Actions

Difference between revisions of "Reorder questions and question groups/nl"

From LimeSurvey Manual

(Created page with "{{Alert|title=Attentie|text=De vragen worden getoond in de volgorde die is ingesteld. Door een conditie kan een andere volgorde soms niet mogelijk zijn.}}")
 
(10 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 29: Line 29:
  
  
=Reordering questions=
+
=Volgorde vragen wijzigen=
  
  
To change the order of a question, click on it and drag it to the new location. It can be a place located either within the question group it already belongs to or within another question group.  
+
Om de volgorde van een vraag te wijzigen, klikt je op de vraag en sleep je deze naar de nieuwe locatie. Het kan een plaats zijn in dezelfde of binnen een andere vraaggroep.  
  
  
Line 38: Line 38:
  
  
In this example, the position of question "Gender" was changed:
+
In dit voorbeeld is de vraag "Gender (Geslacht)" verplaatst:
  
  
Line 44: Line 44:
  
  
{{Hint|Text=Play with the '''Collapse all''' and '''Expand all''' buttons to get a better visualization of the survey questions. You may also use the arrow located right next to the name of the question group to expand or collapse only certain question groups.}}
+
{{Hint|Text=Met de knoppen '''Alles inklappen''' en '''Alles uitklappen''' kun je een beter zicht op de vragen krijgen. Je kunt ook het pijltje  naast de naam van de vraaggroep gebruiken om alleen bepaalde vraaggroepen in of uit te klappen.}}
  
=Reordering question groups=
+
=Volgorde vraaggroepen wijzigen=
  
  
To start reordering question groups, click on the group and drag it to the desired position:
+
Als u een vraaggroep wilt verplaatsen, klik je op de vraaggroep en sleep je deze naar de gewenste plaats:
  
  
Line 55: Line 55:
  
  
In our example, the position of group "Single choice question" was changed:
+
In het voorbeeld is de vraaggroep "Single choice question (Enkele keuzevraag)" verplaatst:
  
  
Line 61: Line 61:
  
  
{{Hint|Text=Use the '''Collapse all''' button located next to the green tip box to better visualize the groups used within your survey.}}
+
{{Hint|Text=Gebruik de knop '''Alles inklappen''' naast het vak met de  tip om de groepen in de enquête beter weer te geven.}}
  
  
Line 67: Line 67:
  
  
You can also change the order of the questions and question groups from the ''Survey Structure'' located under the '''Structure tab'''. Once accessed, click on the three-lines symbol that is located in front of the question (group) name and start dragging it to the desired position.
+
Je kunt via het zij-menu '''Structuur''' de volgorde van de vragen en vraaggroepen aanpassen. Klik daar op het symbool met drie lijnen voor de vraag(groep) en sleep het naar de gewenste positie.
 
   
 
   
  
Line 73: Line 73:
  
  
{{Alert|title=Attention|text=Questions are displayed according to the order you set from the "reordering panel". However, conditions might prevent the reordering of the questions. In this case, you will have to delete or change the respective conditions first.}}
+
{{Alert|title=Attentie|text=De vragen worden getoond in de volgorde die is ingesteld. Door een conditie kan een andere volgorde soms niet mogelijk zijn.}}

Latest revision as of 19:49, 26 November 2018

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎日本語


Help.pngOm te zien hoe je de volgorde van de vragen en vraaggroepen in LimeSurvey 2 en in vroege releases van LimeSurvey 3 kunt wijzigen, klik je hier.


Inleiding

Als je de volgorde van vragen en / of vraaggroepen wilt aanpassen, ga dan naar het tabblad Instellingen en klik op de knop Vraag/vraaggroep verplaatsen:


Reoreder questions panel button.png


De volgende pagina wordt getoond:


Save when reordering questions.png


De vraaggroepen worden standaard uitgeklapt weergegeven.

Zoals onderstreept in het bovenstaande screenshot, moet je de wijzigingen na het slepen nog wel opslaan met een van de knoppen Bewaar.

Help.pngLet op: je kunt nog steeds vragen opnieuw ordenen door de optie slepen en neerzetten te gebruiken voor vragen en vraaggroepen die worden vermeld onder het tabblad Structuur. Meer informatie over een alternatieve methode.


Volgorde vragen wijzigen

Om de volgorde van een vraag te wijzigen, klikt je op de vraag en sleep je deze naar de nieuwe locatie. Het kan een plaats zijn in dezelfde of binnen een andere vraaggroep.


Reorder question 1.png


In dit voorbeeld is de vraag "Gender (Geslacht)" verplaatst:


Reorder question 2.png


Notice.png
 Hint: Met de knoppen Alles inklappen en Alles uitklappen kun je een beter zicht op de vragen krijgen. Je kunt ook het pijltje naast de naam van de vraaggroep gebruiken om alleen bepaalde vraaggroepen in of uit te klappen.


Volgorde vraaggroepen wijzigen

Als u een vraaggroep wilt verplaatsen, klik je op de vraaggroep en sleep je deze naar de gewenste plaats:


Reorder qgroups 1.png


In het voorbeeld is de vraaggroep "Single choice question (Enkele keuzevraag)" verplaatst:


Reorder qgroups 2.png


Notice.png
 Hint: Gebruik de knop Alles inklappen naast het vak met de tip om de groepen in de enquête beter weer te geven.


Alternatieve methode

Je kunt via het zij-menu Structuur de volgorde van de vragen en vraaggroepen aanpassen. Klik daar op het symbool met drie lijnen voor de vraag(groep) en sleep het naar de gewenste positie.


Reorder-question.png


Important.png
  Attentie : De vragen worden getoond in de volgorde die is ingesteld. Door een conditie kan een andere volgorde soms niet mogelijk zijn.