Actions

Difference between revisions of "Upgrading from a previous version/sl"

From LimeSurvey Manual

(Updating to match new version of source page)
(Updating to match new version of source page)
Line 97: Line 97:
 
= Upgrading using CLI =
 
= Upgrading using CLI =
  
You can upgrade Database using PHP Cli using <code>php application/commands/console.php updatedb</code>. This allow you to set up an auto upgrade system only via command line in a crontab for example.
+
You can upgrade Database via PHP Cli: <code>php application/commands/console.php updatedb</code>. This allows you to set up an auto-upgrade system via command line (for example, in a crontab).
 
 
  
 
=Nadgradnja - Pogosta vprašanja in odgovori=
 
=Nadgradnja - Pogosta vprašanja in odgovori=

Revision as of 20:05, 26 November 2018

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎español • ‎français • ‎slovenščina • ‎български • ‎русский • ‎中文(简体)‎ • ‎日本語
Dodatne strani:{toc}

Preden začnete...

... preberite to zelo pomembno sporočilo: Vedno shranite kopijo datotek in podatkovno zbirko (bazo) vaše trenutno nameščene različice LimeSurvay-a!!

To lahko storite s pomočjo skrbniškega orodja za delo s podatkovnimi zbirkami kot je phpMyAdmin itd. in upravljalnika datotek (file manager)! Če ne veste, kako se to naredi, je bolje da ne nadaljujete pač pa prosite nekoga, ki to zna ali pa namesto tega uporabite orodje ComfortUpdate.

Hitri način (za manjše spremembe v različicah)

Ta navodila lahko uporabite za manjše nadgradnje (na primer iz 2.00 na 2.01)

 • Shranite vaše trenutne datoteke in podatkovno zbirko (smo to že omenili?)
 • Izbirišite vse stare datoteke in mape razen:
  • datoteke /application/config/config.php
  • mape /upload
 • Kopirajte nove datoteke iz novega paketa LimeSurvey-a na obstoječi prostor.
 • Po nadgradnji: Izbrišite brskalnikov predpomnilnik (cache) in piškotke (cookies)!

Temeljitejši način (za večje preskoke v različicah)

Žal je potrebno premisliti kar nekaj stvari, zato prosimo da pregledate navodila v nadaljevanju zelo pozorno.

Nadgradnja iz različice 1.50 ali kasnejše na poljubno 2.xx različico

 1. Prenesi zadnjo različico LimeSurvey-a.
 2. Pripravi in ustvari kopije trenutne namestitve
  1. Za vsak primer ustvari kopije map, datotek in SQL podatkovne zbirke.
   1. V ukaznem oknu ustvarite .zip ali podoben arhiv celotne namestitve (datotek in mapne strukture). Na primer v linux-u bo ukaz tar cvzf foo.tgz cps100 pripravil arhiv vseh cps100 map.
   2. Z uporabo phpMyAdmin ali podobnega orodja izvozite vse tabele; ali uporabite ustrezen gumb za LimeSurvey-eve skrbnike Button-export-sql.png za izdelavo kopije celotne podatkovne zbirke
  2. Kopirajte vašo datoteko config.php, mape prilagojenih predlog in mape /upload za kasnejši hiter dostop do njih.
 3. Zamenjajte vse datoteke v mapi installation
  1. Izbrišite vse stare datoteke v obstoječi mapi installation
  2. Naložite in razpakirajte datoteke nove različico v isto mapo installation
  3. V kolikor je bila vaša prejšnja različica starejša od 1.90: kopirajte vse prilagojene predloge v mapo /upload/templates - prav tako boste morali spremeniti ime vsaki mapi predloge, katere ime se ujema obstoječi predlogi v mapi /templates.
  4. Kopirajte vašo mapo /upload nazaj na staro mesto
  5. Dvakrat preverite nastavitve pravic na mapah (mape /tmp, /upload in njihove podmape morajo vključevati pravico pisanja) kot je opisano v navodilih za namestitev
  6. Odprite http://<vaša_domena>/<vaša_mapa_limesurvey-a>/admin v vašem brskalniku in sledite navodilom (lahko si pomagate z nastavitvami zapisanimi v stari datoteki config.php). Obstoječa podatkovna zbirka bo samodejno zaznana in, če bo to potrebno, nadgrajena po potrditvi.
 4. Preverite, če boste morali opraviti nekaj ročnega preverjanja, kot je prikazano v nadaljevanju tega dokumenta
 5. Sedaj izbrišite predpomnilnik vašega brskalnika in njegove piškotke!
 6. Končali ste!
Important.png
  Attention : If you upgrade from e.g. 1.92, it might be necessary first to upgrade to the latest 1.92 release, then to 2.00, then to 2.06, and then finally to the latest version (e.g. 2.55.x). Read below for further details.
Important.png
  Attention : Please note that the template structure has changed with the update from 2.0x to 2.50 or later. Your old templates will not be working anymore as the template system is now using responsive templates.
Posebni pregledi po nadgradnji:
 • iz katere koli prejšnje različice na 2.xx: predloge so bile spremenjene na številnih mestih. Prosimo preverite vašo prilagojeno predlogo, če še vedno izgleda pravilno. Če ne boste morali vašo predlogo ustrezno urediti (preglejte vaše izvirne predloge in ugotovite, kaj je bilo spremenjeno). Proces nadgradnje poskuša v datoteki template.js zamenjati atribute z značko {TEMPLATEJS}. Če se pojavi javascript težava z vašo prilagojeno predlogo, preverite če vaše predloge vsebujejo značko {TEMPLATEJS} v datoteki tartpage.pstpl.
 • iz starejše različice kot je v1.53: kadar nadgrajujete iz različice starejše od v1.53 na zadnjo različico, prosimo preverite globalne pravice za vsakega uporabnika posebej. V v1.53 se je uvedla nova pravica superadmin, s katero se je uporabniku lahko dalo enake pravice kot jih ima glavni skrbnik ustvarjen med namestitvijo. Ukazna datoteka za nadgradnjo ugiba, komu dati to pravico v starejših različicah. Ker je to narobe, je to potrebno previdno preveriti.

