Actions

QS

QS: A tömbszűrő kizárása

From LimeSurvey Manual

Revision as of 07:50, 10 October 2023 by Maren.fritz (talk | contribs) (Created page with "Kategória:KérdésbeállításokKategória:Kérdéslogikai beállítások")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)


Tömbkizárási szűrő (tömb_szűrő_kizárása)

Leírás

A Tömbszűrő kizárása beállítás lehetővé teszi bármely feleletválasztós kérdés használatával kiválaszthatja vagy beállíthatja, hogy mely válaszok jelenjenek meg a következő listában, tömbben vagy feleletválasztós kérdésben.

A következő kérdések bármilyen tömbkérdéstípusra szűrhetők, beleértve:
  • Többszörös választási lehetőség
  • Többszörös választási lehetőség megjegyzésekkel
  • Többszörös rövid szöveg
  • Többszörös numerikus
  • Tömb (5 pont, 10 pont, Igen/Nem/Ismeretlen, Növelés/Azonos/Csökkentés, Oszlop szerint)
  • Tömb (Kettős léptékű, Szöveg, Számok)
  • Rangsorolás

Továbbá az ilyen típusú kérdések mindegyike szűrhető.

Az egyetlen kivétel a "Tömb oszloponként", amely képes szűrni más kérdéseket, de nem szűrhető.

Hogyan kell beállítani'

Írja be a több opciós kérdés kérdéskódját az éppen szerkesztett kérdés tömbkizárási szűrő mezőjébe. Az adott kérdés információforrásaként szolgál az aktuális kérdéshez, az előző kérdés nem kiválasztott válaszait lekérjük és az aktuális kérdés válaszlehetőségeiként használják fel. Például, ha a forrás több opciós kérdéskódja "Q1", írja be a "Q1" szót a "Tömbkizárási szűrő" mezőbe a válaszok szűrési folyamatának elindításához. Csak azok a válaszlehetőségek jelennek meg a kérdésben, amelyek az 1. kérdésben NEM vannak kiválasztva.

Ha további kérdéseket szeretne kiszűrni ezzel az opcióval, írja be a kérdéskódokat a pontosvesszővel (;) elválasztott mezőbe.
  Az első kérdésben használt alkérdéskódoknak egybe kell esnie a második kérdésben szereplő alkérdéskódokkal. Ellenkező esetben a 'tömbkizárási szűrő funkció nem szűri az első kérdésre adott válaszokat. Tekintse meg az alábbi példát, hogy jobban megértse, hogyan működik az egész rendszer.


Lépcsőzetes'

A kiválasztott opciók kaszkádban jeleníthetők meg. Ez azt jelenti, hogy kiválaszthat egy kérdést, amely egy másik kérdést szűr, amelyik egy másik kérdést szűr, és így tovább.

Példa

Nézzük együtt az alábbi példát:A fenti képernyőképen két kérdést kaptunk. Az első egy „többszörös választásos” kérdéstípus, míg a második egy „feleletválasztós megjegyzésekkel” kérdéstípus. Az első kérdésben megadott válaszok ki lesznek zárva a másodikból. Például, ha kiválasztja a ComfortUpdate opciót (amelynek az alkérdés kódja 'SQ1') és a Plugin opciót ('SQ4'), akkor az 'SQ1' és 'SQ4' alkérdés-megfelelők ki lesznek zárva a második kérdésből. Képernyőképenken azt láthatjuk, hogy csak az első kérdésben a ki nem választott, a másodikban megjelenített opciókat.

Ez a példa letölthető a következő linkről: Limesurvey_group_array_filter_exclude.zip. Importálja ezt a kérdéscsoportot a LimeSurvey telepítésébe.


Kategória:KérdésbeállításokKategória:Kérdéslogikai beállítások