeric value


Vedno skrij to vprašanje (skrito)

Opis

Če je omogočeno, bo vprašanje vedno skrito – ne bo prikazano udeležencem ankete. To funkcijo je mogoče uporabiti v naslednjih scenarijih:

 • Če želite vprašanje vnaprej izpolniti z URL-jem in ne želite, da se prikaže na zaslonu. To preglasi vse pogoje, uporabljene v anketi, ker zadevno vprašanje sploh ne bo vdelano na stran.
 • Če želite sproti shraniti ali izračunati vrednost prek ExpressionScript - Presentation.
Opomba: Pogosta vrsta vprašanja, ki se uporablja s to funkcijo, je Equation.

'Razpoložljive možnosti

 • Vklopljeno
 • Izklopljeno (privzeto)


QS:CSS razred


Relevance help for printable survey (printable_survey_relevance_help)

Description

If you wish to print a survey, you can also print the relevance equations for each question. But, if you wish to offer instead an explanation rather than the expression on the printed form, fill in this box with the text explanation for the relevance equation.

Valid values

 • Any text and/or numbers you wish to be displayed on the printable form.


Vnos

Največje število znakov (maximum_chars)

Opis

To vam omogoča, da nastavite največje število znakov, ki jih lahko vnesete za besedilno vprašanje. Vnos vrednosti, na primer 20, pomeni, da udeleženec ne more vnesti več kot 20 znakov.

'Veljavne vrednosti

 • Katera koli cela vrednost nad 0Najmanjša vrednost številskega vnosa (min_num_value_n)

Opis

Najmanjša vrednost številskega vnosa, ki ga lahko anketiranec vnese v polje za vnos.

Veljavne vrednosti

 • Katera koli cela vrednost nad 0
 • Katera koli številka
 • Katera koli koda SGQA
 • Katera koli koda vprašanja (ime spremenljivke)
 • Katera koli enačba z uporabo [ [ExpressionScript - Predstavitev|ExpressionScript]] sintaksa, brez okoliških zavitih oklepajev.Samo celo število (num_value_int_only)

Opis

Če je omogočeno, bodo anketiranci lahko v polje vnesli le celoštevilske vrednosti.

'Razpoložljive možnosti

 • Da
 • Ne (privzeto)Največja vrednost numeričnega vnosa (max_num_value_n)

Opis

Največja vrednost številskega vnosa, ki ga lahko anketiranec vnese v polje za vnos.

Veljavne vrednosti

 • Katera koli cela vrednost nad 0
 • Katera koli številka
 • Katera koli koda SGQA
 • Katera koli koda vprašanja (ime spremenljivke)
 • Katera koli enačba z uporabo [ [ExpressionScript - Predstavitev|ExpressionScript]] sintaksa, brez okoliških zavitih oklepajev.


Logika

Ime naključne skupine (random_group)

Opis

Vprašanja postavi v določeno naključno skupino, pri čemer so vsa vprašanja, vključena v navedeno skupino, prikazana v naključnem vrstnem redu anketirancem.

V ExpressionScript sample survey lahko najdete vzorec ankete z imenom skupine za naključno izbiranje.

Veljavne vrednosti

Samo vnesite poljuben niz (na primer: 'group1'). Vsa vprašanja, ki so v polju 'ime skupine za naključno izbiro nastavili isti niz, bodo imela svoje mesto v anketi randomizirana (=naključno izmenjana med seboj).


Predogled Za predogled vprašanj uporabite predogled ankete namesto funkcije predogled skupine vprašanj, saj so poročali, da druga ne prikazuje vprašanj v naključnem vrstnem redu.Enačba za preverjanje veljavnosti vprašanja (em_validation_q)

Opis

To je enačba, ki se uporablja za potrditev celotnega vprašanja (npr. vseh njegovih delov skupaj za vprašanje z več odgovori). Če vprašanje ne izpolnjuje meril za preverjanje veljavnosti, bo prikazano sporočilo em_validation_q_tip (uporablja slog CSS .error). Ta nasvet uporablja slog CSS .em_q_fn_validation, ki je privzeto skrit v template.css.

Glavna razlika med to funkcijo in enačbami potrjevanja podvprašanja (em_validation_sq možnost) je v tem, da se za to funkcijo lahko prikaže sporočilo o napaki, če vprašanje (ali deli vprašanja) ne uspejo prestati preverjanja. Za preverjanje veljavnosti podvprašanja bo vsaka celica za vnos besedila (npr. v matrični vrsti vprašanja, lahko pa se uporabi tudi za vrste vprašanj z enim vnosom) oblikovana tako, da bo barva ozadja (svetlo) rdeča.

