Actions

Felmérés szerkezete

From LimeSurvey Manual

Revision as of 18:04, 9 October 2023 by Maren.fritz (talk | contribs) (Created page with "A LimeSurvey későbbi kiadásaiban további opciók kerültek hozzáadásra a '''Beállítások''' lapon. Most már jobban átláthatja kérdéseit és kérdéscsoportjait, h...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)  Figyelem : Felhívjuk figyelmét, hogy ez az oktatóanyag a LimeSurvey 3.xx-re vonatkozó magyarázatokat és képernyőképeket használ.Bevezetés

Amikor hozzáfér egy felméréshez, alapértelmezés szerint a Felmérés beállításai menü van kiválasztva. A Felmérés szerkezete eléréséhez kattintson a Struktúra fülre a Beállítások fül mellett:Megjelenik a felmérés aktuális szerkezete. Amint a fenti képernyőképen látható, három kérdéscsoport és négy kérdés van.

A jobb sorrend érdekében használhatja a LimeSurvey 'kérdési kódok újragenerálása funkcióját. Ez automatikusan átszámozza kérdéseit és kérdéscsoportjait:Template:Megjegyzés


Felveheti a Felmérés szerkezete menüből kérdéscsoportok és kérdések. Ha többet szeretne megtudni ezekről a lehetőségekről, olvassa tovább a következő wiki szakaszt.

Egy felmérés felépítése

A felmérés kérdésekből és kérdéscsoportokból áll', amelyek a felmérés gerincét képezik. A kérdések és kérdéscsoportok mellett egy felmérés tartalmazhatja még:

 • a fő és további felmérési nyelveket
 • kérdésattribútumokat
 • válaszokat
 • részkérdéseket
 • alapértelmezett válaszokat
 • értékeléseket
 • kvóta
 • kvótatagok
 • kvóta nyelvi beállításai
 • felmérés felhasználói és jogosultságaik
 • felmérés-specifikus beállítások


A fent említettek mindegyike megtalálható egy .lsa és/vagy .lss fájlban. Ezek a fájltípusok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy könnyen importálhassanak és exportáljanak felméréseket a LimeSurvey-telepítésükbe, illetve onnan.

A különböző beállításokat, például témákat, felmérés résztvevőinek táblázatait, erőforrásait vagy címkekészleteit külön kell exportálni, majd egy másik felmérésbe importálni.


  Figyelem : Kérjük, vegye figyelembe, hogy minden kérdés egy kérdéscsoporthoz kapcsolódik. Ez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy kérdéseket adhasson a felméréshez, először fel kell vennie egy kérdéscsoportot


Kérdéscsoportok

Mielőtt kérdéseket adna hozzá egy felméréshez, létre kell hoznia legalább egy kérdéscsoportot. Ezután az összes új kérdése hozzáadódik ehhez a kérdéscsoporthoz.

Ha többet szeretne megtudni a kérdéscsoportokról, olvassa el bevezetés a kérdéscsoportokról.

Kérdések

Miután létrehozott egy kérdéscsoportot, megkezdheti a kérdések hozzáadását. A felmérésben használható kérdéstípusok gyors ellenőrzéséhez olvassa tovább a következő wikioldalt.

Ha többet szeretne megtudni a kérdésmezőkről, olvassa el a bevezetőt a kérdésekről

Kérdések és kérdéscsoportok átrendezése

A LimeSurvey 3-ban kissé megváltozott az a rendszer, amelyen keresztül módosítja a kérdések és kérdéscsoportok sorrendjét.

A LimeSurvey 2-ben a Kérdés gombra kell kattintania, hogy elérje a felmérés kezdőlapját, és válassza ki a Kérdésszervező opciót. Ezután a következő oldal töltődik be:Innen frissítheti az összes kérdés és kérdéscsoport sorrendjét, vagy áthelyezhet néhány kérdést egyik csoportból a másikba. A kérdések és/vagy kérdéscsoportok átrendezésének megkezdéséhez kattintson mindegyikre, és húzza őket a kívánt helyre.
A LimeSurvey 3-ban (korai kiadások) a Felmérés szerkezete menüből módosíthatja a kérdések és a kérdéscsoportok sorrendjét. Miután elérte, kattintson a kérdés (csoport) neve előtt található háromsoros szimbólumra, és húzza a kívánt helyre.  Figyelem : A kérdések az "átrendezési panelen" beállított sorrendnek megfelelően jelennek meg. A körülmények azonban megakadályozhatják a kérdések átrendezését. Ebben az esetben először törölnie kell vagy módosítania kell a vonatkozó feltételeket.

A LimeSurvey későbbi kiadásaiban további opciók kerültek hozzáadásra a Beállítások lapon. Most már jobban átláthatja kérdéseit és kérdéscsoportjait, ha megnyitja a Kérdések és kérdéscsoportok átrendezése panelt. A fent leírthoz hasonló fogd és vidd rendszer lehetővé teszi a kérdés és a csoport sorrendjének megváltoztatását.