Actions

Translations

Difference between revisions of "New Template System in LS3.x/5/nl"

From LimeSurvey Manual

 
Line 1: Line 1:
In LimeSurvey 3 is er een geheel nieuw thema-systeem, gebaseerd op Twig 1.29, Bootstrap, waarin overerving van thema's en bijbehorende opties mogelijk is.  Het oude systeem met keywords is vervangen, 100% van de front-end HTML kan nu aangepast worden. Vroeger was er een keyword {ASSESSMENTS} dat vervangen werd door een stukje HTML op het moment van uitvoering. Een ontwikkelaar kon dit alleen aanpassen met JavaScript. Nu is er een bestand '''assessments.twig''' met de logica  (geschreven in Twig) om de HTML aan te maken. Op deze pagina beschrijven we hoe je dit systeem kunt gebruiken.
+
In LimeSurvey 3 is er een geheel nieuw thema-systeem, gebaseerd op Twig 1.29, Bootstrap, waarin overerving van thema's en bijbehorende opties mogelijk is.  Het oude systeem met keywords is vervangen, Alle HTML van de front-end kan nu aangepast worden. Vroeger was er een keyword {ASSESSMENTS} dat vervangen werd door een stukje HTML op het moment van uitvoering. Een ontwikkelaar kon dit alleen aanpassen met JavaScript. Nu is er een bestand '''assessments.twig''' met de logica  (geschreven in Twig) om de HTML aan te maken. Op deze pagina beschrijven we hoe je dit systeem kunt gebruiken.

Latest revision as of 21:26, 1 June 2019

Message definition (New Template System in LS3.x)
LimeSurvey 3 introduces a complete new theme engine system, based on Twig 1.29, Bootstrap, and allowing theme inheritance and theme options.  It completely removes the old replacement keywords system. So now, 100% of the frontend HTML can be customized. For example, in the old theme system, there was a keyword {ASSESSMENTS} that was replaced by the assessment HTML at execution time. A theme designer had no way to customize this HTML (other than using JavaScript). Now, there is a file called assessments.twig that contains the logic (written in Twig) to generate this HTML. In these pages, we will give you some explanation about how to use this new theme engine.
TranslationIn LimeSurvey 3 is er een geheel nieuw thema-systeem, gebaseerd op Twig 1.29, Bootstrap, waarin overerving van thema's en bijbehorende opties mogelijk is.  Het oude systeem met keywords is vervangen, Alle HTML van de front-end kan nu aangepast worden. Vroeger was er een keyword {ASSESSMENTS} dat vervangen werd door een stukje HTML op het moment van uitvoering. Een ontwikkelaar kon dit alleen aanpassen met JavaScript. Nu is er een bestand '''assessments.twig''' met de logica  (geschreven in Twig) om de HTML aan te maken. Op deze pagina beschrijven we hoe je dit systeem kunt gebruiken.

In LimeSurvey 3 is er een geheel nieuw thema-systeem, gebaseerd op Twig 1.29, Bootstrap, waarin overerving van thema's en bijbehorende opties mogelijk is. Het oude systeem met keywords is vervangen, Alle HTML van de front-end kan nu aangepast worden. Vroeger was er een keyword {ASSESSMENTS} dat vervangen werd door een stukje HTML op het moment van uitvoering. Een ontwikkelaar kon dit alleen aanpassen met JavaScript. Nu is er een bestand assessments.twig met de logica (geschreven in Twig) om de HTML aan te maken. Op deze pagina beschrijven we hoe je dit systeem kunt gebruiken.