Actions

Bemutatás

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Presentation and the translation is 100% complete.

Bevezetés

Itt szerkesztheti felmérése prezentációval és navigációval kapcsolatos beállításait. Ezek a változások hatással vannak arra, hogy a felmérés hogyan jelenik meg a felmérés résztvevői számára. Például kiválaszthatja, hogy a kérdőív elején megjelenjen a kérdések száma, egy folyamatjelző sáv, vagy a felmérés befejezése után a felmérés aktuális statisztikája, ....

A prezentációs panel eléréséhez lépjen a felmérés kezdőlapjára, és a Beállítások lapon válassza a Prezentáció lehetőséget.


Különböző opcióknak van megfelelő opciója a Prezentáció panelen a globális beállításokból. Ennek eredményeként előfordulhat, hogy egyes funkciók nem választhatók ki, ha már deaktiválták/aktiválták őket a LImeSurvey telepítésének globális beállítások részében. 'A globális beállítások felülírják a felmérés beállításait'. Felhívjuk figyelmét, hogy csak a kiemelt rendszergazdák férhetnek hozzá a globális beállításokhoz.


Prezentációs panel

Ezen a panelen a következő lehetőségek találhatók:Navigáció késleltetése (másodperc)

Megmutatja, hogy hány másodperccel az előző, következő és elküldés gomb engedélyezése előtt. Ha nincs megadva, az opció az alapértelmezett értéket fogja használni, amely "0" (másodperc).

Kérdésindex megjelenítése / Ugrás engedélyezése

A kérdőívben megjeleníthető egy kérdésindex, ha ez a funkció engedélyezve van, így a felhasználó egyik kérdéscsoportból a másikba ugorhat. A következők közül választhat:

  • Letiltva : Ha ez az opció be van jelölve, akkor nem jelenik meg index a felmérésben;
  • Inkrementális : Ha ez az opció be van jelölve, a kérdéscsoportok fokozatosan jelennek meg a felmérés oldalon található index menüben. Csak azokra a kérdéscsoportokra szabad "ugrani", amelyeket korábban meglátogatott/elért;
  • Teljes : A kérdéscsoportról a kérdéscsoportra ugrás az index menün keresztül engedélyezett.

Csoportnév és/vagy csoportleírás megjelenítése

A felmérés megmutatja a felmérésben résztvevőknek a kérdéscsoportok nevét és/vagy csoportleírásait.

Kérdésszám és/vagy kód megjelenítése

Mit kell megjeleníteni a felmérésben résztvevőknek - a kérdés számát és/vagy a kérdés kódját, mindkettőt vagy egyiket sem. A kérdések száma abban a pillanatban jelenik meg, amikor egy résztvevő el kívánja indítani a felmérést, míg a kérdés kódja minden kérdőív mellett megjelenik.

A "Nincs válasz" megjelenítése

Ha egy választógombon vagy egy szerkeszthető válaszokat tartalmazó kérdéstípuson (pl.: lista és tömbkérdések) be van kapcsolva a Nincs válasz' beállítás, és az is nem kötelező, minden alkérdésnél megjelenik egy további "Nincs válasz" bejegyzés. Így a résztvevők dönthetnek úgy, hogy nem válaszolnak az adott kérdésre/alkérdésre. Felmérés adminisztrátoraként a következő két lehetőség közül választhat:

  • Be : Ha ezt az opciót választja, a résztvevők választhatják a "nincs válasz" opciót, ha nem kötelező kérdésre kell választ adni.
  • Ki : Ha kiválasztja, a „nincs válasz” opció nem jelenik meg lehetséges válaszként egyetlen nem kötelező kérdésre sem.


Ha a szuper-adminisztrátor a "Nincs válasz" opciót választja (a globális beállítások-ból), a helyi Nincs válasz' A felmérés mező nem választható ki, mert a globális beállítások felülmúlják a felmérési beállításokat (idem az "Off" esethez). Annak érdekében, hogy szabadságot biztosítson felmérési adminisztrátorainak, a kiemelt rendszergazdának a Kiválasztható lehetőséget kell választania a LimeSurvey telepítésének globális beállításai közül a Nincs válasz' opciónál.


Mutasd "X kérdés van ebben a felmérésben

Megjeleníti a felmérésben szereplő kérdések teljes számát.

Üdvözlő képernyő megjelenítése

Ha ki van kapcsolva, a üdvözlő szöveges üzenet többé nem jelenik meg a felmérés elején.

Navigáció visszafelé engedélyezése

Ha engedélyezve van, a felhasználók visszafelé navigálhatnak, és módosíthatják korábbi válaszaikat.

.

Képernyő-billentyűzet megjelenítése

Ha be van kapcsolva, egy képernyő-billentyűzet jelenik meg, amikor olyan kérdéseket válaszol meg, amelyekhez információ beírása szükséges.

Előrehaladás sáv megjelenítése

A felmérés résztvevőinek egy folyamatjelző sávot jelenít meg, amely kiemeli, hogy a felmérés mekkora része fejeződött be, és mennyi van még hátra.

A résztvevők kinyomtathatják a válaszokat

Ha be van kapcsolva, a felmérés résztvevői a felmérés végén választhatnak, hogy kinyomtatják válaszaikat.

Nyilvános statisztikák

A felmérés végén megjelenik egy link az aktuális felmérési statisztikák készletére, ha ez az opció engedélyezve van.

Grafikonok megjelenítése a nyilvános statisztikákban

Ha engedélyezve van, a felmérés végén a grafikonok is megjelennek a nyilvános statisztikákban. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a „Nyilvános statisztika opciót” engedélyezni kell, hogy a felmérés résztvevői lássák a grafikonokat a nyilvános statisztikákban.

URL automatikus betöltése, ha a felmérés befejeződött

A végső URL a felmérés befejezése után átirányító hivatkozássá válik, ha ez az opció be van kapcsolva.