Nadgradnja iz različice 1.50 ali kasnejše na katero koli kasnejšo 1.xx različico

 1. Prenesiželeno različico LimeSurvey-a.
 2. Pripravi in ustvari kopije trenutne namestitve
  1. Za vsak primer ustvari kopije map, datotek in SQL podatkovne zbirke.
   1. V ukaznem oknu ustvarite .zip ali podoben arhiv celotne namestitve (datotek in mapne strukture). Na primer v linux-u bo ukaz tar cvzf foo.tgz cps100 pripravil arhiv vseh cps100 map.
   2. Z uporabo phpMyAdmin ali podobnega orodja izvozite vse tabele; ali uporabite ustrezen gumb za LimeSurvey-eve skrbnike Button-export-sql.png za izdelavo kopije celotne podatkovne zbirke
  2. Kopirajte vašo datoteko config.php, mape prilagojenih predlog in mape /upload za kasnejši hiter dostop do njih.
 3. Zamenjajte vse datoteke v mapi installation
  1. Izbrišite vse stare datoteke v obstoječi mapi installation
  2. Naložite in razpakirajte datoteke nove različico v isto mapo installation
  3. Uredite ali zamenjajte datoteko config.php:
   1. V kolikor je bila vaša prejšnja različica < 1.70: uredite novo datoteko config.phptako, da bo odražala spremenjene nastavitve v prejšnji datoteki config.php. Ne samo prepisati (prekopirati) nove datoteke config.php z arhivirano!
   2. V kolikor je bila vaša prejšnja različica >= 1.70: enostavno zamenjajte novo datoteko config.php z vašo arhivirano datoteko config.php (ker se oblika datoteke v teh različicah ni spremenila).
  4. V kolikor je bila vaša prejšnja različica starejša od 1.90: kopirajte vse prilagojene predloge v mapo /upload/templates - prav tako boste morali spremeniti ime vsaki mapi predloge, katere ime se ujema obstoječi predlogi v mapi /templates.
  5. Kopirajte vašo mapo /upload nazaj na staro mesto
  6. Dvakrat preverite nastavitve pravic na mapah (mape /tmp, /upload in njihove podmape morajo vključevati pravico pisanja) kot je opisano v navodilih za namestitev
 4. Zaključevanje namestitve
  1. Ko enkrat odprete URL vašega skrbniškega dela LimeSurvey-a, se bodo po ustrezni potrditvi podatkovne zbirke posodobile samodejno
  2. Odstranite ali preimenujte mapo /admin/install kot je (če je) to v navodilih namestitvene zagonske datoteke
  3. Preverite, če boste morali opraviti nekaj ročnega preverjanja, kot je prikazano v nadaljevanju tega dokumenta
 5. Končali ste! Če boste opazili kakšne težave po namestitvi: izbrišite predpomnilnik (chache) vašega brskalnika in piškotke (cookies)!
Posebni pregledi po nadgradnji::
 • iz poljubne starejše različice od 1.92: predloge so bile spremenjene na številnih mestih. Prosimo preverite vašo prilagojeno predlogo, če še vedno izgleda pravilno. Če ne boste morali vašo predlogo ustrezno urediti (preglejte vaše izvirne predloge in ugotovite, kaj je bilo spremenjeno).
 • iz različice starejše od v1.53: kadar izvajate nadgradnjo iz različice starejše od v1.53 na zadnjo različico, prosimo preverite globalne pravice za vsakega uporabnika posebej. V v1.53 se je uvedla nova pravica superadmin s katero se je uporabniku lahko dalo enake pravice kot jih ima glavni skrbnik ustvarjen med namestitvijo. Ukazna datoteka za nadgradnjo ugiba, komu dati to pravico v starejših različicah. Ker je to narobe, je to potrebno previdno preveriti.

Nadgradnja iz različice starejše od v1.50 (od v1.0 do v1.44)

Ker se je spremenila oblika podatkov in ogromno drugih zadev, nadgradnja iz različic starejših od v1.50 NI možna.  Če imate datoteke s staro obliko predpone *.sql, jih lahko dobite v novejšo različico le tako, da namestite različico 1.50, uvozite v njo .sql datoteke, in potem nadgradite to različico na zadnjo različico LimeSurvey-a. Za več informacij si oglejte stran prenos namestitev.

Upgrading using CLI

You can upgrade Database via PHP Cli: php application/commands/console.php updatedb. This allows you to set up an auto-upgrade system via command line (for example, in a crontab).

Nadgradnja - Pogosta vprašanja in odgovori

Katera je še zadnja najbolj aktualna različica LimeSurvey-a, ki še vedno podpira PHP4?

Zadnja različica, ki je še ponujala podporo za PHP4, je bila različica 1.82+.

Lahko izvedem nadgradnjo tudi če imam aktivne ankete?

Da lahko. Morda so omenjene izjeme med navodili zgoraj. Močno priporočamo testiranje vaših anket po izvedeni nadgradnji, da preverite če vaša oblika predlog še vedno zgleda vredu.

Kateri je najboljši način za prenos LimeSurvey-evih anket z obliko *.sql v zadnjo različico?

Namestite različico 1.50, uvozite datoteke in izvozite obliko anket v novejšo .csv obliko. Novejše različice še vedno znajo brati ankete s .csv obliko.