Actions

Translations

Global settings/6/nl: Difference between revisions

From LimeSurvey Manual

No edit summary
No edit summary
 
(19 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
==Algemeen==
==Algemeen==
*'''Naam website''': Stel de naam in van de enquêtesite. Deze naam wordt getoond in het overzicht van enquêtes en op het beheerpaneel.
*'''Naam website''': de naam van de enquêtesite. Deze naam wordt getoond in het overzicht van enquêtes en op het beheerpaneel.
*'''Standaardsjabloon''': Deze instelling bepaalt de sjabloon die standaard gebruikt worden voor de publieke lijst van enquêtes en voor nieuwe enquêtes of enquêtes zonder sjabloon.
*'''Standaard-thema''': Deze instelling bepaalt het thema dat  standaard gebruikt worden voor de publieke lijst van enquêtes en voor nieuwe enquêtes of enquêtes zonder thema. Je kunt ook een  eigen thema [https://manual.limesurvey.org/Theme_editor/nl gebruiken].  
*'''Administratie sjabloon''': Deze instelling bepaalt de lay-out van het LimeSurvey beheerpaneel.
{{Note|De thema's worden opgeslagen in de map ''/limesurvey/templates/''.}}
*'''Standaard HTML editor methode''': stel de methode in van de geïntegreerde HTML editor. De mogelijke waarden zijn:
*'''Voorbeeld vraaggroep en vraag aanmaken''': Indicatie of er een vraaggroep en vraag aangemaakt moet worden bij het aanmaken van een enquête.  
** ''inline'': Inline vervangen van een inputveld. Langzaam, maar gemakkelijk en gebruikersvriendelijk.
*'''Beheer-thema''': Deze instelling bepaalt de lay-out van het LimeSurvey beheerpaneel. Als je een eigen thema gebruikt, zet het dan in de map '/limesurvey/upload/admintheme/'.
** ''popup'': Toont een icoon waarmee de HTML Editor geopend wordt in een popup. Sneller, maar de HTML-code wordt wel in de broncode getoond.
*'''Tijdsverschil (in uren)''': Stel het tijdsverschil in tussen het doelgebied van de enquête, en de plaats van de server. Stel dat je een enquête houdt in Nederland, maar de server staat in New York. dan is het tijdsverschil -6 uur. Stel hier dan '-6' in om de Nederlandse tijd op de antwoorden op enquêtes weer te geven.
** ''HTML source'': Geen HTML-editor, wel html-code invoer mogelijk
*'''Vraagtype selecteren''': Kies hier voor 'Volledig selecteren' om een keuzemogelijkheid voor vragen met voorvertoning te gebruiken, of 'Beknopte keuzelijst' om alleen een selectiebox te gebruiken.
*'''Sjabloon editor:''': Bepaal de editor die gebruikt wordt bij het wijzigen van sjablonen. Kies de 'Volledig sjabloon editor' om een uitgebreide editor te krijgen (met syntax-highlighting) , of 'Eenvoudige sjabloon editor' om alleen een tekstveld te gebruiken.
*'''Tijdsverschil (in uren)''': Stel het tijdsverschil in tussen het doelgebied van de enquête, en de plaats van de server. Stel dat je een enquête houdt in Nederland, maar de server staat in New York. dan is het tijdsverschil -6 uur. Stel hier dan '-6' in om de Nederlandse tijd op de antwoorden op enquêtes weer te geven
*'''Tijdsduur sessie''': [''alleen bij gebruik database sessies'']Bepaalt de levensduur van een sessie in PHP. De maximale waarde is 65000 seconden, dat wil zeggen dat de gebruiker 65000 seconden heeft om antwoord(en) naar de server te sturen. In de normale situatie worden sessies gebaseerd op bestanden, dan bepaald de beheerder de waarde van  "session.gc_maxlifetime", "session.save_path", enz. in de PHP configuratie.  Als dit lokaal gezet wordt in de applicatie, dan kan het worden overschreven door de instelling van de webserver of andere applicaties bestandsgeoriënteerde sessies.  Zorg er ook voor dat de MySQL-instelling '''max_allowed_packet''' groot genoeg is , het kan bij een enquête best boven de 2 MB session-data komen. 
*'''IP Informatie DB API Key''': Als je een sleutel hebt voor de [http://ipinfodb.com IP-Info-DB service], stel deze dan hier in. Zo kun je (de antwoorden van) deelnemers geotaggen. Om een sleutel te krijgen moet je je [http://ipinfodb.com/register.php registeren] voor de API.
*'''Google Maps API Key''': Als je een sleutel hebt voor Google Maps, stel deze dan hier in.
*'''Google Analytics  Tracking ID''': Als je een  Tracking ID hebt voor Google Analytics, stel deze dan hier in. Je kunt dit ook per enquête instellen. De sleutel kan in sjablonen gezet worden via de tag {GOOGLE_ANALYTICS_API_KEY}. Het omliggende JavaScript kan in het sjabloon gezet worden via {GOOGLE_ANALYTICS_JAVASCRIPT}.
<div class="simplebox">[[File:help.png]] '''TIP''': Google API
# Registreer jezelf bij Google Analytics (GA): [http://www.google.com/analytics/ www.google.com/analytics/]
# Maak een  Tracking ID aan voor de site. Laat deze wijzen naar de URL tot 'index.php?'. De  Tracking ID wordt iets als UA-xxxxx. Laat GA alle pagina's monitoren, dat geeft je meer informatie.
# Ga naar de Instellingen, tab Algemeen.
# Vul de sleutel in in het bovenstaande veld (Google Analytics API Key).
# Pas optioneel het sjabloon aan als je een eigen versie gebruikt. Binnen de standaard sjablonen is de tag {GOOGLE_ANALYTICS_JAVASCRIPT} altijd aanwezig
# Activeer de enquête
# Laat de enquête uitvoeren.
# Ga naar de GA-site. Selecteer het goede account in de linkerbovenhoek (als je meerdere accounts hebt). Bekijk nu de statistieken van de enquête.</div>
*'''Google Translate API Key''': Vanaf versie 1.92 gebruikt LimeSurvey versie 2 van Google Translate. Google vraagt hier nu een financiële bijdrage voor.
Om er een sleutel voor te krijgen, log dan in op [https://code.google.com/apis/console/?api=translate deze site], en toets de URL van je site in. Bedenk dat deze functie bij elke vertaling kosten oplevert, en dat deze niet per enquête uitgezet kan worden.
*'''karakterset bij importeren/exporteren''': als je problemen hebt met het invoer- of uitvoerbestand, specificeer de karakterset die het beste past bij je systeem
*'''Gedrag menu aan zijkant''': Hier kun je het gedrag tijdens het bijwerken van enquêtes van dit menu instellen.

