Actions

Меню Анкета

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Survey menu and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎Tiếng Việt • ‎dansk • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎magyar • ‎polski • ‎română • ‎slovenščina • ‎български • ‎日本語

Въведение

В раздела Настройки ще намерите Настройки на анкетата' и Меню на анкетата. Тази секция на wiki ще покрие Менюто на анкетата.


Survey menu options settings tab.png


Файл:help.png За да разберете за опциите за проучване, щракнете върху следната връзка.

Списък с въпроси

За да видите списък с вашите въпроси, щракнете върху Списък с въпроси. Списък с въпроси от анкетата ще се покаже в таблица с бутони за бързи действия в последната колона.

За повече подробности прочетете нашата wiki страница за тази опция.

Списък на групи

За да видите списък с вашите групи въпроси в анкетата, щракнете върху Списък с групи въпроси. Всички групи са показани в таблица.

За повече подробности прочетете следната wiki страница.

Пренареждане на въпроси и групи въпроси

За да получите преглед на цялостната структура на вашата анкета, щракнете върху Пренареждане на въпроси/групи въпроси. Това ви позволява да пренареждате въпроси и групи въпроси.

За повече подробности прочетете нашата wiki страница за тази опция.

Участници в проучването

Може да искате да поканите конкретна група да участва във вашето проучване, за да следите кой е попълнил проучването и кой не, и да гарантирате, че всеки човек може да участва само веднъж. За да направите това, щракнете върху Участници в анкетата и добавете само тези лица, които желаете да попълнят анкетата..

За по-задълбочено представяне на тази функционалност отворете следващата връзка.

Квоти

Квотата се използва за задаване на ограничение за отговорите от определени групи хора в активно проучване. Някои общи атрибути, използвани при дефинирането на квоти, са неща като пол, възраст, раса, провинция/щат. Квота може да се добави чрез щракване върху Добавяне на нова квота в дясната част на прозореца.

За повече подробности отворете следната връзка за квоти и тяхното използване.

Оценки

LimeSurvey съдържа функция, която позволява на администратора на анкетата да създава „оценки“ на анкетата за участниците – дори за многоезични анкети. Оценките са правила, които оценяват отговорите на анкета веднага след изпращането й, показвайки текстови блокове на участника в анкетата (въз основа на тази оценка). !Н! За повече подробности относно използването му проверете нашата wiki страница за него.

Разрешения за проучване

В някои случаи администраторът може да не иска да даде на потребител (напр. преводач) глобални права за достъп до повече от едно проучване. Ето защо беше създаден панелът за разрешения за проучване - за да се улесни разпределянето на разрешения за различни потребители, без да е необходимо да се използва глобалната система за разрешения. За да научите повече за глобалните разрешения и разрешенията за проучване, отворете следния уики раздел.

За повече подробности относно разрешенията за проучване и тяхното използване щракнете върху следната връзка.

Имейл шаблони

!Н! 

Имейл шаблоните се използват за изпращане на персонализирани покани, напомняния, потвърждения и имейли за регистрация до участниците в анкетата (от таблицата с участниците в анкетата). Можете също да редактирате стандартните основни (или подробни) администраторски известия, които се изпращат до администратора(ите) на проучването.

За повече информация посетете wiki секцията, посветена на имейл шаблони.

Интеграция на панела

Можете да настроите кои допълнителни URL параметри да бъдат приети от вашето проучване (тези параметри ще бъдат прикачени към началния URL адрес на проучването).

За повече подробности вижте wiki раздела за интегриране на панел.

Ресурси

Тук можете да управлявате снимки и медийни файлове, които са качени в HTML редактора.

За повече подробности вижте нашата wiki секция относно как да използвате външни ресурси във вашата анкета.

Прости плъгини

Important.png  Внимание : В процес на разработка


За повече подробности вижте wiki раздела в менюто на приставките.