Actions

Translations

Difference between revisions of "New Template System in LS3.x/10/nl"

From LimeSurvey Manual

 
Line 1: Line 1:
In versie 3, kan een thema overerven van een ander thema, het is een uitbreiding van een ander thema. Dit betekent dat de thema-map bijna leeg is, het bevat alleen de bestanden (views, stylesheets, scripts, resources enz.) die anders zijn dan het origineel. Hierdoor kun je snel veel thema's maken voor je verschillende gebruikers zonder veel werk te krijgen aan het onderhoud van veel thema's. Je kunt een eigen thema maken en daar dan per bedrijf een variant van maken (met een ander logo, style, misschien een link naar een website in de footer enz.). Als je dan de CSS of de globale lay-out van je eigen basisthema wijzigt, dan worden alle wijzigingen geërft door de bedrijfsthema's. Je kunt onbeperkt overerven, een onderdeel van een bedrijf kan een eigen thema hebben en dan kan het bedrijfsthema  weer de basis voor het onderdeel zijn.
+
In versie 3 kan een thema overerven van een ander thema, het is een uitbreiding van een ander thema. Dit betekent dat de thema-map bijna leeg is, het bevat alleen de bestanden (views, stylesheets, scripts, resources enz.) die anders zijn dan het origineel. Hierdoor kun je snel veel thema's maken voor je verschillende gebruikers zonder veel werk te krijgen aan het onderhoud van veel thema's. Je kunt een eigen thema maken en daar dan per bedrijf een variant van maken (met een ander logo, style, misschien een link naar een website in de footer enz.). Als je dan de CSS of de globale lay-out van je eigen basisthema wijzigt, dan worden alle wijzigingen geërft door de bedrijfsthema's. Je kunt onbeperkt overerven, een onderdeel van een bedrijf kan een eigen thema hebben en dan kan het bedrijfsthema  weer de basis voor het onderdeel zijn.

Latest revision as of 14:25, 15 May 2019

Message definition (New Template System in LS3.x)
In LS3, a theme can now inherit from another theme, it can “extend” another theme. This means that the theme directory will be practically empty, it will only contain the files (views, style sheets, scripts, resources etc.) that differ from the original ones. Doing so, it will be easy for you to create a fleet of themes for your different users without having to maintain a lot of different themes. For example: you can have your own home-made theme, and then a version for a company (with its logo, its style, maybe a link to its website on the footer etc.), another version for another company etc. If then you update the CSS or the global layout of your custom theme, all the themes that inherit from it will be updated automatically. Note that the inheritance is recursive: a theme can extend a theme that extends another one etc.
TranslationIn versie 3 kan een thema overerven van een ander thema, het is een uitbreiding van een ander thema. Dit betekent dat de thema-map bijna leeg is, het bevat alleen de bestanden (views, stylesheets, scripts, resources enz.) die anders zijn dan het origineel. Hierdoor kun je snel veel thema's maken voor je verschillende gebruikers zonder veel werk te krijgen aan het onderhoud van veel thema's. Je kunt een eigen thema maken en daar dan per bedrijf een variant van maken (met een ander logo, style, misschien een link naar een website in de footer enz.). Als je dan de CSS of de globale lay-out van je eigen basisthema wijzigt, dan worden alle wijzigingen geërft door de bedrijfsthema's. Je kunt onbeperkt overerven, een onderdeel van een bedrijf kan een eigen thema hebben en dan kan het bedrijfsthema  weer de basis voor het onderdeel zijn.

In versie 3 kan een thema overerven van een ander thema, het is een uitbreiding van een ander thema. Dit betekent dat de thema-map bijna leeg is, het bevat alleen de bestanden (views, stylesheets, scripts, resources enz.) die anders zijn dan het origineel. Hierdoor kun je snel veel thema's maken voor je verschillende gebruikers zonder veel werk te krijgen aan het onderhoud van veel thema's. Je kunt een eigen thema maken en daar dan per bedrijf een variant van maken (met een ander logo, style, misschien een link naar een website in de footer enz.). Als je dan de CSS of de globale lay-out van je eigen basisthema wijzigt, dan worden alle wijzigingen geërft door de bedrijfsthema's. Je kunt onbeperkt overerven, een onderdeel van een bedrijf kan een eigen thema hebben en dan kan het bedrijfsthema weer de basis voor het onderdeel zijn.