Latest revision as of 12:32, 11 July 2021

Message definition (Global settings)
==General==
*'''Site name''': is your survey site name. This name will appear in the survey list overview and in the administration header
*'''Default template''': This setting specifies the default design template used for the 'public list' of surveys and for new surveys or surveys using a non-existing template. If you would like to use a personalized template, read about how you can use the LimeSurvey's [https://manual.limesurvey.org/The_template_editor template editor]
{{Note|The templates are stored in '/limesurvey/templates/'.}} 
*'''Create example question group and question''': This setting specifies if an example question group and question should be created automatically after creating a new survey.
*'''Administration template''': This setting specifies the default design template used for the LimeSurvey administration. To use a customized template, add it in '/limesurvey/upload/admintheme/'
*'''Time difference (in hours)''': If your web server is in a different time zone to the location where your surveys will be based, put the difference between your server and your home time zone here. For example, I live in Australia, but I got a US web server. The web server is 14 hours behind my local time zone. So, my setting here is "+14". In other words, it adds 14 hours to the time of the web server. This setting is particularly important when surveys timestamp the responses.

Algemeen

  • Naam website: de naam van de enquêtesite. Deze naam wordt getoond in het overzicht van enquêtes en op het beheerpaneel.
  • Standaard-thema: Deze instelling bepaalt het thema dat standaard gebruikt worden voor de publieke lijst van enquêtes en voor nieuwe enquêtes of enquêtes zonder thema. Je kunt ook een eigen thema gebruiken.
De thema's worden opgeslagen in de map /limesurvey/templates/.
  • Voorbeeld vraaggroep en vraag aanmaken: Indicatie of er een vraaggroep en vraag aangemaakt moet worden bij het aanmaken van een enquête.
  • Beheer-thema: Deze instelling bepaalt de lay-out van het LimeSurvey beheerpaneel. Als je een eigen thema gebruikt, zet het dan in de map '/limesurvey/upload/admintheme/'.
  • Tijdsverschil (in uren): Stel het tijdsverschil in tussen het doelgebied van de enquête, en de plaats van de server. Stel dat je een enquête houdt in Nederland, maar de server staat in New York. dan is het tijdsverschil -6 uur. Stel hier dan '-6' in om de Nederlandse tijd op de antwoorden op enquêtes weer te geven.