Actions

Splošne nastavitve

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page General settings and the translation is 100% complete.


Uvod

Plošča s splošnimi nastavitvami ankete vam omogoča urejanje osnovnih informacij o anketi, kot so lastnik ankete, e-pošta skrbnika in predloga, uporabljena v anketi.


Za dostop do splošnih nastavitev kliknite zavihek Nastavitve in kliknite Splošne nastavitve.


Datoteka:Survey_settings_General_settings.png

Plošča s splošnimi nastavitvami

Na plošči s splošnimi nastavitvami lahko urejate naslednje:Osnovni jezik

Glavni jezik ankete. Osnovni jezik ustreza privzetemu jeziku spletnega mesta. Slednje lahko super-skrbnik spremeni v globalnih nastavitvah vaše namestitve LimeSurvey.

Dodatni jeziki

V anketo lahko dodate več jezikov. Ta možnost je pomembna, če želite ustvariti večjezične ankete. Na primer, če želite za anketo uporabiti angleščino, nemščino in romunščino, dodajte romunščino in nemščino kot dodatna jezika (če je angleščina že privzeti/osnovni jezik). Seznam razpoložljivih jezikov lahko skrajša skrbnik LimeSurvey v Globalne nastavitve LimeSurvey.

Lastnik ankete

Ko skrbnik ankete izbere lastnika ankete, ima lastnik ankete vsa dovoljenja, povezana z zadevno anketo: dovoljenja ankete (wiki povezava).

Administrator

Ime skrbnika.

E-pošta skrbnika

E-pošta skrbnika ankete.

Template:Opomba

Datoteka:help.png Mnogi strežniki SMTP ponudnikov gostovanja sprejemajo samo e-pošto, katerih naslov »Od:« je na lokalni domeni. Vsa e-poštna sporočila, ki niso v skladu s tem pravilom, so tiho zavržena, brez vidnega sporočila o napaki. Če se vam to zgodi, se prepričajte, da v polju »E-pošta skrbnika« uporabljate e-poštni naslov ponudnika. Posredovanje e-pošte lahko nastavite tudi na strani ponudnika, tako da se vsa tam poslana sporočila posredujejo na vaš želeni naslov.

Zavrnjena e-pošta

To je e-poštni naslov, na katerega bodo poslana e-poštna sporočila z obvestili o napakah pri dostavi (zavrnjena e-poštna sporočila).

Datoteka:help.png Zavrnjeno e-poštno sporočilo je elektronsko e-poštno sporočilo, ki je vrnjeno pošiljatelju iz različnih razlogov (npr. neveljaven naslov, začasno nedosegljiv poštni strežnik, poln prejemnikov nabiralnik itd.).

Template:Opomba

Faks na

To polje se uporablja za podajanje številke faksa v "natisljivi anketi" - tj., ko želite nekomu poslati tiskano kopijo, ker on ali ona ne more uporabiti spletne ankete.

Skupina

Izberite skupino anket (New in 3.0 ), v katero želite dodati novo ustvarjeno anketo.


Oblika

Omogoča vam, da izberete način, kako bodo vprašanja prikazana anketirancem. Na voljo so tri možnosti:

  • Vprašanje za vprašanjem : vprašanja bodo prikazana eno za drugim (eno vprašanje na stran). Če je izbrana ta možnost, bosta med izpolnjevanjem ankete prikazani ločeni "dobrodošla" in "končna" stran.
  • Skupina po skupini : Vsaka stran z anketo bo prikazala skupino vprašanj. Poleg tega bosta med izpolnjevanjem ankete še vedno prikazani ločeni »pozdravna« stran in »končna« stran, kot v anketah »Vprašanje za vprašanje«.
  • Vse v enem : če je izbrano, vse strani bodo prikazani na eni strani. Če izberete to možnost, ne obstajajo ločene strani za "dobrodošli" in "končni" strani - vse bodo prikazane na isti strani, skupaj z vprašanji.

Predloga

Želeno predlogo lahko izberete na spustnem seznamu. Privzeta predloga je preprosta, a funkcionalna. Več informacij o ustvarjanju lastnih predlog je na voljo tukaj.