Actions

Snelle vertaling

From LimeSurvey Manual

Revision as of 18:45, 20 March 2019 by FuzzyBot (talk | contribs) (Updating to match new version of source page)
Other languages:
English • ‎日本語 • ‎NederlandsAlgemeen

LimeSurvey bevat een ingebouwde functie die het snel en eenvoudig vertalen van een enquête mogelijk maakt. Deze functie is ontworpen om het voor iemand gemakkelijk te maken om een ​​enquête uit de standaardtaal te vertalen naar een specifieke doeltaal.


Help.pngCheck our quick guide on multilingual surveys to better understand how the in-built LimeSurvey translation tools work.


Vereisten

Voor toegang tot deze functie moet de enquête ten minste één extra taal hebben. Voeg dus in de algemene instellingen van de enquête de gewenste additionele taal toe.


Add additional languages.png


Standaard is deze functie toegankelijk via het toolmenu in de enquête toolbar. Om dit in te schakelen voor een specifieke gebruiker (zonder hem/haar algemene machtigingen te geven), doorloop je de volgende stappen:

  1. Zorg dat elke vertaler in Gebruikersbeheer bekend is.
  2. Ga naar de "lokale" enquête-rechten, selecteer de gewenste gebruikers en geef hun de benodigde gebruikersrechten voor "Snelle vertaling".


Quick-translation permissions for users.png


Snel vertalen van een enquête

Na het doen van deze stappen kun je de enquête (laten) vertalen:


Quick-translation - location.png


  1. Klik in het menu "Hulpmiddelen" op de knop "Snel vertalen".
  2. Je krijgt nu een scherm met een afzonderlijk tabblad voor elk type enquête-inhoud, bijvoorbeeld "Titel en beschrijving enquête", "Welkomst- en eindtekst" enz. Voer de vertaling voor elk inhoudstype uit en zorg ervoor dat je op de knop Opslaan drukt om de wijzigingen te verwerken.


Sondaj - quick translation example.png

Automatisch vertalen

De functie "Automatisch vertalen" maakt gebruik van de webservice van Google voor automatische vertaling. Je moet in de Algemene instellingen de Google Translate API Key invoeren om toegang te krijgen tot deze functie. Google rekent momenteel $20 US per 1 miljoen tekens die ter vertaling zijn aangeboden.


Problemen oplossen

Klacht: Bij het opslaan worden niet alle vertalingen opgeslagen.

Mogelijke oplossing: Bij grote enquêtes kan het aantal variabelen dat naar de server wordt verzonden groter zijn dan 1000. PHP staat er standaard maximaal 1000 toe, alle variabelen boven de eerste 1000 worden genegeerd. Je moet je PHP-configuratie aanpassen en de variabele 'max_input_vars' instellen op een hogere waarde, probeer 5000 of 10000. Als je niet begrijpt wat je moet doen, neem dan contact op met je serverbeheerder met deze informatie!