Actions

Melding & data

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page Notifications & data and the translation is 100% complete.

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎日本語


Inleiding

In dit paneel kun je instellen of het tijdsgebruik van de respondent moet worden geregistreerd. Je kunt daarnaast ook de gebruikte URL om de enquête in te vullen en het gebruikte IP-adres laten registreren om zo een uitgebreidere analyse van de gegevens mogelijk te maken. Je kunt ook Google Analytics gebruiken door hier het tracking-id te registreren.

Om dit paneel te krijgen klik je op de bijbehorende tab in het menu van de enquête.


Survey menu - data management.png


Paneel Instellingen meldingen en datamanagement

De beschikbare opties:


Notification and data management settings.png


Datestamp

Schakel dit in als je de tijd waarop de antwoorden zijn verzonden wilt vastleggen.

IP-adres opslaan

Indien ingeschakeld wordt het IP-adres opgeslagen bij het opslaan van de antwoorden.

Verwijzer-URL opslaan

Indien ingeschakeld wordt de verwijzer-URL opgeslagen bij het opslaan van de antwoorden.

Tijdmetingen opslaan

Indien ingeschakeld wordt de door de deelnemer gebruikte tijd per pagina van de enquête opgeslagen.

Beoordelingsmode aanzetten

Je kunt hiermee het beoordelen van de enquête aan- en uitzetten.

Deelnemer mag opslaan en later hervatten

De deelnemer kan dus de enquête opslaan en later de antwoorden aanvullen. Dit is bedoeld voor een openbare enquête of een anonieme enquête. Als het een enquête met toegangscodes is die niet anoniem is dan kun je vermoedelijk beter de optie persistent opslaan van antwoorden gebaseerd op toegangscodes inschakelen.

E-mail basis/gedetailleerde bevestiging naar

Je kunt notificaties (meldingen) sturen dat er een deelnemer een enquête heeft ingezonden. Je kunt het sjabloon van deze e-mails wijzigen. Je kunt meerdere e-mailadressen opgeven door ze te scheiden met een puntkomma (;) (voorbeelden "yourname@test.com; myname@test.com;hisname@test.com" of (met placeholders) "yourname@test.com;{QUESTION.shown};{TOKEN:EMAIL}").

Gebruik {ADMINEMAIL} als je een e-mail naar de enquête-beheerder wilt e-mailen. Er zijn meerdere manieren om een e-mailadres in te voeren:
 1. Een e-mailadres invoeren.
 2. Een SGQA-code invoeren, de respons wordt dan verzonden naar wat als antwoord (een e-mailadres) is ingevuld op die vraag (gebruik het formaat {QUESTION.shown}, net zoals je informatie van een voorafgaande vraag zou gebruiken).
 3. Een Token-code (als je enquête niet anoniem is), de respons wordt dan gestuurd naar een e-mailadres dat uit het tokenveld wordt gelezen (gebruik het formaat {TOKEN:EMAIL} of het formaat {TOKEN:ATTRIBUTE_1}, net zoals je anders informatie uit de tokentabel zou gebruiken).


Google Analytics instellingen

Gebruik Google Analytics als je nog meer informatie wilt hebben.De opties zijn:

  • Geen: Google Analytics niet gebruiken.
  • Gebruik onderstaande instellingen: bij deze optie kan de eigenaar het Google Analytics Tracking ID registreren dat alleen voor deze enquête wordt gebruikt. Je kunt dan ook de stijl selecteren:
   • Niet gebruiken - {GOOGLE_ANALYTICS_JAVASCRIPT} is een lege string
   • Standaard - {GOOGLE_ANALYTICS_JAVASCRIPT} gebruikt de standaard Google Analytics code, met de Google Analytics Key.
   • SurveyName-[SID]/GroupName - {GOOGLE_ANALYTICS_JAVASCRIPT} bevat aangepaste Google Analytics code om de URL te loggen als {SURVEYNAME}-[{SID}]/{GROUPNAME}. Dit kan handig zijn als je de wijze van navigeren in de enquête wilt bekijken of de bestede tijd per pagina of het aantal keren dat een deelnemer op een pagina afhaakt met het invullen van de enquête.
  • Gebruik algemene instellingen: Indien geselecteerd wordt het Google Analytics Tracking ID gebruikt dat is vastgelegd in de algemene instellingen, kies daarna de stijl.


Google Analytics Tracking ID voor deze enquête: Maakt integratie met Google Analytics mogelijk. Het tracking-ID kan in een sjabloon gebruikt worden met {GOOGLE_ANALYTICS_API_KEY}. De verwachte en volledige JavaScript (inclusief de key) kun je daar toevoegen met {GOOGLE_ANALYTICS_JAVASCRIPT}.


Help.pngMeer informatie over Google API in LimeSurvey.