Actions

Een vraaggroep maken

From LimeSurvey Manual

(Redirected from Creating a question group/nl)
This page is a translated version of the page Question groups - introduction and the translation is 100% complete.

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎日本語 • ‎Nederlands • ‎русский • ‎slovenščina

Een groep toevoegen

Voordat je een vraag kan toevoegen aan je enquête, moet je minimaal een groep in je enquête hebben. Voeg een groep toe door te klikken op het icoon Add.png in de enquête toolbar. Je kunt ook een groep importeren, maar niet uit LimeSurvey (PHPSurveyor) versies voor 1.45.

Je kunt onbeperkt groepen aanmaken.

Vragen indelen in groepen

Groepen kunnen worden gebruikt om vragen in een enquête onder te verdelen. Als je meerdere groepen hebt aangemaakt, dan kun je instellen dat de vragen in een groep op een nieuwe pagina getoond worden op het moment van het invullen van de enquête. Je kunt de volgorde van de groepen instellen. Als je maar een groep aanmaakt, dan wordt de naam van de groep alleen gebruikt om te tonen.

Groepsvelden

Groepen kunnen een beschrijving hebben. Je kunt dan een extra toelichting geven aan de gebruikers op het moment dat ze aan deze groep vragen toe zijn. De beschrijving is optioneel. Je kunt de HTML editor gebruiken om plaatjes, uitgebreide tekstopmaak, enz. in de beschrijving te gebruiken.

Groepen overslaan

Vanaf versie 1.92, kun je een relevantie vergelijking gebruiken bij de groep door de syntax van de Expressie beheer te gebruiken. Dit is handig om dezelfde inhoud meerdere malen uit te voeren. Voorbeeld: je wilt dezelfde set vervolgvragen stellen voor elk kind in het huishouden. Je hebt dan eerder al gevraagd hoeveel kinderen er in het huishouden zijn in een vraag aantalKinderen.  Dan kun je voor elke set vervolgvragen de vergelijking gebruiken (die de gegevens verzameld van het 3e kind):  aantalKinderen = 3.

Een uitleg en voorbeeld van het overslaan / verbergen van groepen staat in Expressie beheer voorbeeld.

Volgorde groepen willekeurig

Vanaf versie 2.0 kun je de volgorde van de groepen bij het tonen aan de gebruiker willekeurig maken. Vul dan een tekst in bij 'Willekeurig indelen groep'. Dezelfde tekst moet je dan wel bij elke groep invullen die je ook willekeurig in volgorde wilt tonen bij het invullen van de enquête.