Actions

QS

Difference between revisions of "Em validation sq/nl"

From LimeSurvey Manual

(Created page with "Deze vergelijking wordt gebruikt om elke subvraag afzonderlijk te valideren. Als de invoer van een subvraag niet voldoet, dan wordt de achtergrondkleur roze (gebruik van de ...")
(Created page with "Stel je hebt een vraag met meerdere korte teksten en je wilt e-mailadressen verzamelen. Je zou een reguliere expressie kunnen gebruiken om de syntax te valideren, maar dat be...")
Line 16: Line 16:
 
'''Voorbeelden'''
 
'''Voorbeelden'''
  
Say you have a multiple short text question and you want to collect email addressesYou could use the regular expression validator to make sure the email address has proper syntax, but that doesn't guarantee that the domain name exists. You could add a function to [[Expression Manager|Expression Manager]] called ''validateEmail()'' which uses DNS lookup service to validate the existence of the domain.
+
Stel je hebt een vraag met meerdere korte teksten en je wilt e-mailadressen verzamelenJe zou een reguliere expressie kunnen gebruiken om de syntax te valideren, maar dat betekent dan niet dat de domeinnaam bestaat. Je kunt een functie toevoegen aan [[Expression Manager/nl|Expressie beheer]] met de naam ''validateEmail()'' die de  DNS lookup service gebruikt om het bestaan van het domein te controleren.
  
 
Nog een voorbeeld, je wilt alleen veelvouden van 3 toestaan, de vergelijking wordt dan:
 
Nog een voorbeeld, je wilt alleen veelvouden van 3 toestaan, de vergelijking wordt dan:

Revision as of 15:36, 26 August 2013

Other languages:
English • ‎Nederlands • ‎français • ‎日本語


Subvraag validatie vergelijking (em_validation_sq)

Notice.png
 Tip: De functie is beschikbaar vanaf versie 1.92


Beschrijving

Deze vergelijking wordt gebruikt om elke subvraag afzonderlijk te valideren. Als de invoer van een subvraag niet voldoet, dan wordt de achtergrondkleur roze (gebruik van de .em_sq_fn_validation CSS style) om de fout te markeren. Dit is een aanvulling op de normale reguliere expressie validatie.

Geldige waarden

De vergelijking gebruikt de syntax die beschreven is in de Expressie Beheer, zonder de omringende accolades.

Voorbeelden

Stel je hebt een vraag met meerdere korte teksten en je wilt e-mailadressen verzamelen. Je zou een reguliere expressie kunnen gebruiken om de syntax te valideren, maar dat betekent dan niet dat de domeinnaam bestaat. Je kunt een functie toevoegen aan Expressie beheer met de naam validateEmail() die de DNS lookup service gebruikt om het bestaan van het domein te controleren.

Nog een voorbeeld, je wilt alleen veelvouden van 3 toestaan, de vergelijking wordt dan:

(this / 3) == floor(this/3)

De gereserveerde variabele this wordt automatisch vervangen door een referentie naar het actieve invoerveld.