Veljavne vrednosti

 • Katera koli enačba, ki uporablja sintakso ExpressionScript brez okoliških zavitih oklepajev.

Primer

 • Od uporabnikov želite zbrati demografske podatke z več kratkimi besedilnimi vprašanji in želite potrditi, da je uporabnik vnesel veljaven e-poštni naslov in telefonsko številko.

Ta primer prikazuje, kako izgleda vprašanje z neveljavnimi odgovori:

Datoteka:validation-invalid-both.jpg

In tako izgleda z enim neveljavnim odgovorom:

Datoteka:validation-invalid-phone.jpg

Tukaj je, kako uredite vprašanje, da vnesete te podatke:

Datoteka:validation-gui.jpg

Tukaj je del Pokaži logično datoteko, ki vam omogoča, da preverite točnost svojega izraza in zagotovite, da ni sintaksičnih napak:

Datoteka:validation-logic.jpg

Kot lahko vidite, enačba preverjanja preverja, ali sta e-poštni naslov in telefonska številka prazna ali se ujemata s filtrom regularnega izraza.

Namig za preverjanje prikaže opozorilno sporočilo samo, če se telefon ali e-pošta zdita neveljavna.

 Hint: Če želite ustvariti zapletena potrditvena sporočila, preberite o uporabi ExpressionScript.


Če želite uvoziti zgornji primer v svojo namestitev LimeSurvey, prenesite to datoteko .lsq: Em_validation_q_example.zip.

 Hint: Ne pozabite, LimeSuvey uporablja sintakso Perl za regularne izraze, zato se morajo začeti in končati z / (poševnica)!Namig za enačbo potrjevanja celotnega vprašanja (em_validation_q_tip)

Opis

Če uporabljate enačbo za preverjanje veljavnosti vprašanja, lahko uporabite to polje, da prikažete izbirno sporočilo kot nasvet vprašanja o tem, kako je treba vprašanje izpolniti.

Veljavne vrednosti

Primer

Glej primer iz enačba validacije vprašanja razdelek wiki – prikazuje, kako je mogoče namig prilagoditi tako, da pokaže, kateri deli vprašanja z več kratkimi besedili ne izpolnjujejo kriterijev validacije.Enačba potrjevanja podvprašanja (em_validation_sq)

Opis

To je enačba, ki se uporablja za potrditev vsakega podvprašanja (besedilnega polja) posebej. Vsako besedilno polje, ki ne prestane teh pogojev preverjanja, bo imelo ozadje rožnato (z uporabo sloga CSS .em_sq_fn_validation), da se poudari napaka. Upoštevajte, da je to na voljo poleg možnosti preverjanja, ki temelji na regularnem izrazu.

Veljavne vrednosti

Vsaka enačba, ki uporablja sintakso ExpressionScript brez zavitih oklepajev.

Primeri

Na primer, če želite kot odgovore dovoliti samo števila, ki so večkratnik števila 3, bi bila enačba:

(to / 3) == nadstropje (to/3)

Rezervirana spremenljivka this se samodejno nadomesti s sklicem na aktivno celico za vnos besedila.Nasvet za enačbo potrjevanja podvprašanja (em_validation_sq_tip)

Opis

Če uporabljate em_validation_sq, je to izbirno sporočilo/namig, ki se prikaže, če vneseni odgovor ni pravilen.

'Veljavne vrednosti

 • Kateri koli niz

Primer

 • Če nadaljujemo s primerom preverjanja e-poštnih sporočil, bi lahko bil nasvet "Prosimo, vnesite veljavne e-poštne naslove."


Drugo

Vstavi prelom strani v pogledu za tiskanje (page_break)

Opis

Ta atribut je aktiven le, ko dejansko natisnete anketo iz »Pogleda za tiskanje«. Vsili prelom strani pred vprašanjem.

Razpoložljive možnosti

 • Vklopljeno
 • Izklopljeno (privzeto)


Statistika

QS:Javna statistika


Display chart (display_chart)

Description

This attribute allows the survey administrator to choose if a chart that contains the question results should be displayed to the survey participants after they filled out the survey.

Note: To have the chart displayed on the last page, you have to enable the following options:


Available options

 • On
 • Off (default)Chart type (chart_type)

Description

This attribute allows the survey administrator to choose which type of chart will be displayed to the respondent once he/she finished filling out the survey.

Note: Do not forget to change the question and survey settings in order to have the charts displayed at the end on the survey. For more details, check the wiki section on the display chart question attribute.

Available options

 • Bar chart
 • Pie chart
 • Radar
 • Line
 • PolarArea
 • Doughnut


Kategorija:Vrste vprašanjKategorija:Maskirana vprašanja