Actions

Általános beállítások

From LimeSurvey Manual

This page is a translated version of the page General settings and the translation is 100% complete.


Bevezetés

A felmérés általános beállítási paneljén szerkesztheti az alapvető felmérési információkat, például a felmérés tulajdonosát, a rendszergazda e-mail címét és a felmérésben használt sablont.


Az Általános beállítások eléréséhez kattintson a Beállítások fülre, majd az Általános beállítások menüpontra.


Általános beállítások panel

Az általános beállítások panelen a következők szerkeszthetők:Alapnyelv

A felmérés fő nyelve. Az alapnyelv megfelel a alapértelmezett webhelynyelvnek. Ez utóbbit a LimeSurvey telepítésének globális beállításaiból módosíthatja egy kiemelt rendszergazda.

További nyelvek

További nyelvek is hozzáadhatók felméréséhez. Ez a lehetőség akkor fontos, ha többnyelvű felméréseket szeretne létrehozni. Ha például az angolt, a németet és a románt szeretné használni a felméréshez, adja hozzá a románt és a németet további nyelvként (ha már az angol az alapértelmezett/alapnyelv). Az elérhető nyelvek listáját a LimeSurvey adminisztrátora csökkentheti a LimeSurvey globális beállításai menüpontban.

A felmérés tulajdonosa

Amikor a felmérés adminisztrátora kiválasztja a felmérés tulajdonosát, a felmérés tulajdonosa rendelkezik az adott felméréshez társított összes jogosultsággal: felmérés engedélyei (wikilink).

Rendszergazda

Az adminisztrátor neve.

Adminisztrátori e-mail

A felmérés adminisztrátorának e-mailje.

Template:Megjegyzés

Sok tárhelyszolgáltató SMTP-szervere csak azokat az e-maileket fogadja el, amelyek „Feladó:” címe egy helyi tartományban található. Minden olyan e-mailt, amely nem felel meg ennek a szabálynak, a rendszer csendben, látható hibaüzenet nélkül eldobja. Ha ez megtörténik Önnel, győződjön meg arról, hogy szolgáltató alapú e-mail címet használ az „Admin email” mezőben. Beállíthatja az e-mail-továbbítást a szolgáltató oldalán is, így az ott küldött üzeneteket a kívánt címre továbbítja.

Visszaküldő e-mail

Ez az az e-mail cím, amelyre a kézbesítési hibáról értesítő e-maileket (visszapattanó e-maileket) küldjük.

A visszaküldő e-mail egy elektronikus e-mail, amely különböző okok miatt (pl. érvénytelen cím, ideiglenesen elérhetetlen levelezőszerver, teljes címzett postafiókja stb.) visszakerül a feladóhoz.

Template:Megjegyzés

Fax:

Ez a mező a "nyomtatható felmérés" faxszámának megadására szolgál – azaz amikor nyomtatott példányt szeretne küldeni valakinek, mert nem tudja használni az online kérdőívet.

Csoport

Válassza ki azt a felméréscsoport (New in 3.0 ), amelyhez hozzá kell adni az újonnan létrehozott felmérést.


Formátum

Lehetővé teszi, hogy kiválassza, hogyan jelenjenek meg a kérdések a felmérés válaszadói számára. Három lehetőség közül választhat:

  • Kérdésről kérdésre : A kérdések egyenként jelennek meg (oldalanként egy kérdés). Ha ezt az opciót választja, akkor a felmérés kitöltésekor külön "üdvözlő" és "vége" oldal jelenik meg.
  • Csoport csoportonként : Minden felmérési oldalon megjelenik egy kérdéscsoport. Továbbá a kérdőív kitöltésekor továbbra is megjelenik egy külön "üdvözlő" és "vége" oldal, mint a "Kérdésről kérdésre" felméréseknél.
  • Minden egyben : Ha kiválasztja, az összes oldal egyetlen oldalon jelenik meg. Ha ezt a lehetőséget választja, akkor nem lesz külön oldal az "üdvözlő" és a "vége" oldal számára – ezek mind ugyanazon az oldalon jelennek meg a kérdésekkel együtt.

Sablon

A kívánt sablont a legördülő listából választhatja ki. Az alapértelmezett sablon egyszerű, de funkcionális. További információ a saját sablonok létrehozásáról itt.